Huishoudelijke taken bij 50% van de Belgen voornaamste excuus om niet te sporten

VITTEL helpt een handje en schenkt de Belg extra vrije tijd

Tijdsgebrek is de meest voorkomende reden waarom mensen niet vaker fysiek actief zijn. VITTEL vroeg aan 1000 Belgen welke taken hen het meest verhinderden om te sporten. De meerderheid antwoordde dat huishoudelijke taken zoals schoonmaken en afwassen hierin de grootste hindernis vormen. Omdat tijdsgebrek volgens VITTEL geen excuus is, schenkt VITTEL 30 winnaars, 100 uur aan conciërgediensten. De uren zijn inzetbaar bij tijdrovende huishoudelijke taken. In ruil krijgen ze kostbare vrije tijd die ze kunnen gebruiken om te sporten. En om bijvoorbeeld te trainen voor de VITTEL Time To Move Run in Parijs. Deze race tegen de klok staat geheel in het teken van ‘tijd’.  De VITTEL Time To Move Run gaat immers door tijdens de nacht van 29 op 30 oktober, het moment waarop het winteruur ingaat en 3 uur weer 2 uur wordt. VITTEL legt hierbij de focus op het feit dat tijdsgebrek géén excuus mag zijn om er een sportieve en vitale levensstijl op na te houden.

Time To Move 

Iedereen weet dat bewegen een positief effect heeft op lichaam en geest.    ”Dagelijks minimum 30 minuten bewegen aan een matige intensiteit, levert al gezondheidsvoordelen op.” zegt coach Julie Van Weehaeghe.

Toch houdt de Belg er een relatief sedentaire levensstijl op na... De meest voorkomende reden waarom mensen niet vaker fysiek actief zijn is tijdsgebrek. Om dat excuus met de grond gelijk te maken schenkt VITTEL 30 winnaars, 100 uur aan conciërgediensten en geeft hen zo de mogelijkheid om die herwonnen tijd aan sport te besteden.  Zij die er wel iets in zien om hun vervelende klusjes uit te besteden, maken nu dus kans op die extra helpende hand die komt schoonmaken, afwassen, babysitten, tuinieren,… Geïnteresseerden kunnen meedoen op www.vittel.com

Gemotiveerde maar drukbezette Belgen

VITTEL wil zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen en organiseert daarom de VITTEL Time To Move Run. De run is een loop van 2 km waarbij de deelnemers zelf bepalen hoeveel ‘loops’ ze lopen of wandelen. Iedereen bepaalt dus zijn eigen tempo. Een manier van VITTEL om te zeggen dat het voor iedereen mogelijk is om een actieve levensstijl te hanteren. 4 VITTEL-ambassadeurs, stuk voor stuk drukbezette ondernemers zullen ook aan deze run deelnemen. Samen met een coach proberen ze acht weken lang op verschillende manieren vitaliteit in hun leven te integreren. Op de Facebook-pagina van VITTEL delen ze hun traject, hun ervaringen, verwachtingen en tips.  Zo motiveren en stimuleren ze binnenkort iedereen om toch de tijd te vinden om op dagdagelijkse basis te bewegen. In september maakt VITTEL haar 4 ambassadeurs bekend op hun Facebook pagina.

Een van die ondernemende, drukbezette Belgen is Daphné Aers: mama van 2 kinderen, Vrouwelijke Onderneemster van Jaar 2014 en zaakvoerder van een bedrijf met meer dan 30 werknemers. Dit alles combineert zij met een huishouden en een actief sociaal leven. Daphné is niet bang om de VITTEL-uitdaging aan te gaan. Ook zij loopt 29 oktober mee tijdens de Vittel Time To Move Run in Parijs. Zo hoopt zij het goede voorbeeld te kunnen geven en ook heel wat andere Belgen te kunnen overtuigen hun druk leven anders te organiseren opdat zij hun sportschoenen opnieuw uit de kast halen.

Iedereen kan sporten zonder tijd te verliezen: VITTEL Time To Move Run in Parijs

Iedereen kan deelnemen aan de VITTEL Time to Move Run in Parijs. Deze gaat door tijdens de nacht van 29 op 30 oktober, het moment waarop het winteruur ingaat en 3 uur weer 2 uur wordt.  Inschrijven is gratis en kan in teams van 2 tot 4 personen via https://www.vittel.com/fr/ttm-run. Tips hoe zich voor te bereiden zijn vanaf september te vinden op de Facebook-pagina van VITTEL.

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden