Heropening van Maison Belle Epoque : Perrier-Jouët opent de deuren van Maison Belle Epoque met zijn 200 jaar geschiedenis, knowhow en artistiek erfgoed

Na 2 jaar grondige renovatie opent Maison Belle Epoque opnieuw zijn deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen het ruim 200 jaar oude erfgoed van Perrier-Jouët Champagne ontdekken en een unieke ervaring beleven in een intieme, rustgevende omgeving, waarin kunst en natuur samensmelten. 

 

Van gezinswoning tot Maison Belle Epoque

Maison Belle Epoque is gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Door de eeuwen heen kreeg het huis met zijn wijnkelders, tuinen en collectie kunstwerken een heel eigen karakter.

In 1850 wordt Eugène Gallice, de schoonbroer en zakenpartner van Charles Perrier (zoon van de oprichters) eigenaar van dit stijlvolle huis. Als grote kunstliefhebber en oprichter van de Société d’histoire et d’art français verzamelt Eugène Gallice schilderijen en tekeningen. Hij geeft zijn passie door aan zijn zonen, Henri en Octave. De eerste neemt de leiding van Maison Perrier-Jouët over, terwijl zijn broer zijn tijd grotendeels in Parijs doorbrengt, waar hij een zorgeloos leven leidt, volledig in de stijl van de belle époque. Octave is bovendien bevriend met tal van kunstenaars en vraagt in 1902 aan Emile Gallé, een van de pioniers van de art nouveau, om een unieke fles te creëren voor Perrier-Jouët Champagne. Het resultaat: vier magnumflessen versierd met witte Japanse anemonen, die uitgroeien tot het embleem van de beroemde, wereldwijd bekende Perrier-Jouët Champagne

Decennialang komen talrijke liefhebbers van Perrier-Jouët over de vloer in het champagnehuis met zijn rijke erfgoed. In de jaren 1980 neemt Michel Budin, een lid van de familie Gallice en een grote liefhebber van art nouveau, het roer over en maakt van het huis een monument boordevol knowhow en levenskunst volgens de filosofie van Perrier-Jouët. Hij verfraait het huis met uitzonderlijke stukken van de meest iconische art-nouveaukunstenaars. Maison Belle Epoque is geboren.

Samensmelting van kunst en natuur  

Dankzij een minutieuze restauratie is het huis in zijn oude glorie hersteld. Het herbergt de grootste privécollectie van Franse art-nouveaukunst in Europa, met uitzonderlijke stukken van de pioniers van deze artistieke beweging. Maison Belle Epoque straalt de passie van de oprichters voor art nouveau uit en weerspiegelt de unieke visie van het champagnehuis, dat zich op de natuur inspireert om florale, verfijnde champagne te creëren. In elke ruimte van het gebouw vloeien sierlijke vormen, gebogen lijnen en natuurlijke elementen in elkaar. De kunstwerken van meesters zoals Louis Majorelle, Emile Gallé of Hector Guimard vormen een harmonieus geheel en scheppen een rustgevende, geraffineerde sfeer, die eigen is aan het huis Perrier-Jouët.

De bekendste werken van het huis zijn onder meer de elegante glazen deuren van Hector Guimard, een notenhouten tafeltje van Emile Gallé, een geëmailleerde keramische plaat van Toulouse-Lautrec, zetels en stoelen van Louis Majorelle, een bed van Hector Guimard en Eternel Printemps van Auguste Rodin, een hedendaags kunstwerk van de art-nouveaubeweging, waarvoor het evenwel niet representatief is. Dat laatste hebben de medewerkers van Henri Gallice hem cadeau gedaan op de honderdste verjaardag van Perrier-Jouët in 1911.

Rijke traditie aan artistieke samenwerkingsverbanden

Ruim twee eeuwen lang heeft Maison Perrier-Jouët er een erezaak van gemaakt om zijn passie voor kunst en natuur voort te zetten via talrijke artistieke samenwerkingsverbanden, die vandaag nog altijd bestaan. De recentere kunstwerken sluiten uiteraard aan bij de art-nouveaucollectie van Maison Belle Epoque. Zo staat in de inkomhal de Ephemera-installatie van het designersduo Mischer’Traxler. Deze allegorie van de relatie van de mens met de natuur stelt een siertuin voor die groeit op een lange tafel, maar die op een magische wijze verdwijnt wanneer we er dichterbij komen... In de bar vinden we All’ombra della luce van de Japanse kunstenares Ritsue Mishima, die haar inspiratie haalde uit het ritme van de seizoenen in de wijngaarden en de duisternis van de kelders waar de champagne tot leven komt. Het werk bestaat uit vele transparante schijven van Muranoglas die aan het plafond hangen. Een paar stappen verder leidt een trap naar de kelder van het huis.

Over Perrier-Jouët

Maison Perrier-Jouët, opgericht in 1811 door Pierre-Nicolas Perrier en Rose-Adélaïde Jouët, is een van de oudste champagnehuizen. De champagne is floraal, subtiel, verfijnd en heeft een rijk aroma. Hij is geproduceerd op de wijngaarden met de beste notering in de Champagnestreek en met de beste chardonnay van de Côte des Blancs. Al sinds de oprichting van het huis vormt chardonnay het hart van het oenologisch profiel van Perrier-Jouët. Hervé Deschamps is de 7e keldermeester van het beroemde huis, dat kan bogen op een ruim 200 jaar lange traditie. Door de overdracht van knowhow heeft de harmonieuze Perrier-Jouët Champagne een onveranderlijke smaak. Dankzij zijn rijke erfgoed en geraffineerde smaak is Perrier-Jouët een bijzonder gegeerde champagne, die al altijd zeer gewaardeerd werd door vele beroemdheden zoals de Britse koningin Victoria en schrijver Oscar Wilde.

 

Perrier-Jouët overweldigt de consument met een unieke smaaksensatie.

 

Perrier-Jouët champagne is verkrijgbaar bij wijn- en champagnehandelaren en exclusief bij Delhaize voor de aanbevolen verkoopprijs van:

  • € 20,99 voor champagne Brut van 37,5 cl
  • € 36,69 voor Grand Brut
  • € 49,99 voor Rosé

 

Over Pernod Ricard Belgium

Pernod Ricard Belgium werd in april 1996 opgericht als een volle dochteronderneming van Pernod Ricard, een co-leader op wereldniveau in de sector van wijnen en alcoholische dranken. De onderneming heeft als doel om de merken van Pernod Ricard en van zijn geprivilegieerde partners te verdelen op de markt en hun marktpositie te verstevigen. Pernod Ricard Belgium doet dit in overeenstemming met de waarden van de groep: de passie voor gezelligheid en eenvoud, de ondernemerszin en de passie voor integriteit en betrokkenheid. Met een gecommercialiseerd volume van bijna 12 miljoen liter en een omzet van meer dan 73 miljoen euro in de Belux in 2015 behoort Pernod Ricard Belgium tot de dynamische groeiende ondernemingen in zijn sector en tot een van de marktleiders voor België en Luxemburg. www.pernod-ricard-belgium.com.

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden