Helft Belgen binnen een week terug gestresseerd na vakantie

1 op 3 Belgen ervaart zelfs op eerste werkdag opnieuw stress

Vrijdag 22 september 2017 — Het nieuwe schooljaar is al een tijdje op gang en de alledaagse routine is terug van weggeweest.  De meeste onder ons zijn terug uit vakantie maar helaas slaagt niet iedereen er in om dat ontspannen vakantiegevoel lang vast te houden. Uit onderzoek van de relaxerende frisdrank Tranquini Positively Relaxed blijkt dat meer dan de helft van de Belgen (51,5%) zich namelijk binnen een week al opnieuw gestresseerd voelt en bijna 1 op 3 Belgen op zijn eerste werkdag al terug last heeft van stress.

Uit het onderzoek blijkt dat voor zo een 21,1% van de bevraagde Belgen, de grootste stressfactor op de werkvloer het opnieuw moeten combineren van de dagelijkse drukte thuis met de drukte op het werk is.  Andere boosdoeners zijn de collega’s en de werkgever (11,4%), de te hoge werkdruk (17,7%) en het verwerken van de te grote hoeveelheid mails die tijdens de vakantie zijn binnengekomen (6,8%).

Opvallend is ook dat de Belg vrij snel zijn nieuwe vakantie boekt. Meer dan 1/3de van de Belgen (34,9%) legt deze namelijk al vast in de eerste maand na zijn vakantie.

Mindfulness- trainer & coach en Relaxed Executive van Tranquini Benelux Muriël Dalmulder, pleit voor minder stress op het werk. Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen, dat mensen vanuit een staat van ontspanning beter in staat zijn te functioneren, te focussen en te presteren. Bedrijven moeten zich meer focussen op het ontwikkelen van de juiste mind-set bij werknemers, door meer aandacht te besteden aan het vermijden van stress op de werkvloer.”

Dat kan volgens Muriël Dalmulder door volgende tips toe te passen.

Let op je ademhaling

Als je je aandacht naar je ademhaling brengt en bewust langzamer gaat ademen (in-en uit door je neus) dan worden je hersenen rustiger en zal je je meer ontspannen voelen. 

Neem tijd om te lunchen

Tijd nemen om te lunchen en van omgeving te veranderen kan heel nuttig zijn. Als we bezig zijn hebben we de neiging om achter ons bureau te eten of dit zelfs te vergeten, terwijl je meer tot rust kan komen als je echt tijd maakt om te lunchen.

Las pauzes in

Besluit om tijdens je werkdag elk uur 1-3 minuten te stoppen met werken. Maak een korte wandeling – ook al is het maar naar de koffiezet – en ontspan je even.  

 

Samenvatting iVox-peiling bij 1000 Belgen :

> Meer dan de helft van de Belgen (51,5%) heeft binnen de eerste werkweek al terug stress. 1 op 3 Belgen (32,7%)  heeft zelfs al last van stress op zijn eerste werkdag.

> Meer dan 1/3de van de Belgen (34,9%) boekt zijn volgende vakantie in de eerste de maand na zijn vakantie.

> De 3 grootste stressfactoren zijn collega’s/werkgever (11,4%), te hoge werkdruk (17,7%) en de dagelijkse drukte thuis opnieuw moeten combineren met de drukte op het werk (21,1%).

> Opvallend is dat voor vrouwen is de grootste stressfactor de dagelijkse drukte thuis combineren met de drukte op het werk (26,7%)is, terwijl mannen meer last hebben van de te hoge werkdruk (19%).

Deze cijfers blijken uit een peiling bij 1000 Belgen, uitgevoerd door het onafhankelijk onderzoeksbureau iVox.

 

Tranquini, de relaxerende frisdrank die helpt omgaan met stress

Tranquini bestaat uit een mix van natuurlijke ingrediënten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze stress en angstige gevoelens verminderen zonder dat je er slaperig van wordt. De ingrediënten bestaan uit L-Theanine uit groene thee en andere kruiden zoals citroenmelisse, kamille en lavendel.  Dat eerste ingrediënt is meteen het belangrijkste, L-Theanine staat namelijk bekend om zijn kalmerende werking die de hersenen naar het alfa-niveau brengt. Hierdoor wordt ook de meteen ademhaling rustiger en is het makkelijker om te ontspannen. Tranquini zorgt voor voldoende ontspanning om beter om te gaan met stress en verbetert tegelijkertijd ook je focus.

Tranquini biedt momenteel een breed assortiment van relaxation drinks aan – Zo is er de originele Tranquini Sparkling, Tranquini Stills en de Tranquini water + juice.

RELAX: Drink een Tranquini om mentaal te ontspannen en opnieuw te focussen zodat je productief kunt zijn

BE POSITIVE: Neem afscheid van negativiteit. Positief denken verbetert je mentale welzijn.

GOOD HAPPENS: Stress overkomt je. Hoe je ermee omgaat, dat kun je zelf managen.

 

Over Tranquini® Positively Relaxed

Tranquini is een actief, positief en relaxed lifestyle merk. Een ontspannend drankje dat bestaat uit ingrediënten uit de natuur die gevoelens van angst en stress verlichten zonder dat ze je suf maken. Een paar van deze ingrediënten zijn L-Theanine uit groene thee, lavendel, citroenmelisse en kamille. Tranquini heeft een unieke smaak met een kleine hoeveelheid koolzuur. Het drankje bevat alleen natuurlijke smaken zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen. Tranquini heeft op z’n minst 30% minder suiker en calorieën dan de meest geconsumeerde fris- of fruitdranken.

Tranquini werd in april 2015 gelanceerd onder leiding van oprichter en relax-expert Ahmed Elafifi. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de drankenindustrie. Tranquini’s management team bevat experts die samen 200 jaar ervaring hebben in premium drankjes en lifestyle merken. Tranquini is beschikbaar in 31 landen verspreid over 3 werelddelen en is te verkrijgen bij de geselecteerde Carrefour, Cora, Makro, Delhaize en Colruyt.

Liedewij Verbiest Famous Relations