Groene omgeving en privacy primeren in nieuwbouwproject De Varens

Groene omgeving en privacy primeren in nieuwbouwproject De Varens

32 appartementen tussen Hove en Boechout

Op 19 juni startte CORES Development met de verkoop van Residentie De Varens, hun tweede project in de gemeente Hove. Op een terrein langs de Boechoutsesteenweg tussen de centra van Hove en Boechout zullen in de komende twee jaar, 2 gebouwen met telkens 16 appartementen gebouwd worden. Centraal in het ontwerp van NOORD Architecten staat de integratie van de 2 gebouwen en de gemeenschappelijke parktuin in de groene omgeving. De bouwwerkzaamheden zullen in het najaar van 2017 worden opgestart en de oplevering is voorzien eind 2019. 

Naadloze integratie in rustige omgeving

Het ontwerp van Residentie De Varens is van de hand van NOORD Architecten. Het was hun ambitie een kwalitatief en harmonieus geheel te ontwerpen dat discreet in de groene omgeving wordt geplaatst. De bebouwde oppervlakte en de bouwhoogte worden zoveel mogelijk beperkt zodat de twee volumes perfect aansluiten bij zowel de parktuin op de site als de ruimere groene omgeving. Het zonlicht en het groen worden optimaal uitgespeeld via de hoge raampartijen en ingenieuze inplanting van de groene terrassen.

Bij de selectie van de bouwmaterialen werd er bewust gekozen voor een strak ontwerp en duurzame materialen. De witte gevelsteen, het grijsbruine buitenschrijnwerk en de houten gevelbekleding refereren naar bouwmaterialen die in de buurt vaker gebruikt worden. 

Sophie Deprez, Chief Commercial Officer bij CORES Development, benadrukt het kader van levenslang wonen:

"Dit project heeft een unieke ligging en toegankelijkheid: volledig rustig en groen omsloten en toch op wandelafstand van het centrum. Er is geen intern verkeer op het terrein. Er is eveneens een uitbreidingsmogelijkheid van facultatieve diensten van een woonassistent. Binnen het gebouw werd er gekozen voor drempelloze overgangen tussen de verschillende ruimtes, wat het project des te meer open stelt voor verschillende generaties.” 

Groene gemeenschappelijke parktuin

Door de centrale inplanting van de twee residenties op het terrein, wordt het mogelijk om het geheel optimaal te begroenen. De aanleg van een wintergroene bufferstrook waarborgt de nodige privacy voor de toekomstige bewoner en de aanpalende buren. Hierdoor wordt er rond de gebouwen ook een groene ruimte gecreëerd met een multifunctioneel karakter.

De bestaande aanwezige groenvormen en hoogstammen worden zo veel mogelijk behouden en met de nodige aandacht beschermd tijdens de bouwwerken. Door de omgevingsaanleg te optimaliseren in het project en ecologisch te benaderen, kan de tuin evolueren naar een parkkarakter en zo een groen lint vormen als schakel met haar omgeving doorheen de verschillende seizoenen. 

De Varens is zeker een groen project, zowel qua ecologische voetafdruk als de algemene beleving. Door de centrale inplanting van de twee gebouwen wordt er een groene oase gecreëerd binnen een stedelijke context, op wandelafstand van het centrum van Hove. De efficiënte waterhuishouding zorgt ervoor dat het regenwater infiltreert in het terrein, en zo de lokale natuur bevordert.” zegt tuinarchitect Koen Mennes.

Verkoop

De 30 2-slaapkamerappartementen hebben een minimale bewoonbare oppervlakte van 120 m² en zijn beschikbaar vanaf €339.500 (excl. btw, registratie- en notariskosten). Naast deze appartementen zijn er ook nog 2 penthouses, 1 per gebouw. De verkoopprijs van de penthouses bedraagt €599.500 (excl. btw, registratie- en notariskosten). 20% van de 32 beschikbare appartementen werd reeds verkocht.

Planning werkzaamheden

De bouwwerkzaamheden voor de realisatie van Residentie De Varens zullen starten in het najaar van 2017. De oplevering van het nieuwe gebouw is gepland eind 2019.

Voor meer informatie over De Varens:

www.devarenshove.be

info@coresdevelopment.be

03/820.82.82

 

###

 

“We create urban spaces that make people happy”

CORES Development - Urban Landscapers™ since 2006

CORES Development werd in 2006 opgericht door Peter Leyssens en Jurgen Van Bogaert met als doelstelling het ontwikkelen van binnenstedelijke vastgoedconcepten met maatschappelijke meerwaarde.

CORES Development zet in op kernversterking in steden en gemeenten. ‘Urban Landscaping’ met meerwaarde voor de maatschappij, kan enkel tot stand komen door samenwerking tussen alle belanghebbenden: buurtbewoners, overheidsinstellingen, architecten, bouwbedrijven, studiebureaus,... CORES Development neemt hierin haar rol als facilitator op, waarbij zij steeds compromisgericht optreedt.

Onze ‘Urban Landscapes’ spelen in op de huidige en toekomstige behoeften van de markt. Enkel op deze manier zijn we in staat om duurzaam en innovatief vastgoed te realiseren. We noemen onszelf dan ook liever conceptontwikkelaar dan projectontwikkelaar.

De projecten van CORES Development zijn te vinden in heel Vlaanderen en Brussel. CORES Development staat zelf in voor de verkoop en promotie van alle projecten en heeft ook een eigen verhuurservice.

De maatschappelijke meerwaarde uit zich in het geluk van de gebruikers en buurtbewoners van onze projecten. CORES Development heeft als enige ontwikkelaar in België een ombudsman in dienst, die hierover waakt.

 

 

Contacteer ons
Sophie Deprez Chief Commercial Officer, CORES Development
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Sophie Deprez Chief Commercial Officer, CORES Development
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden