HONEST® lanceert HONEST® kids, een reeks biologische drankjes met vruchtensap voor kinderen.

Back to school met HONEST® kids!

De zomervakantie is volop bezig maar voor we het weten rinkelt de schoolbel weer. De start van een nieuw schooljaar is vooral voor de kleinsten onder ons een hele spannende tijd. De boekentassen staan klaar en liefst van al zien we in die boekentas een lekker voedzaam tussendoortje zitten. Maar ook eenmaal terug thuis willen we een verantwoord vieruurtje kunnen voorschotelen.  En omdat bij elke evenwichtige snack een lekker drankje hoort, introduceert HONEST® nu HONEST® kids, een nieuwe reeks verfrissende biologische drankjes met vruchtensap voor kinderen, zonder toegevoegde suiker.

Coca-Cola introduceerde in mei 2018[1] over heel Europa HONEST®, een nieuw biologisch assortiment aan theedranken, koude koffiedranken, chocolademelk, vruchtenlimonades en fruitige kruidentheeinfusies. Het Belgische gamma dat bestaat uit fruitige kruidentheeinfusies wordt nu aangevuld met HONEST® kids.

HONEST® kids is een simpele biologische verfrissing die bestaat uit water, biologisch vruchtensap en natuurlijke smaakmakers. Het product bevat geen koolzuur, is laag in calorieën, en heeft geen toegevoegde suikers (uitsluitend de van nature in de vruchten aanwezige suikers). Toch benadrukt HONEST® het belang van het drinken van water als voorkeursdrank. 

Céline Van den Rijn, marketing directeur bij Coca-Cola Services: “HONEST® kids is het perfecte drankje om kinderen te laten kennismaken met een biologische drank als tussendoortje, ter afwisseling van water. Daarnaast past het flesje perfect in de brooddoos en is het daarom geschikt voor onderweg of als tussendoortje.”   

De HONEST® kids flesjes zijn 100% recycleerbaar. Bovendien zit HONEST® kids in een PlantBottle® en bestaat elk flesje tot  30% uit plantaardig materiaal (afkomstig van suikerriet) met uitzondering van de dop en het etiket. Tegen 2025 heeft de Coca-Cola groep de ambitie om 50% rPET (gerecycleerde PET) in zijn PET-flessen te verwerken en alle verpakkingen die het op de markt zet terug in te zamelen.

HONEST® kids ondersteunt en promoot overal ter wereld biologische landbouwmethoden die een positieve impact hebben op de biodiversiteit. Ook in Europa trekt het merk deze lijn door en ondersteunt het de biologische landbouw  door in de productie ingrediënten te gebruiken van kwaliteitsleveranciers die de richtlijnen van de biologische landbouw hanteren. 

Het assortiment van HONEST® kids bestaat uit de smaken Appel en Vleugje Cassis. Het zal verkrijgbaar zijn in de supermarkt vanaf eind augustus.

 

NUTRITIONELE INFORMATIE

  • Laag in calorieën: 20kcal/100ml
  • Zonder toegevoegde suiker*
  • Ingrediënten:
    • HONEST® kids Appel: Water; biologisch vruchtensap uit concentraat 35% (appel 17.5%, druif 17.5%); natuurlijk aroma.
    • HONEST® kids Vleugje Cassis: Water; biologisch vruchtensap uit concentraat 32% (druif 24%, appel 6%, braam 1%, zwarte bes 1%); natuurlijk zwarte bessen- en appelaroma met ander natuurlijk aroma; antioxidant: ascorbinezuur.

* Bevat van nature in de vruchten aanwezige suikers

[1] De fruitige kruidentheeinfusies werden reeds in 2017 in België & Luxemburg gelanceerd

EINDE PERSBERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met Laure Vandeghinste, PR manager Famous Relations via laure.vandeghinste@famousrelations.be of +32 479 60 45 92 en met Molly Verbeeck, Communications Manager Belux bij Coca-Cola Services via mverbeeck@coca-cola.com of +32 499 77 28 28.

Over HONEST

HONEST streeft naar het creëren en promoten van heerlijke biologische dranken. 

Het was de behoefte aan eenvoudige, biologische verfrissingen, gemaakt van bijzondere ingrediënten die Seth Goldman, mede-oprichter en nu TeaEO Emeritus van HONEST, inspireerde. Als actieve persoon probeerde Seth tal van dorstlessers uit, maar hij bleef constant op zoek naar de perfecte drank die niet te zoet was, maar toch voldoende smaak had. Zo experimenteerde Seth in zijn keuken met het mengen van thee, sap en water en richtte hij samen met zijn Yale professor Barry Nalebuff in 1998 HONEST op. Beide stichters gebruikten de keuken van Seth in Bethesda, Maryland, Amerika als HONEST Head Quarters. Na 10 jaar van indrukwekkende groei investeerde The Coca-Cola Company 40% in HONEST en kocht het bedrijf in 2011. 

Tegenwoordig is HONEST de bestverkopende biologische, gebottelde ijsthee in de Verenigde Staten en wordt het in meer dan 100.000 winkels verkocht. 

Over Coca-Cola in België en Luxemburg

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit verschillende bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar dochtermaatschappijen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners België en Luxemburg. Coca-Cola European Partners België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, AdeZ, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Monster*, Rosport*, Rosport Pom’s*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 10 miljoen consumpties per dag in België en Luxemburg. Coca-Cola Services en Coca-Cola European Partners hebben in België en Luxemburg meer dan 2400 medewerkers verdeeld over acht vestigingen.

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.

Voor meer informatie over Coca-Cola in België en Luxemburg:  www.cocacolabelgium.be

Contacteer ons
Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations
Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden