Imec levert Zembro’s eerste-generatie Zembro bracelet© Slimme Horloges

Het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum imec en de Belgische start-up Zembro zijn sinds enkele weken gestart met de productie en levering van Zembro bracelet, een slimme armband die ouderen in contact stelt met hun familieleden, onmiddellijk, altijd, en overal. Zembro bracelet is het eerste commerciële product van Zembro. De initiële set van Zembro bracelets wordt sinds begin november geleverd aan de klanten.

Draagbare technologie belooft een hoeksteen te worden van zorg, genezing en ziektepreventie. Zembro verbindt ouderen veilig en betrouwbaar met hun familie en bekenden, en laat hen toe om zo lang mogelijk onafhankelijk te blijven wonen, buiten het ziekenhuis of rusthuis. Het slimme horloge werkt intuïtief, met een heldere en eenvoudig te begrijpen interface. Zembro heeft geen zichtbare knoppen en werkt onmiddellijk, van zodra de batterij opgeladen is, en zonder bijkomende installatie. Connecties worden via een smartphone app geconnecteerd met Zembro. Met een eenvoudige vingerdruk kan het alarm geactiveerd worden en worden alle Zembro connecties één voor één op de hoogte gebracht met een bericht. De connecties kunnen vervolgens via mobiele telefonie die in de Zembro bracelet geïntegreerd is, rechtstreeks bellen met de persoon die de armband draagt. Zembro gebruikt ook GPS-lokalisatie en tracking, en slimme algoritmes waarmee de slimme armband kan leren om autonoom noodgevallen te detecteren, zoals bijvoorbeeld bij verdwaling. Met een volledig opgeladen batterij werkt Zembro 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 gedurende meer dan tien dagen. Zembro kan, door zijn waterdichte behuizing, zowel binnenshuis als buitenshuis gedragen worden, en zelfs onder de douche of tijdens het afwassen.

In zijn R&D-afdeling in Taiwan ontwikkelde imec zowel de firmware als de speciale waterproof behuizing voor Zembro. Daarnaast integreerde imec de off-the-shelf beschikbare elektronische componenten en algoritmes. Imec produceerde ook de eerste set van Zembro toestellen in zijn R&D-faciliteit in Taiwan. Via full turn-key product development, proces assessment, technologieselectie en IP services, ondersteunt imec zijn partners bij een efficiënte marktintroductie.

---end---

Dit persbericht kan gedownload worden via http://www2.imec.be/be_en/press/imec-news/imec- Zembro-wearables-nl.html

Over Zembro

Het idee voor Zembro is ontstaan na een gezamenlijke zakenreis van een twintigtal Belgische ondernemers naar San Francisco in september 2013. Die reis inspireerde hen om samen ‘iets’ te ondernemen in de geest van Silicon Valley. Anderhalf jaar lang werkten ze in de coulissen aan hun start up. Zembro heeft als missie generaties met elkaar te willen verbinden, zodat ze op de beste manier voor elkaar zorg kunnen dragen. We zien digitale technologie als de hefboom om dat werkelijkheid te laten worden. Naast verschillende prominenten uit de Belgische ondernemerswereld, investeerden ook Fidimec, het investeringsfonds van imec, en Marc Coucke in de beloftevolle startup achter Zembro. Het bedrijf wordt momenteel gewaardeerd op 6 miljoen EUR. – www.zembro.com

Over imec

Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Imec koppelt zijn innovatieve kracht aan wereldwijde partnerships in ICT, gezondheidszorg en energie. Zo worden er technologische oplossingen ontwikkeld die relevant zijn voor de industrie. In een unieke hightech omgeving is imec’s internationaal toptalent gedreven om de bouwblokken te ontwikkelen voor een beter leven in een duurzame maatschappij.

Imec's hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, België. Imec heeft kantoren in België, Nederland, Taiwan, Verenigde Staten, China, India en Japan. Het onderzoekscentrum telt ongeveer 2200 medewerkers waarvan bijna 700 industriële residenten en gastonderzoekers. In 2014 bedroeg imec's budget (P&L) 363 miljoen euro. Meer informatie kan je vinden op www.imec.be . Blijf op de hoogte van wat er gebeurt op imec via ons maandelijks imec magazine, beschikbaar op tablet en smartphone (°iOS en Android), of via the website www.imec.be/imecmagazine

Imec is een geregistreerd trademark voor de activiteiten van IMEC International (stichting van openbaar nut volgens Belgisch recht), imec België (IMEC vzw gesteund door de Vlaamse Overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, deel van Holst Centre dat gesteund wordt door de Nederlandse Overheid), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.), imec China (IMEC Microelectronics (Shanghai) Co. Ltd.) en imec India (Imec India Private Limited).

Contacteer ons
Hanne Degans Press officer and External Communications Specialist, imec
Hanne Degans Press officer and External Communications Specialist, imec
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden