HighTouch betreedt Belgische Executive Search markt

Denis Gallant aan het roer van nieuwe headhunting speler want ook Belgische markt trekt weer human capital aan.

Vrijdag 23 februari 2018 — Hightouch is in Nederland reeds jaren een vaste waarde als executive search expert binnen de food en agri business, een sector die gepaard gaat met een hele reeks uitdagingen zoals schommelende grondstofprijzen, verschuivende macht, schaalvergroting en een toenemende prijsdruk. Met de komst van ervaren Denis Gallant als Belgische partner gaat HighTouch ook in België op zoek naar de juiste match tussen klant en kandidaat via een unieke hoogstpersoonlijke aanpak en dit in een economie die weer volop banen aantrekt. 

Ontwikkelingen als globalisatie, behoefte aan transparantie en de vraag naar duurzaamheid en verantwoord gedrag zetten de verhoudingen binnen en buiten ondernemingen op scherp. Aandeelhouders en investeringsmaatschappijen verwachten een zo hoog mogelijk prestatieniveau. Meer dan ooit moeten organisaties alert reageren op consumententrends. Denis Gallant voegt toe:

De laatste jaren hebben een zware economische tol gevraagd van bedrijven. Zo stond de focus hoofdzakelijk op de korte termijn winstgevendheid en te weinig aandacht kon geschonken worden aan de lange termijn waarde van de onderneming. Als externe sparringpartner helpt HighTouch de balans (terug) te vinden tussen de profitability op korte en lange termijn door de juiste mensen en optimale structuren voor te stellen op de beleidsposities van bedrijven.”  

Belgische markt trekt weer human capital aan

Denis Gallant verduidelijkt zijn visie op de Belgische markt:

Ten gevolge van de zware economische malaise zijn bedrijven de laatste jaren gedwongen geweest te veel strategische functies uit te schakelen, uit te besteden of om te zetten naar operationele functies ter bescherming van hun bottomline resultaat. Zo werden er besparingen gedaan op rollen die eigenlijk toch van toegevoegde waarde waren, waardoor strategische continuïteit  in het gedrang is gekomen. Onze economie stelt het nu beter en bedrijven moeten terug durven investeren in hun eigenheid en visie. En daar zijn mensen voor nodig! Automatisatie en Artifical Intelligence staan vaak hoog op de agenda en hier moet zeker gebruik van gemaakt worden, maar uiteindelijk blijft de mens toch centraal: bedrijven bestaan namelijk allemaal om aan een menselijke behoefte te voldoen.”. 

De mens als belangrijkste kapitaal

Steeds meer bedrijven hanteren corporate governance als de norm. Daarom staat executive search tegenwoordig hoog op de agenda. Het
is de kunst om de juiste mensen op het juiste moment op de juiste positie te hebben. Want net zoals een familie is een bedrijf een evolutief en dynamisch geheel van persoonlijkheden die in balans moet gebracht en gehouden worden, omkaderd door een langetermijnvisie in lijn met de identiteit van het bedrijf.

Via hun persoonlijke dienstverleningstraject gaat HighTouch verder dan het verzorgen van een passende match. Alle recruiters/partners van HighTouch bekleedden eerder zelf leiderschapsfuncties in de food en agri business en kunnen zich makkelijk  in de plaats van hun opdrachtgevers stellen in hun zoektocht naar talent, waarbij gekeken wordt naar de menselijke en organisatorische dynamiek in de onderneming. Dat betekent vaak ook dat de klant een spiegel voor krijgt inzake hun algemeen beleid.

Denis Gallant: “Door  de vraag van de opdrachtgever in vraag te durven stellen, gaan we dieper in op de motivatoren van de huidige bedrijfsleider en directie omtrent de invulling van een bepaalde positie. Naast personal agility hechten wij veel belang aan organisation agility, waarbij we bijvoorbeeld ook kijken naar de betrokkenheid van een hele organisatie en naar hun bezorgdheid over het “waarom klanten bij hun bedrijf klant zijn.

 

Denis Gallant: van bedrijfsleider naar executive search headhunter 

Denis Gallant vervoegt Hightouch met een rijke ervaring, waar hij verschillende executive leiderschapsposities heeft uitgevoerd, nationaal en internationaal en zowel binnen de familiale of KMO-omgeving als ook binnen multinationale corporate structuren en dit binnen de BtoC/FMCG maar ook in de B2B consumables en foodservice (oa bij Sara Lee Douwe Egberts en Ansell Healthcare). HighTouch bevindt zich naast Nederland nu ook in België, maar het actieterrein is Europa. 

Denis aan het woord…

Door het feit dat ik zelf aan het hoofd heb gestaan van verschillende organisaties ken ik de knepen van het vak aangaande interacties. Voeding, FMCG & industrieën, daar hebben we bij HighTouch ervaring in. Die mensen en die omgeving kennen we en dat spreekt makkelijk. 

HighTouch hanteert een hoogstpersoonlijke aanpak van begin tot einde: vanaf het eerste prospectiegesprek tot de effectieve onboarding. Een must binnen het vak! Een belangrijk persoonlijk inzicht is de verhouding van mindset ten op zichte van skillset. Skillset is aan te leren. Mindset maakt het verschil! 

 

 

Over HighTouch

HighTouch is een executive search expert die sinds 2009 actief is in de Nederlandse, Duitse en sinds 2017 ook Belgische markt, met opdrachtgevers uit heel West-Europa. Met een exclusieve focus op leidinggevende, hogere kaderfuncties en topkandidaten vormt HighTouch een deskundige headhunter in de professionele food/agri en FMCG-business. Het bedrijf werd opgericht door Wilko Grievink en bestaat uit 5 partners die allen zelf eerder  leiderschapsfuncties in de sector bekleedden. HighTouch werkt voor zowel nationale als internationale bedrijven als partner voor alle ondersteuning in de markt van verbruiksproducten zowel B2C als B2B, waar menselijke kwaliteiten voor nodig zijn. Via hun hoogstpersoonlijke aanpak gaat HighTouch op zoek naar de juiste match tussen klant en kandidaat, om op die manier mensen en organisaties duurzaam met elkaar te verbinden.

 

Sophie Engels PR Manager at Famous Relations