Investeren in een fysiek retailpunt? Familiezaak Succes Fashion uit Asse doet het.

Officiële opening van de vernieuwde Succes Fashion, op zaterdag 1 september

Asse, 1 september 2018 - De kledingzaak Succes Fashion, een gevestigde waarde in Asse, huldigt op zaterdag 1 september officiëel zijn vernieuwde pand in. Al drie generaties lang zorgt de familie Van Ginderdeuren voor een uitstekende selectie van voornamelijk Belgische kledingmerken en staan zij en hun team klaar met gepast kleur- en stijladvies. Na 32 jaar aanwezigheid aan de Steenweg van Asse, was het tijd om de winkel in een nieuw jasje te steken. Niet alleen het interieur kreeg een make-over, ook de gevel werd vernieuwd, wat zorgt voor een verfrissende verandering in het straatbeeld. Een opmerkelijke investering, zeker in tijden waarin online retail floreert.

We zijn enorm opgezet met de investeringen van Succes Fashion. Door de mooie gevel wordt het straatbeeld opgefrist en wordt Asse een aangenamere gemeente om te winkelen. De voorbije zes jaar hebben wij in Asse hard gewerkt om onze lokale economie te steunen. Het is voor mij een prioriteit om de middenstand te steunen, want een bloeiende lokale economie is noodzakelijk voor een gemeente. Succes Fashion is hier een mooi toonvoorbeeld van.” – Rita De Vos, Schepen van o.a. Lokale Economie in Asse.

Een Succes-vol familieverhaal

De allereerste Succes Fashion kledingzaak werd in de jaren ‘50 opgestart door Louise en Albert, de ouders van Dirk en Jan Van Ginderdeuren. De broers namen later de zaak over en startten ook een Succes Fashion in Asse. Ondertussen staan de dochters van Jan, Kaat en Joke, mee aan het roer van de winkel. Het succes van de zaak is steeds het ruime aanbod aan vele Belgische merken geweest, in combinatie met de professionele medewerkers die altijd klaarstaan met kleur- en stijladvies. Ook de retouches die in hun eigen atelier plaatsvinden, vormen een extra service voor hun klanten.

Kortom de zaak is groot genoeg voor een ruim aanbod, klein genoeg voor persoonlijke service en professioneel advies. 

Succes in een nieuw kleedje

Het werd tijd om de winkel een volledige make-over te geven. VD Vintage uit Bornem stond in voor de vernieuwing van het interieur, de winkel werd van onder tot boven gestript en voorzien van natuurlijke kleuren en hoge glaspartijen die in de winkel gezellige patio-ruimtes creëren. Er is ook een koffiehoek geïnstalleerd die wachtende klanten een nog aangenamere ervaring bezorgen.

Lokaal kledingzaken: fysiek vs. online

Investeren in een fysiek winkelpunt is niet voor elke zelfstandige een evidente keuze. E-commerce wint aan marktaandeel, in sommige gevallen ten koste van fysieke winkelpunten. Maar dit is niet zo bij Succes Fashion. Zij investeren en geloven sterk in het fysieke winkelpunt. Maar ook online zijn ze actief met hun webshop. Ze zijn zelfs van plan om deze verder uit te breiden. Voor Kaat en Joke is het een én-én verhaal.

De fysieke en online shop zijn complementair, met die twee kanalen bereiken we een andere doelgroep en vergroten we ons klantenbestand. In onze winkel zelf maken vooral onze service en klantgerichtheid het verschil. Daarenboven zitten we met een product dat heel specifiek is. Kleding kunnen passen, aanraken en voelen, blijft nog steeds belangrijk. Langs de andere kant merken we ook dat het fysieke winkelpunt een extra etalage is en vertrouwen geeft aan de onlineshoppers,” legt Kaat uit.

Ook Schepen van Lokale Economie in Asse, Rita De Vos, ondersteunt dit: “Een kleine zelfstandige hoeft niet bang te zijn van e-commerce. Lokale ondernemers kunnen namelijk accenten leggen die noch e-commerce, noch ketens kunnen bieden, zoals kwaliteit, service, een persoonlijke aanpak en gezelligheid. Een goede combinatie van modernisering en een vertrouwde, degelijke service is de toekomst. Als bestuur moeten we op onze beurt de nodige steun geven aan de middenstand. Het is en blijft een en-enverhaal.”

Wenst u een interview, beeldmateriaal of extra informatie? Neem dan contact op met Laure Vandeghinste via laure.vandeghinste@famousrelations.be of 0479 60 45 92.

Praktische info:

  • Adres: Succes Fashion Dames & Heren, Steenweg 4 & 6, 1730 Asse
  • Een greep uit het merkenaanbod: Amélie&Amélie, Atmos, Brax, Dame Blanche,  Geisha, Kocca, Komono, La Fée Maraboutée, Mac, Marie Mero, Senso, Signe Nature, State of Art, Terre Bleue, Tom Tailor, Tommy Hilfiger, Van Gils, Vila joy, Xandres, Zilton,…
Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden