Icoon heruitgevonden: Beefeater ontwerpt nieuwe London Dry-fles

Dinsdag 25 oktober 2016 — Beefeater, het meest bekroonde ginmerk ter wereld*, heeft zijn legendarische London Dry-ginfles in een nieuw jasje gestoken als eerbetoon aan de thuisstad van het merk: Londen. Op de nieuwe fles pronkt een met de hand getekende kaart van de Britse hoofdstad, wat het authentieke Londense karakter van Beefeater versterkt, die nog altijd in het hartje van de stad gedistilleerd wordt. Deze nieuwe look van de toonaangevende premium gin Beefeater nodigt ginfans van over de hele wereld uit om de echte smaak van Londen te ontdekken.

De nieuwe fles doet meteen aan Londen denken, zowel vanbinnen als vanbuiten: binnenin is er nog altijd dezelfde beroemde Beefeater London Dry gin en aan de buitenkant schitteren de opvallende monumenten van de hoofdstad. Het nieuwe design biedt een blik op Londen in vogelperspectief – getekend in het klassieke Beefeater rood –, die als achtergrond dient voor de Yeoman en het logo op de voorgrond. De gestileerde kaart van Londen vereeuwigt het sublieme zicht op de hoofdstad vanaf de Tower Bridge, met verschillende legendarische monumenten op de achtergrond.

De legendarische Yeoman heeft een prominente plaats boven het Beefeater-logo. De handtekening van James Burrough staat voortaan op de voorkant van de fles, wat wijst op het blijvende engagement om uitmuntende gin te maken met zijn origineel recept, dat dateert van de stichting van Beefeater in de 19de eeuw. Dit recept blijft van Beefeater ‘the world’s most awarded gin’ maken, zoals op de voorkant van de nieuwe fles is vermeld.

Beefeater heeft een grondig marktonderzoek gevoerd voor de nieuwe London Dry Gin-fles, waarbij op verschillende belangrijke markten (zoals Spanje en de VS) bij consumenten enquêtes zijn uitgevoerd om een nieuw flesimago te ontwikkelen. Volgens de ondervraagden is de visuele identiteit van het werk sterk geëvolueerd, terwijl de vertrouwelijke Beefeater look en premium feel zijn behouden.

J.C. Iglesias, Global Brand Director bij Beefeater: “Nu premium gin een echte hype is, zal het nieuwe ontwerp van de fles van Beefeater London Dry heel wat interesse wekken. Beefeater London Dry is een gedurfde, creatieve gin gebaseerd op traditie, die de sfeer van het hedendaagse Londen uitademt. We zijn er zeker van dat het nieuwe ontwerp consumenten ertoe zal aanzetten de unieke kwaliteiten die Londen en Beefeater delen, te ontdekken."

“De fles geeft het veranderende Londen weer en illustreert perfect de mix van traditie en dynamisme die je zowel in Londen als in Beefeater vindt. De gin is natuurlijk dezelfde gebleven, en dat al sinds onze stichter James Burrough het originele recept bedacht. Uiteindelijk zijn we de meest bekroonde gin ter wereld – waarom zouden we het dan veranderen?”

 

De nieuwe fles van Beefeater London Dry Gin is wereldwijd verkrijgbaar voor de adviesprijs van 21€ per fles van 70 cl. Het nieuwe flesontwerp is verkrijgbaar in de betere supermarkt.

 

 

###

 

Over Beefeater

Beefeater is ’s werelds meest bekroonde ginmerk, waarvan de distilleerderij zich in hartje Londen bevindt. Beefeater is daarmee nog de enige dry gin die in de Britse hoofdstad wordt geproduceerd en heeft dus een echt Londens karakter. Het legendarische recept van Beefeater werd door James Burrough in de 19de eeuw bedacht en bleef nagenoeg onveranderd. Tegenwoordig is het in handen van de meester-distilleerder van Beefeater, Desmond Payne, de meest ervaren gin-distilleerder ter wereld. Wereldwijd zijn barkeepers dol op het Beefeater-gamma door zijn consistente uitmuntende kwaliteit en klassieke Londonse smaak. Het bestaat uit Beefeater Dry, premium gin nr. 2 van de wereld dankzij zijn frisse, pure, evenwichtige smaak; Beefeater 24, een super-premium gin met Japanse en Chinese thee, wat resulteert in een aparte, complexe gin die aansluit bij de cocktailcultuur van tegenwoordig; en Beefeater Burrough’s Reserve, een handgemaakte ultra-premium gin, die in eiken vaten is gerijpt en een echt buitenbeentje vormt.

Over Chivas Brothers

Chivas Brothers is een bedrijf dat Schotse whisky en premium gin produceert. Dit bedrijf is eigendom van Pernod Ricard, wereldwijd coleader in wijnen en gedistilleerde dranken. Chivas Brothers’ bekroonde portefeuille bevat een aantal van ’s werelds meest gerespecteerde Schotse whiskymerken, zoals Chivas Regal, ’s werelds eerste luxewhisky en de nr. 1 Schotse whisky in China; Ballantine’s, Schotse whisky nr. 1 van Europa; The Glenlivet, single malt whisky nr. 1 ter wereld; en Royal Salute, het enige exclusieve gamma prestigieuze Schotse whisky’s ter wereld. De portefeuille bevat ook twee van ’s werelds toonaangevende Engelse gins – Beefeater, ’s werelds meest bekroonde premium gin, en Plymouth gin – evenals een selectie van veelgeprezen single malt whisky's, zoals Aberlour, Longmorn, Scapa, Strathisla en Tormore. Het assortiment bestaat ten slotte uit een collectie blended Scotch whisky’s die te vinden zijn in een groot aantal van ’s werelds belangrijkste whiskymarkten, met onder meer 100 Pipers, Clan Campbell, Something Special en Passport Scotch.

www.chivasspirit.com

@ChivasNewsRoom

Over Pernod Ricard

Pernod Ricard, wereldwijd coleader in wijnen en gedistilleerde dranken, heeft een geconsolideerde omzet van € 8,558 miljoen in 2014/15. De groep is in 1975 ontstaan uit een fusie tussen Ricard en Pernod en is constant gegroeid, door zowel interne groei als overnames: Seagram (2001), Allied Domecq (2005) en Vin&Sprit (2008). Pernod Ricard bezit een van de meest prestigieuze merkenportefeuilles in de sector: Absolut wodka, Ricard pastis, Ballantine’s, Chivas Regal, Royal Salute en The Glenlivet Scotch whisky’s, Jameson Ierse whisky, Martell cognac, Havana Club rum, Beefeater gin, Kahlúa en Malibu likeuren, G.H.Mumm en Perrier-Jouët champagnes, evenals Jacob’s Creek, Brancott Estate, Campo Viejo, Graffigna en Kenwood wijnen. Pernod Ricard heeft een personeelsbestand van zowat 18.800 medewerkers en werkt door middel van een gedecentraliseerde organisatie, met 6 “Brand Companies” en 80 “Market Companies” die in elke belangrijke markt gevestigd zijn. Pernod Ricard hecht veel waarde aan een beleid voor duurzame ontwikkeling en stimuleert verantwoord consumptie. De strategie en ambitie van de groep is gebaseerd op 3 kernwaarden: ondernemerschap, wederzijds vertrouwen en een sterk gevoel voor ethiek. Pernod Ricard is genoteerd op Euronext (Ticker: RI; ISIN code: FR0000120693) en maakt deel uit van de CAC 40 index.

www.pernod-ricard.com