Inhuldiging nieuwe verkaveling “Moermanshof”

Inhuldiging nieuwe verkaveling “Moermanshof”

Eengezinswoningen, appartementen en erkende assistentiewoningen in Haacht

Dinsdag 10 oktober 2017 — In het centrum van de gemeente Haacht wordt tussen Zoellaan en Klapgat een nieuwe verkaveling ontwikkeld met 23 eengezinswoningen, 54 appartementen en 88 erkende assistentiewoningen. Deze nieuwe woonunits zullen nog worden aangevuld met een lokaal dienstencentrum van OCMW Haacht. De nieuwe verkaveling kreeg de naam ‘Moermanshof’ en zal op 14 oktober officieel worden ingehuldigd door burgemeester Steven Swiggers.

Inhuldiging verkaveling Moermanshof

De nieuwe verkaveling ‘Moermanshof’ is gelegen in het centrum van Haacht, tussen Zoellaan en Klapgat. De projectontwikkelaars CORES Development, Promabo/Timeless Building en Astor/Osar zullen er, verspreid over 3 verschillende projecten, in totaal 23 eengezinswoningen, 54 appartementen en 88 erkende assistentiewoningen bouwen. Deze 165 woonunits zullen door OCMW Haacht nog worden aangevuld met een lokaal dienstencentrum naast de verkaveling Moermanshof. 

Het combineren van eengezinswoningen, klassieke appartementen en erkende assistentiewoningen is een bewuste keuze van de Gemeente Haacht en de projectontwikkelaars. Het garandeert een intergenerationele mix in de nieuwe wijk. Door de inplanting van het project in de nabijheid van het centrum hebben de toekomstige bewoners alle voorzieningen in de buurt. Bovendien wordt ook vermeden dat er open groene ruimte buiten het gemeentelijk centrum verloren gaat.

Op zaterdag 14 oktober wordt om 14u de nieuwe verkaveling officieel ingehuldigd door burgemeester Steven Swiggers. 

De Mouterij, Klapgat en De Klap

Residentie De Mouterij van CORES Development bestaat uit 54 appartementen en 32 assistentiewoningen. In juni 2017 werd gestart met de bouw van de 86 woonunits en de ondergrondse parking. De oplevering van de nieuwe gebouwen is gepland in het najaar van 2019. De appartementen zijn reeds geruime tijd uitverkocht en van de assistentiewoningen is reeds 95% verkocht. Meer informatie over het project is te vinden via www.woonerfdemouterij.be.

De 23 eengezinswoningen van Promabo/Timeless Building zullen begin 2018 in verkoop worden gebracht. Meer informatie is binnenkort te vinden via www.timelessbuilding.be.

Residentie Klapgat van Astor/Osar bestaat uit 56 erkende assistentiewoningen. Deze erkende assistentiewoningen zijn niet te koop maar zullen na oplevering gehuurd kunnen worden. Residentie Klapgat wordt aangevuld met een lokaal dienstencentrum van OCMW Haacht. Dit dienstencentrum kreeg de naam ‘De Klap’. Meer informatie over de assistentiewoningen is te vinden via www.adinzo.be.

Het OCMW van Haacht voorziet bij de verkaveling Moermanshof het lokaal dienstencentrum ‘De Klap’. De bedoeling van het dienstencentrum is zorg te dragen over de (oudere) inwoners van Haacht.  In eerste instantie voor inwoners van de assistentiewoningen die eraan grenzen, maar zeker ook ruimer voor buurtbewoners, marktgangers, geïnteresseerden en passanten die graag gezellig samen zijn. Op deze manier geraken mensen niet geïsoleerd, leren ze nieuwe vaardigheden en is er indien nodig wat sociale controle. Met de hulp van vrijwilligers zullen er in de Klap heel wat activiteiten georganiseerd worden. Daarnaast kunnen verenigingen en particulieren er ook een zaaltje huren voor hun activiteiten. Er zullen warme maaltijden voorzien worden, die kunnen opgehaald worden maar ook ter plaatse kunnen genuttigd worden.

De bouw van het lokaal dienstencentrum start ten laatste in januari 2018 en de opening wordt voorzien in de eerste helft van 2019. Meer informatie over het dienstencentrum is te krijgen via 016/619111 of info@ocmw.haacht.be

Nieuw woonproject CORES Development

Door de perfecte samenwerking met de Gemeente Haacht en de sterke vraag naar nieuwbouwvastgoed in Haacht en de omliggende gemeenten zal CORES Development ook in de toekomst actief blijven in de regio. Recent werd beslist om op een terrein naast Moermanshof een nieuw woonproject te ontwikkelen. Op de hoek van het Klapgat en de Rijmenamsesteenweg zullen de bestaande woningen binnenkort plaats maken voor een gebouw met nieuwbouwappartementen. Meer informatie over dit project volgt binnenkort.

###

“We create urban spaces that make people happy”

CORES Development Urban Landscapers™ since 2006

CORES Development werd in 2006 opgericht door Peter Leyssens en Jurgen Van Bogaert met als doelstelling het ontwikkelen van binnenstedelijke vastgoedconcepten met maatschappelijke meerwaarde.

CORES Development zet in op kernversterking in steden en gemeenten. ‘Urban Landscaping’ met meerwaarde voor de maatschappij, kan enkel tot stand komen door samenwerking tussen alle belanghebbenden: buurtbewoners, overheidsinstellingen, architecten, bouwbedrijven, studiebureaus,... CORES Development neemt hierin haar rol als facilitator op, waarbij zij steeds compromisgericht optreedt.

Onze ‘Urban Landscapes’ spelen in op de huidige en toekomstige behoeften van de markt.  Enkel op deze manier zijn we in staat om duurzaam en innovatief vastgoed te realiseren. We noemen onszelf dan ook liever conceptontwikkelaar dan projectontwikkelaar.

De projecten van CORES Development zijn te vinden in heel Vlaanderen en Brussel. CORES Development staat zelf in voor de verkoop en promotie van alle projecten en heeft ook een eigen verhuurservice.

De maatschappelijke meerwaarde uit zich in het geluk van de gebruikers en buurtbewoners van onze projecten. CORES Development heeft als enige ontwikkelaar in België een ombudsman in dienst, die hierover waakt. 

Meer informatie op www.coresdevelopment.be

   

 

Project De Mouterij
Project De Mouterij
Project De Mouterij
Project De Mouterij
Project De Mouterij
Project De Mouterij
Project De Mouterij
Project De Mouterij
Sophie Deprez Chief Commercial Officer at CORES Development
Sophie Engels PR Manager at Famous Relations