Eerste Belgische Polestar 2 geleverd aan eigenaar

Eerste Belgische Polestar 2 geleverd aan eigenaar

 

  • Polestar levert eerste Belgische Polestar 2 aan eigenaar in Gent.
  • Momenteel telt België twee Polestar Spaces, één in Brussel en één in Antwerpen. Er staan nog twee openingen in België gepland voor eind 2020, waaronder in Gent.
  • De Polestar 2 is beschikbaar voor een testrit en aankoop via Polestar.com.

Polestar, het Zweedse elektrische automerk, leverde vandaag zijn allereerste Polestar 2 in België aan een klant. De overhandiging gebeurde in het Polestar Service Centre in Gent, gelinkt aan Volvo ACG Gent.  De nieuwe eigenaar van de Polestar koos voor kleur Thunder.

Polestar stelde de Polestar 2 in 2019 voor het eerst aan de wereld voor. Ondanks de pandemie zette het bedrijf alles op alles om een veilige start van de productie te verzekeren in de fabriek in Luqiao, in China in maart 2020.

 “We zijn zeer trots op het hele team,” zegt Lies Eeckman, Managing Director van Polestar Belgium. “Ondanks de logistieke en productie-gerelateerde uitdagingen van de pandemie zijn we erin geslaagd het product bij de klant te brengen op het moment dat we dat beloofd hadden. Dat is een grote prestatie. De eerste consumententestritten worden op dit moment uitgevoerd. We zijn met Polestar nu écht wel geland in de Belgische markt.” 

Ook de Spaces in Antwerpen en Brussel overhandigen binnenkort hun allereerste Polestar 2 aan hun nieuwe eigenaars. Naast België kregen de klanten uit Zweden, Noorwegen en China hun gloednieuwe Polestar al begin augustus. Binnenkort volgen ook Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Daarna volgen leveringen in Zwitserland en Noord-Amerika.

Einde

Voor beelden en andere informatie, ga naar polestar.com/press.

 Contactgegevens

Algemene mediavragen:

media@polestar.com

Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations

Over Polestar

Polestar is het gemeenschappelijke elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergiën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie.

In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd.

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden