“ 'Hoe meer auto’s, hoe beter' is niet onze prioriteit.”

Volvo Cars roept bedrijven op om van 1 september een hoogdag voor verkeersveiligheid te maken door flexibele werkregeling

Brussel, 26 augustus 2020 - Volvo deed een studie (*) naar de impact van stress op het rijgedrag en roept met de boodschap ‘Be safe be late’ op om hier extra aandacht aan te besteden op 1 september. De helft van de werknemers met schoolgaande kinderen geeft aan dat het verkeer op de eerste schooldag tot extra stress leidt. 6 op de 10 ouders geeft aan dat ze hun kinderen met de wagen naar school zullen brengen, 1 op de 5 zal dat te voet doen en 1 op de 8 ouders brengt de kinderen met de fiets naar school op 1 september.

Story image

Uit de studie blijkt dat de helft van de werknemers met schoolgaande kinderen zich zorgen maakt over de verkeersveiligheid op de eerste schooldag. Niet enkel omwille van de schoolstart, het drukkere verkeer en de spitsuren, maar ook omwille van tijdsdruk op het werk. Met ‘Be Safe Be Late’ wil Volvo Cars benadrukken dat meer flexibiliteit in begin-en einduren van de werkdag een direct impact kunnen hebben op de verkeersveiligheid. 

“Hoe meer auto’s, hoe beter is niet onze prioriteit bij Volvo. Verkeersveiligheid is dat wel.”, licht Wim Maes, Managing Director bij Volvo Cars Belux toe. “Waarom overwegen we eens niet om onze kinderen op een andere manier naar school te brengen? Maak er dan een leuke ochtendwandeling van en ga ontspannen aan je bureau zitten nadien. Of neem de tijd om je kinderen de leukste weg naar school te tonen met de fiets. Bedrijven moeten ruimte creëren en ouders de kans geven om hun dag flexibeler in te delen en niet gebonden te zijn aan een vast tijdstip om te beginnen werken, net na de ochtendrush voor de schoolpoort. Met andere woorden, stop even de tijdsdruk en rij veilig. Op één september moet het kunnen om wat later te starten.”
Story image

25% van de werknemers met schoolgaande kinderen geeft aan dat ze zich op de eerste schooldag wel eens angstig voelen om op tijd aan de werkdag te starten. Dit geldt vooral voor werknemers met kinderen in de kleuterschool. 49% geeft aan dat hij of zij ook zelf minder aandachtig is en minder veilig rijdt wanneer hij of zij gehaast is. Toch geeft bijna de helft van de werknemers aan dat er in zijn of haar bedrijf geen enkele maatregel genomen wordt naar aanleiding van de eerste schooldag. Zo’n 4 op de 10 Belgische werknemers met inwonende schoolgaande kinderen (43%) geven aan dat ze een normale werkdag hebben op de eerste schooldag. Ruim 1 op 5 (22%) geeft aan dat ze een dag verlof nemen. Slechts 1 op 5 (19%) geeft aan dat ze op een later tijdstip beginnen met werken.

Story image

Werknemers die geen flexibele werkregeling hebben (30%) geven vaker aan dat ze zich de eerste schooldag gestresseerd voelen dan werknemers die wel een flexibele werkregeling hebben (22%). Volvo Cars wilt bedrijven daarvan bewust maken met zijn ‘Be Safe Be Late’ oproep. Een verschuiving van de werktijden vermindert het stressgevoel, verspreidt de drukte op de wegen en bevordert de verkeersveiligheid. Stop dus even de klok. Rij veilig.  

(*) de studie werd gedaan door iVox bij 1.000 werknemers met inwonende schoolgaande kinderen en 250 werkgevers en HR-verantwoordelijken.

Download de volledige infografiek hier. Be Safe Be Late.pdf - 72 KB

 

- Einde persbericht-

Contactpersonen:

Over ‘Be Safe Be Late’
‘Be Safe Be Late’ is een bewustmakingscampagne van Volvo Cars naar aanleiding van de eerste schooldag. Verschillende onderzoeken wereldwijd toonden het verband aan tussen emoties zoals stress en verkeersveiligheid. Ook de toenemende verkeersdrukte bij de start van het schooljaar doet het risico op ongevallen stijgen. Met deze campagne roept Volvo Cars bedrijven op om een flexibele werkregeling in te voeren en zo samen van 1 september de veiligste ochtend van het jaar te maken. Meer informatie kan je vinden op www.besafebelate.be

Over Volvo Car Group 
Volvo Cars is opgericht in 1927. Vandaag is het bedrijf een van de bekendste en meest gerespecteerde premium automerken ter wereld. In 2019 zijn 705.452 Volvo's verkocht in ongeveer 100 landen. Volvo Cars is sinds 2010 eigendom van de Zhejiang Geely Holding.

In 2019 telde Volvo Cars circa 41.500 (41.500) voltijdse werknemers. De hoofdzetel, productontwikkeling, marketing en administratie van Volvo Cars zijn hoofdzakelijk gevestigd in Göteborg, Zweden. De hoofdzetel van Volvo Cars voor de regio Azië-Stille Oceaan is gevestigd in Shanghai. De grootste autofabrieken van het bedrijf zijn gevestigd in Göteborg (Zweden), Gent (België), South Carolina (VS), Chengdu en Daqing (China), terwijl de motoren worden gemaakt in Skövde (Zweden) en Zhangjiakou (China) en de carrosserieonderdelen in Olofström (Zweden).

In het kader van zijn nieuwe bedrijfsdoelstelling wil Volvo Cars zijn klanten op een persoonlijke, duurzame en veilige manier de ‘Freedom to Move’ bieden. Dit streven komt tot uiting in een aantal zakelijke ambities: tegen 2025 wil het bedrijf er bijvoorbeeld voor zorgen dat de helft van zijn wereldwijde verkoop uit volledig elektrische auto's bestaat en dat het vijf miljoen rechtstreekse klantenrelaties heeft uitgebouwd. Volvo Cars heeft zich er ook toe verbonden de verlaging van zijn CO2-voetafdruk te blijven voortzetten, met het doel om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn.

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden