Hoe Polestar met zijn eerste Space in België het retailmodel van de autosector hertekent

24 juli 2020, Brussel - Polestar, het Zweedse elektrische automerk, breekt met het traditionele autoretailmodel met de opening van de eerste Polestar Space in Brussel. Hier koop je geen wagen, dat doe je online. Wel kan je er terecht voor informatie en inspiratie over Polestar, elektrisch rijden en alles wat daarbij komt kijken. Dit alles in een minimalistisch en innovatief kader. De klant staat hierbij centraal en medewerkers in de Space werken niet op commissie. Zo wil Polestar de klant een gepersonaliseerde en unieke ervaring aanbieden die het digitale naadloos laat versmelten met het fysieke. Vanaf morgen, zaterdag 25 juli, zal Polestar Brussels zijn deuren openen voor het publiek. 

Tijdens het Autosalon in januari 2020 maakte Polestar zijn intrede in België als nieuwe speler op de markt van elektrische wagens. Het merk onderscheidt zich onder meer door zijn unieke, volledig digitale retail model waarin de klant steeds centraal staat. Zo zijn er in België al Polestar 2 wagens besteld, zonder enig fysiek retailpunt in de Benelux. Maar daar komt nu verandering in.   

Op 25 juli opent de eerste Polestar Space van België in Brussel waar geïnteresseerden fysiek kunnen langskomen om met een product expert te spreken. Zo kan een klant zelf bepalen waar en wanneer hij met Polestar in contact komt. Van daaruit zullen ook de eerste testritten voor consumenten georganiseerd worden.   

De Space vestigt zich waar de consument vertoeft 

In Brussel bevindt de Space zich tegenover Tour & Taxis, aan de overkant van het kanaal. Binnenkort komt hier ook de nieuwe Suzan Daniel brug die het Brussel Noord station zal verbinden met de Tour & Taxis site, waardoor de Space nog eenvoudiger te bereiken zal zijn. Ook de aankomende Spaces in Antwerpen, Gent en Luik zullen telkens op centraal gelegen locaties openen1. Je hebt dus geen wagen nodig om bij een Space langs te gaan en kan er langsgaan tijdens een namiddagje winkelen. 

De Space in Brussel is een van de eerste in de wereld. Eerder vestigde Polestar zich met zijn Spaces onder andere al in het prestigieuse Parkview Green FangCaoDi in Beijing, en in het historische centrum van Oslo.  

“Dat we Brussel als eerste locatie kiezen is geen toeval. De Belgische markt van elektrische wagens heeft nog heel wat potentieel en de integratie van EV’s staat hier nog in zijn kinderschoenen. Met Polestar nemen we een voortrekkersrol op en willen we de transitie naar duurzame mobiliteit helpen versnellen,” legt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, uit.   

Een hertekend retailmodel: geen commissie, enkel expertise 

Toch is de Space niet gericht op verkoop, want het aankopen van een wagen doe je enkel en alleen online. De Space heeft geen voorraad, waardoor geïnteresseerden niet overhaald worden om een niet-gepersonaliseerde configuratie aan te kopen. De medewerkers zijn productexperts, geen verkopers. Ze krijgen dan ook geen commissie. Het doel van de Spaces is om bezoekers te informeren. De rest ligt in de handen van de consumenten zelf, zij kunnen de hele customer journey zelf invullen, van de eerste aanvraag online tot en met de levering. Testritten kunnen ter plaatse worden uitgevoerd, leveringen kunnen thuis of op kantoor worden ingepland.  

"De Polestar Space is onze manier om het gezicht van de automotive retail te veranderen,” zegt Lies Eeckman, Managing Director van Polestar België. "Zonder verkopers en zonder voertuigen op voorraad is er geen harde verkoop, geen verplichting om de voorraad te verschuiven en is het bijgevolg een volledig klantgerichte reis. De consumenten bepalen zelf in welke mate ze in interactie treden met de Polestar 1, de Polestar 2 en de Polestar Specialisten, met de bedoeling hun ervaring af te stemmen op hun exacte behoeften, niet op die van het merk. Zodra ze de perfecte configuratie hebben gevonden, en eventueel een testrit hebben gemaakt, plaatst naadloze digitale interactiviteit het voertuig in de app van de klant, klaar om te bestellen wanneer het hen uitkomt. Dat neemt de stress weg tijdens het aankoopproces, wat het kopen van een wagen opnieuw leuk maakt!" 

Betrouwbare partners als basis voor nationaal netwerk 

 Het onderhoud van de Polestar wagens wordt verzorgd door erkende Polestar Service Partners. Dit zijn een aantal zorgvuldig geselecteerde Volvo partners in België, die speciaal getraind en gecertificeerd zijn door Polestar. In Brussel is dit Sterckx-De Smet. Bij onderhoud wordt de wagen thuis of op het werk bij de klant opgehaald en na afloop teruggebracht. Op die manier zorgt Polestar opnieuw voor een zorgeloze beleving voor de klant. 

“We zijn enorm enthousiast dat we met Sterckx-De Smet als private investeerder mee kunnen stappen in het Belgische Polestar-verhaal. Het laat ons toe om met een nieuwe bril naar onze eigen sector te kijken. Zo kozen we als locatie voor de dynamische buurt aan Tour & Taxi en zal de manier van werken ook anders zijn dan wat we tot nu toe gewoon zijn. Ons team van Polestar Product Specialists is er alvast klaar voor,” klinkt het bij Philip Vandewalle, Managing Director van Sterckx-De Smet en investeerder van de Polestar Space in Brussel.   

De Space, het universum van Polestar 

Wie de Space bezoekt, maakt kennis met het universum van het merk. Een minimalistisch, innovatief design uitgerust met duurzame materialen en hoogwaardige technologie gidst de bezoeker langs de wagens die al even compromisloos zijn: de Polestar 1 die in 2017 als electric performance hybrid op de markt kwam en de Polestar 2, een volledig elektrische performance fastback die vanaf deze zomer op de Belgische wegen te zien zal zijn. 

Een aantal slimme ingrepen in het ontwerp van de Space zorgen voor een optimale beleving: 

  • Het configuratieproces is een perfecte illustratie van hoe Polestar het digitale samenbrengt met het fysieke. Op een ateliertafel, uitgerust met RFID-technologie, configureert de klant zijn wagen door fysieke elementen op de tafel samen te brengen, zoals bijvoorbeeld de kleur of de zeteluitvoering. Op het scherm dat voor de ateliertafel hangt, ziet de klant onmiddellijk hoe de wagen er zal uitzien met die geselecteerde elementen. Daarna kan de klant zijn uiteindelijke configuratie automatisch opladen op zijn NFC-compatibele telefoon. 
  • Klanten kunnen dankzij Varjo virtual reality ontdekken hoe hun configuratie van de Polestar 1 of Polestar 2 er in realiteit zal uitzien, zowel aan de binnenkant als de buitenkant, in verschillende settings. 
  • De Polestar 1 en Polestar 2 hebben prioriteit in de Space en zijn verlicht met speciaal ontworpen lichtbakken om licht van fotostudio-kwaliteit te garanderen zonder storende schaduwen. 
  • Afzonderlijke elementen en accessoires van de wagen zijn te ontdekken achter een productwand, waaraan interactieve schermen hangen die onderdelen dynamisch in beeld brengen wanneer een bezoeker nadert.  

Polestar als nieuwe speler op de markt van elektrische wagens 

Deze zomer zullen de Polestar 2 wagens niet alleen te zien zijn op de Belgische wegen, ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Noorwegen en Zweden ging de verkoop en het leveren van de wagens van start. Wereldwijd plant Polestar dit jaar nog 40 Spaces te openen. Zo hoopt Polestar zowel in België en als in Europa een versnelling teweeg te brengen in elektrische mobiliteit.  

Praktische informatie: 

Adres: Akenkaai 39, 1000 Brussel 
Openingsuren: Ma – Za | 9h – 18h 
Contact Space Brussel: info.polestar@sterckx-desmet.be, 02/333.80.29  

Lies Eeckman, Managing Director Polestar Belgium
Lies Eeckman, Managing Director Polestar Belgium

### Einde persbericht ### 

Voor beeldmateriaal en andere persinformatie, ga naar media.polestar.com. 

Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations

Over Polestar  

Polestar is het gemeenschappelijke elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.  

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie.  

 In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd.  

  

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden