HONEST® kids zorgt voor (h)eerlijke biologische drankjes thuis en onderweg

Maandag 10 september 2018 — Het nieuwe schooljaar is ondertussen al goed opgestart, en we raken allemaal stilletjes aan terug gewoon aan onze vaste routines. Zeker voor de kleinsten onder ons is dit best wel een spannende tijd. De omschakeling van de zorgeloze vakantiedagen naar een nieuw ritme vraagt wel wat van een kind. Terug in de routine betekent voor veel ouders ook een vast tussendoortje voorzien voor hun kroost. Het ontbreekt veel ouders echter vaak aan inspiratie om een passende keuze te maken. Uit een iVox studie* in opdracht van HONEST® blijkt dat 51% van de Belgische ouders geen of onvoldoende inspiratie heeft voor een vieruurtje. HONEST® kids, een nieuwe reeks verfrissende biologische drankjes met vruchtensap, biedt ouders graag hulp bij het creëren van een geslaagd tussendoortje.

VERRASSENDE TUSSENDOORTJES INSPIREREN OUDERS ÉN HUN KIDS

Hoewel het belang van evenwichtige tussendoortjes breed wordt erkend, blijkt het best een uitdaging om deze momenten origineel in te vullen. Ruim de helft van de ondervraagde ouders geeft aan onvoldoende inspiratie te hebben voor een evenwichtig en verrassend vieruurtje. Daarom bedacht HONEST® kids samen met foodblogger Marta Majewska (‘Everyday Marta’) een aantal eenvoudige receptjes om de tussendoortjes op te leuken en aantrekkelijker te maken (zie kader). Met een leuk uitziend tussendoortje scoor je gegarandeerd en het zet kinderen aan om alvast goede gewoontes te kweken.

EEN (H)EERLIJK BIOLOGISCH DRANKJE

Bij een tussendoortje kan ook een lekker drankje horen. 1 op 2 Belgen vindt echter dat er te veel suiker zit in drankjes voor kinderen. HONEST® kids kan, uiteraard ter afwisseling van water, een geschikt drankje zijn om kinderen eens te laten kennismaken met een lekkere biologische drank. HONEST® kids is een verfrissend, ongezoet drankje op basis van water, biologisch vruchtensap en natuurlijke smaakmakers en het bevat geen koolzuur. HONEST® kids komt ineen handig flesje met drinkdop. Bovendien zijn de drankflesjes 100% recycleerbaar en steuntHONEST® kids wereldwijd biologische landbouwprojecten die een positieve impact hebben op de biodiversiteit.

QUALITY TIME VOOR HET HELE GEZIN

De enquête toont dat de meeste vieruurtjes tijdens de week vooral onderweg of op schoolworden gegeten. In 91,5% van de gezinnen wordt een vieruurtje op weekdagen buitenshuis gegeten. In het weekend liggen de kaarten zichtbaar anders en geeft 53% van de ouders aan samen met de kinderen van een vieruurtje te genieten. Even samen aan tafel zitten met een voedzaam tussendoortje is niet alleen nuttig voor een stabiele energiebalans – spelen en ravotten vraagt heel wat energie - het is ook het uitgelezen moment om wat quality-time tehebben binnen het gezin. En om dit moment nog fijner te maken, kan daar, ter afwisseling vanwater, af en toe een lekker drankje zoals HONEST® kids bij. Deze biodrank kan ook perfect gedronken worden tijdens speciale momenten zoals feestjes of een gezellig aperitiefmoment.

 

***EINDE PERSBERICHT***

 

*iVox studie uitgevoerd bij 500 ouders binnen België met kinderen tussen 3 en 12 jaar.

 

NUTRITIONELE INFORMATIE

20kcal/100ml, 40kcal/portie

Inhoud per portie: 200ml

Zonder toegevoegde suiker*

Ingrediënten:

HONEST® kids Appel: water; biologisch vruchtensap uit concentraat 35% (appel 17.5%, druif 17.5%); natuurlijk aroma.

HONEST® kids Vleugje Cassis: water; biologisch vruchtensap uit concentraat 32% (druif 24%, appel 6%, braam 1%, zwarte bes 1%); natuurlijkzwarte bessen- en appelaroma met ander natuurlijk aroma; antioxidant: ascorbinezuur.

*Bevat van nature in de vruchten aanwezige suikers

Nutritionele informatie HONEST® kids Appel

 

Per 200ml

Energie

170kJ 40kcal

Vet

0g

Waarvan verzadigd

0g

Koolhydraten

9,6g

Waarvan suikers

9,6g

Eiwitten

0g

Zout

0g

 

Nutritionele informatie HONEST® kids Vleugje Cassis

 

Per 200ml

Energie

170kJ 40kcal

Vet

0g

Waarvan verzadigd

0g

Koolhydraten

9,6g

Waarvan suikers

9,6g

Eiwitten

0g

Zout

0g

 

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met Laure Vandeghinste, PR manager Famous Relations via laure.vandeghinste@famousrelations.be of +32 479 60 45 92 en met Molly Verbeeck, Communications Manager Belux bij Coca-Cola Services via mverbeeck@coca-cola.com of +32 (0) 49977 28 28.

 

OVER HONEST

HONEST streeft naar het creëren en promoten van heerlijke biologische dranken.

Het was de behoefte aan eenvoudige, biologische verfrissingen, gemaakt van bijzondere ingrediëntendie Seth Goldman, mede-oprichter en nu TeaEO Emeritus van HONEST, inspireerde. Als actieve persoon probeerde Seth tal van dorstlessers uit, maar hij bleef constant op zoek naar de perfecte drank die niet te zoet was, maar toch voldoende smaak had. Zo experimenteerde Seth in zijn keuken met het mengen van thee, sap en water en richtte hij samen met zijn Yale professor Barry Nalebuff in 1998 HONEST op. Beide stichters gebruikten de keuken van Seth in Bethesda, Maryland, Amerika alsHONEST Head Quarters. Na 10 jaar van indrukwekkende groei investeerde The Coca-Cola Company 40% in HONEST en kocht het bedrijf in 2011.

Tegenwoordig is HONEST de bestverkopende biologische, gebottelde ijsthee in de Verenigde Statenen wordt het in meer dan 100.000 winkels verkocht.

 

OVER COCA-COLA IN BELGIË EN LUXEMBURG

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit verschillende bedrijven. Coca-Cola Services maakt
deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar dochtermaatschappijen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voorde drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners België en Luxemburg. Coca-Cola European Partners België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite,Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, AdeZ, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Monster*, Rosport*, Rosport Pom’s*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken
zijn samen goed voor meer dan 10 miljoen consumpties per dag in België en Luxemburg. Coca-Cola Services en Coca-Cola European Partners hebben in België en Luxemburg meer dan 2400 medewerkersverdeeld over acht vestigingen.

Voor meer informatie over Coca-Cola in België en Luxemburg: www.cocacolabelgium.be

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.

 

ONDERZOEKSCIJFERS

  • 51,3% van de Belgische ouders heeft geen of onvoldoende inspiratie voor het vieruurtje van zijnkind(eren)

  • 53% van de Belgische gezinnen genieten tijdens het weekend samen van een tussendoortje

  • Slechts 8,5% van de Belgische ouders heeft tijdens de week de tijd om samen met de kinderen een vieruurtje te eten

  • 47,5% van de Belgische ouders zoekt inspiratie voor tussendoortjes op het internet

  • 28% van de Belgische ouders nuttigt nooit een vieruurtje met de kinderen

 

 

MARTA MAJEWSKA

Marta Majewska is een gepassioneerde foodstyliste en -fotografe, DIY-geek pur sang en trotse mama van Fer. Ze is de drijvende kracht achter de succesvolle lifestyleblog ‘Everyday Marta’ en auteur van de kookboeken ‘Elke dag Marta’, ‘Fourplay’ en ‘Limonade’. Ze toont hoe je lekker kookt met verrassende combinaties, zonder het moeilijk te maken

 

Laure Vandeghinste PR Manager at Famous Relations