IXINA demonstreert voor het eerst ‘Kitchen Profile’ op Batibouw

Digitale stool ontwerpt ideale keuken op maat

De keuken is het hart van elke woning. Daarom is het belangrijk dat ze niet enkel aan praktische behoeften voldoet maar ook past binnen de levensstijl van de persoon die ze gebruikt. Daarom ontwierp IXINA: Kitchen Profile. Een praktische tool die mensen via enkele clicks  een ontwerp op maat toont en zo op weg helpt bij het kiezen van een keuken. Met de tool verkleint IXINA de kloof tussen de wens van een nieuwe keuken en het effectieve toonzaalbezoek.  Kitchen Profile kwam tot stand na een onderzoek waarbij IXINA navraag deed bij mensen die op zoek zijn naar een nieuwe keuken. Welke informatie zoeken ze? Wat houdt hen tegen in de aankoop van een keuken en wat stimuleert hen?  Naast de klantenzijde werd ook de adviseurszijde belicht. Wat moeten adviseurs weten van de klanten om hen een keuken op maat te bezorgen? De resultaten vanuit beide perspectieven vormen samen de basis van de tool. 

De Kitchen Profile tool werkt in twee fases. In de eerste fase moet de deelnemer 9 lifestylevragen beantwoorden. Wat is je leefsituatie? (Alleenstaand, koppel, gezin,…) Wat is je stijl? (Modern, rustiek, tijdloos,…)  Hoe vaak kook je?  In wat voor ruimte leef je? (Is er plaats voor opbergruimte, ruimte voor werkblad)?  Wat voor vorm mag je keuken hebben? (Eiland, recht, L-vormig,…)… In een tweede fase worden 8 praktische vragen gesteld. Ben je rechts- of linkshandig? Hoe groot zijn de bewoners? Is er interesse in gadgets of innovaties?

Na deze twee fases krijgt de deelnemer een eerste schets van de keuken te zien. Deze ruwe schets is geen exacte tekening, maar zet wel de eerste lijnen uit naar een mogelijke droomkeuken.  Op de tekening wordt ook snel duidelijk waarom bepaalde zaken zo op maat worden voorgesteld, steeds in lijn met de levensstijl van de deelnemer. Met de schets kan je daarna vrijblijvend een offerte opvragen of binnenwandelen bij een IXINA-showroom in de buurt. Dankzij de schets die de tool creeërt, ontvangt de klant al iets concreets en visueels en wordt het bezoek aan een toonzaal laagdrempeliger. Zo kunnen IXINA-adviseurs de klant veel gerichter en directer bijstaan met advies op maat. Op basis van de schets worden verdere functionaliteiten van het ontwerp besproken en wordt er samen afgeklopt op keukentoestellen, materiaal- en kleuropties. Dit allemaal in lijn met het toekomstige keukengebruik van de eigenaar in acht wordt genomen.

Probeer Kitchen Profile op Batibouw en ontdek er alle nieuwigheden voor 2017

Vanaf vandaag kan je op Batibouw Kitchen Profile komen testen. Op stand 501 van paleis 11 staan verschillende touchscreens om zelf aan de slag te gaan. De IXINA-adviseurs kunnen het ontwerp aansluitend live vervolledigen en finaliseren. Kitchen Profile testen, kan ook online op www.kitchenprofile.be.  

Naast Kitchen Profile introduceert IXINA ook zijn nieuwste trends voor 2017. Voor het eerst integreert IXINA ook brons in zijn kleurenpallet, een onmisbare kleur dit jaar. Deze kleur zorgt voor een verrassende switch binnen de bestaande kleuren. In combinatie met de nieuwe zwarte modellen, zorgt een trendy kleur voor een leuk evenwicht tussen traditioneel en eigentijds. Ook het ‘klassieke’ color concept is al verschillende jaren verkrijgbaar in het IXINA-gamma. Met verschillende kleurtoetsen voor keukenwanden, zijwanden, kasten enzovoort wordt een keuken makkelijk  opgevrolijkt.  De acht kleuren van 2017 zijn: zonnegeel, oranje, varen, salsa, aqua, alvia, decor beton, schiefer grijs en decor ferro brons. Daarnaast vervolledigt het lichtgrijs dit jaar nog het beton-gamma. Verder volgt ook een totaal nieuw gamma gelakte keukens, waarvoor de keukenbouwer vier modeltypes in diverse stijlen heeft geselecteerd (effen kastdeuren, greeploze kastdeuren, moderne cottage en klassieke cottage). Allemaal elementen die in zes exclusieve matte of hoogglanzende lakkleuren verkrijgbaar zijn: wit, magnoliawit, duifblauw, kiezelgrijs, grafiet en zwart.  IXINA gaat mee in de trend van greeploze keukens en biedt meer dan 20 nieuwe fronten aan.  Ook de elektrische huishoudtoestellen worden hoe langer hoe meer verborgen. Daarnaast biedt IXINA ook een eigen gamma gootstenen en mengkranen: twee modellen gootstenen en vijf modellen mengkranen, met of zonder sproeier, allen met het label ‘eco-clic’, waarmee je tot 50% water kunt besparen. Deze en tal van andere nieuwigheden kun je vanaf vandaag ontdekken op Batibouw. 

Benieuwd naar hoe Kitchen Profile werkt? Ontdek het op www.kitchenprofile.be.

IXINA in het kort

  • Leider op de Belgische markt wat betreft de verkoop van ingerichte keukens;
  • Bestaat sinds 1971 en beschikt over 40 jaar ervaring in franchise;
  • Wereldwijd aanwezig in 20 landen met meer dan 200 winkels; 
  • 53 franchise-verkooppunten in België; ELIMINER RESTE
  • 20.000 verkochte keukens in 2015 in België;
  • Een omzet van 145 miljoen euro in 2015 in België;
  • Meer dan 500 verschillende modellen;
  • Meer dan 500 directe en indirecte jobs in België;
  • Per verkochte keuken plant IXINA 18 bomen in samenwerking met de NGO Kiem des Levens en dit ter compensatie van de CO2-voetafdruk; de meerderheid van de IXINA-keukens draagt het PEFC-label; 
  • Lid van de FBD-groep, Europese leider inzake de distributie van ingerichte keukens via franchise. 

OVER IXINA

Sinds 1971, is IXINA Belgische marktleider wat betreft de verkoop van ingerichte keukens.  Met meer dan 35 jaar franchise-ervaring en 53 franchise-verkooppunten in België beschikt IXINA over meer dan 500 keukenmodellen en stelt IXINA meer dan 500 werknemers te werk, zowel direct als indirect. IXINA België maakt deel uit van de FBD-Group, de eerste Europese franchisegroep. IXINA is wereldwijd aanwezig met meer dan 200 winkels in 20 landen. Per verkochte keuken plant IXINA België 18 bomen in Madagascar, in samenwerking met de NGO Kiem des Levens. De meerderheid van de IXINA-keukens dragen het PEFC-label. 

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden