Gemeente Asse zet lokale ondernemers in de kijker

Woensdag 14 december 2016 — Vanaf morgen sieren 12 levensgrote portretten van 12 lokale ondernemers de straten. Elk van deze ondernemers nemen deel aan het UNIZO-traject ‘Commerciële Inspiratie’ waarmee het gemeentebestuur van Asse haar lokale ondernemers wil aanmoedigen zich voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. Dat het gemeentebestuur hen daarbij graag een extra duwtje in de rug wil geven, blijkt uit de communicatiecampagne met in de hoofdrol elk van de ondernemers, maar ook uit een wedstrijd die morgen van start gaat op www.ondernemersinactie.be. De winnende ondernemer gaat aan de haal met een prijzenpakket twv 7300 euro. Het pakket bestaat uit producten en diensten die de winnaar zal helpen zijn toekomstplannen om te zetten in de praktijk.

Ondernemers als motor voor kernversterking in Asse

Asse doet mee aan het Commerciële Inspiratietraject (UNIZO). Dit is een vier jaar durend project dat uitgaat van de Vlaamse overheid en lokale handelaars, horeca-uitbaters en dienstverleners laat nadenken over de toekomst van hun fysieke zaak, de rol van digitale nieuwigheden en hen laat inspelen op digitale en maatschappelijke uitdagingen.

Technologie verandert namelijk elke dag en de impact van sociale media en e-commerce nemen toe. Termen zoals innoveren, veranderen en verbeteren zijn dé sleutelwoorden voor duurzaam ondernemen, ook voor lokale handel. Alleen is het voor een lokale zelfstandige niet altijd gemakkelijk hiermee aan de slag te gaan. Daarom riep UNIZO het Commerciële Inspiratie-traject in het leven. In Asse besloten enkele maanden geleden 12 geëngageerde handelaars hun sprong in het diepe te wagen.  

Sinds augustus 2016 kijken de Assese ondernemers de toekomst recht in de ogen. Gedurende een periode van zes maanden wordt hun onderneming door een externe bril bekeken.  Professionele UNIZO-coaches brengen sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen in kaart. Ze leren de ondernemers hoe ze strategische actieplannen moeten maken om zo hun positie op de markt te behouden en te verstevigen. Een tactische denkoefening die aangeleerd wordt en die in de toekomst steeds herhaald kan worden. Verandering stopt immers nooit. Samen reflecteren coach en ondernemer over de zaak en durven zij, waar nodig, veranderen.

“Commerciële Inspiratie zet lokale ondernemers aan om na te denken over de rol van hun fysieke zaak binnen een snel evoluerend handelslandschap. Aan de hand van een individueel coachingstraject worden gevestigde ondernemers gestimuleerd om kansen en bedreigingen uit hun omgeving te benutten. We merken dat het creëren van beleving in de zaak, online communicatie en het sturen op cijfers voor veel ondernemers werkpunten zijn. In de individuele inspiratierapporten besteden we hier dan ook extra aandacht aan. Ondertussen zijn de Assese ondernemers zich hier zeker van bewust. Al schuilt de grootste uitdaging er natuurlijk in om de actieplannen daadwerkelijk binnenkort te gaan toepassen” aldus Elke Tielemans, coördinator Commerciële Inspiratie bij UNIZO. 

12 lokale ondernemers in de kijker

In Asse maken ze werk van de toekomst. Het gemeentebestuur van Asse is de eerste gemeente binnen het UNIZO-initiatief die zijn ondernemers een extra duwtje in de rug geeft. Met een extra campagne, waarbij de ondernemers zélf centraal staan. Elk van de 12 ondernemers worden de komende maand letterlijk en figuurlijk door Asse in de kijker geplaatst. Met grote uithangborden op verschillende sleutellocaties in Asse, maken de Assenaren kennis met de deelnemende ondernemers. Op elk individueel beeld wordt de onderneming in kwestie op een ludieke manier geportretteerd. De beelden zijn het werk van fotografe en Assenaar Charlotte Speck.

Wedstrijd

De campagne is meteen ook de aftrap van een wedstrijd waaraan elk van de 12 handelaren zullen deelnemen. Met hun plannen voor de toekomst en door actieve zelfpromotie trachten zij zoveel mogelijk mensen te overtuigen voor hen te stemmen op www.ondernemersinactie.be. De ondernemer met de meeste stemmen wint en ontvangt een prijzenpakket ter waarde van euro dat zal helpen bij het in de praktijk brengen van diens toekomstplannen. Denk hierbij aan een advertentiecampagne aangeboden door Roularta Media Group; een opname als hoofdsponsor voor 'De Mèt duvelt' editie 2017, redactionele ondersteuning door Famous Relations, 2 campagnes met opmaak op 'Adfriend' van Het Laatste Nieuws, een foto opname van de winkel, de opmaak van een digitale advertentie, maandelijks een boeket geleverd in de handelszaak dankzij Bloemen Orchid gedurende 4 maanden en een fruitmand geleverd in de handelszaak aangeboden door Smaakmarkt gedurende 6 maanden.

Stemmen kan éénmalig en dit tot en met 15 januari 2017. De winnaar wordt bekend gemaakt op 23 januari 2017.   

Vanessa De Greef van de dienst Lokale Economie in Asse: “We zijn graag zelf actief bezig met de toekomst van onze lokale economie. Daarom staan we 100% achter deze campagne en zorgen we ervoor dat elke deelnemende ondernemer ook aan actieve zelfpromotie kan doen en zelf stemmen kan verkrijgen. Het gemeentebestuur ondersteunt de hele promotiecampagne en helpt de deelnemers bij het gebruik van sociale media hiervoor. Zo willen we hen ook (meer) vertrouwd maken met deze kanalen. De winnaar krijgt een gevarieerd prijzenpakket ter waarde van 7300 euro die de ondernemer zal helpen om zijn of haar toekomstplannen daadwerkelijk uit te voeren."

 

Keukens De Wolf
Dag & Dauw
De Sporthoek
Boetiek Plume
Lingerie Ghislaine
Parfumerie Gigi
De Landtsheer
As44
Immo Leolux
Belfius
Baby Puck
Succes Fashion
Campagnebeeld_Coy
Campagnebeeld_Blanco
Campagnebeeld_Copy_logo's
Logo_Asse