Fuze Tea verfrist de ijstheecategorie: nieuw recept met geïnfuseerde thee in duurzamere flessen

Fuze Tea verfrist de ijstheecategorie: nieuw recept met geïnfuseerde thee in duurzamere flessen

27 januari 2020 – Twee jaar na zijn lancering maakt Fuze Tea een dubbele sprong vooruit. Het merk zet het nieuwe jaar in met een nieuw recept en duurzamere petflessen uit 100% gerecycleerd plastic én transparant in plaats van groen plastic. Dezelfde heerlijke en unieke smaak blijft gegarandeerd, maar waar vroeger gebruik gemaakt werd van gedroogd theepoeder, zal Fuze Tea vanaf nu gemaakt zijn van geïnfuseerde thee [1], dus gebrouwen van theeblaadjes en daarna geconcentreerd.

Nummer twee op twee jaar tijd: een succesverhaal

Exact twee jaar na de introductie van Fuze Tea in België en Luxemburg kondigt het merk aan dat het volledige niet-bruisende gamma een nieuw recept met geïnfuseerde thee krijgt. Dat Fuze Tea de ijstheewereld een flinke boost gaf, staat vast: op twee jaar tijd werd het merk de nummer twee op de Belgische retailmarkt met een waardeaandeel van 13% [2] en een merkbekendheid van 61% [3].

 Fuze Tea, met echte thee natuurlijk

Fuze Tea had al een heerlijk recept, maar door geïnfuseerde thee te gebruiken in plaats van gedroogd theepoeder krijgt de ijsthee een natuurlijkere uitstraling. Bezinksels of kleurverandering zijn daar ‘natuurlijke’ gevolgen van. Op de nieuwe verpakking zullen ook theeblaadjes te zien zijn zodat het voor de consument duidelijk is dat geïnfuseerde thee gebruikt wordt. Fuze Tea blijft zijn thee net zoals voordien uitsluitend inkopen bij RainForest Alliance CertifiedTM-theeproducenten, dus duurzaam ingekocht.

De Fuze Tea verpakking wordt ook flink aangepakt en verduurzaamd. Vanaf 2020 zijn de petflessen van Fuze Tea gemaakt van 100% gerecycleerd plastic (rpet) [4]. De flessen worden volledig transparant gemaakt, zodat ze eenvoudiger tot nieuwe flessen gerecycleerd kunnen worden. Dit geldt voor ruim 35 miljoen flessen per jaar, wat zal resulteren in een besparing van 725.000 kilo nieuw plastic per jaar in België. Alle verpakkingen zijn en blijven 100% recycleerbaar, dus ook het label en de dop.

Over Fuze Tea

Fuze Tea is een verrassende fusie van thee, fruit en kruiden die samenkomen tot een heerlijke smaakervaring. In België is Fuze Tea in 5 smaken (waarvan 1 bruisende en 4 niet-bruisende) en 1 limited edition (Black Tea, Apple & Cinnamon [5]) en verschillende verpakkingsgroottes verkijgbaar: 

  • Black Tea Lemon Lemongrass
  • Black Tea Peach Hibiscus
  • Green Tea Mango Chamomile
  • Green Tea Lime Mint
  • Black Tea Lemon (Sparkling)

Fuze Tea is verkrijgbaar in alle grote en kleine supermarkten, tankstations, leisure locaties, bioscopen, ‘on the go’ locaties en in de horeca in België en Luxemburg. Fuze Tea is beschikbaar in verschillende verpakkingsformaten: 200ml glas, blikjes van 250ml en 330ml, 400ml petfles en 1,25l petfles. Zodat consumenten, waar ze ook zijn, een momentje voor zichzelf kunnen nemen om te genieten van een caloriearm [6] en bovenal verrassend lekker drankje.

De 5 Fuze Tea varianten bevatten tussen de 17 en 19 kcal per 100ml en zijn daarmee caloriearme drankjes dankzij een combinatie van suiker en stevia-extract. Een caloriearm drankje bevat 20 kcal of minder per 100ml.

[1] op basis van  geconcentreerde getrokken thee

[2] Value Share 13% of the category RTD Tea (Nielsen Open Market, FY 2019)

[3] Brand Awareness 61% (internal source, 3MMT October 2019, 12-59years)

[4] Met uitzondering van dop en etiket. Ook Chaudfontaine en Honest zijn merken binnen het Coca-Cola portfolio die naar 100% gerecycleerd plastic zijn overgegaan.

[5] Deze limited edition verdwijnt in maart uit het gamma en zal dus niet het nieuwe recept bevatten.

[6] Muv de postmix versie: 32 kcal / 100 ml

Astrid Mattelaer PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden