Een positieve exit in recordtijd voor investeringplatform MyMicroInvest

20 maanden na investering krijgen 80 investeerders van Yoga Room het dubbele van hun belegging terug

Na slechts 20 maanden kondigt MyMicroInvest de officiële exit aan van zijn belang in Yoga Room (Nowrizon SPRL, eigenaar van Yoga Room). Dit betekent een record-exit voor het investeringsplatform, dat trots is op deze manier bij te dragen aan de ontwikkeling van de Brusselse onderneming Yoga Room en de creatie van 30 banen. Door de verkoop van hun aandelen in het jonge Brusselse bedrijf verdienen de investeerders nu het dubbele van hun initiële investering terug

Yoga is toegankelijker dan ooit in Brussel

Dankzij een geslaagde kapitaalverhoging in januari 2016 werd er voor het Brusselse bedrijf Yoga Room (Nowrizon SPRL) via MyMicroInvest een totaal van €87 912 (finaal bedrag exclusief kosten) opgehaald bij 80 crowd investeerders en een bijkomende  €100.000 bij een professionele investeerder. Het was dankzij deze geslaagde campagne en de uitbouw van zijn activiteiten dat Pierre en zijn team yoga toegankelijk hebben kunnen maken voor vele inwoners van Brussel en omstreken. Zo kon het bedrijf snel zijn eerste yoga studio openen in de Defacqzstraat in Brussel, gevolgd door de opening van een tweede studio in de wijk Fort Jaco in Ukkel.

“Onze ervaring met MyMicroInvest was ongelooflijk! Voor mij was dit echt een duw in de rug die ons 6 maanden werk heeft bespaard, hetgeen cruciaal is voor een beginnend project als Yoga Room.” Ik was onder de indruk van het enthousiasme onder de investeerders. De campagne was een heus avontuur!” getuigt Pierre Rousseaux, oprichter van Yoga Room.

Beleggen in je passies

Via het aanbod aan beleggingen op zijn investeringsplatform, geeft MyMicroInvest iedereen de mogelijkheid om veelbelovende ondernemers te ondersteunen en deel te nemen aan het succes van de bedrijven van morgen. Iedereen heeft de mogelijkheid om al vanaf €100 samen te werken met professionele beleggers en te investeren in innovatieve projecten die hen nauw aan het hart liggen. Ook Eloïse, een jonge Brusselse van 26, besloot te investeren in haar passie:

"Mensen die geen grote bedragen te investeren hebben, net als ik, kunnen nog steeds deelnemen aan projecten die hen aanspreken. Het is een mooie kans, waardoor waardevolle projecten tot stand komen.”

Dankzij de succesvolle inzameling van fondsen door Yoga Room waren gepassioneerde investeerders in slechts 20 maanden in staat om het bedrag dat oorspronkelijk in het bedrijf werd geïnvesteerd, te verdubbelen. Oprichter Pierre Rousseaux is erg tevreden met dit succes:

"Ik ben blij dat ik op deze manier onze eerste investeerders kan bedanken voor hun steun en geloof in onze onderneming en dat ze daarbij na slechts 20 maanden het dubbele van hun initiële investering terugverdienen."

Ruim een jaar na de oprichting van Yoga Room heeft Pierre Rousseaux een strategische partner gezocht om zijn activiteiten naar een nieuw niveau te tillen en geconcentreerd te blijven op de kwaliteit van de yogalessen. Zo werd een partnership gevormd, alsook een voorstel tot heraankoop van de aandelen.

De zoektocht naar een nieuwe partner om me te helpen met het beheer van Yoga Room was de volgende stap in dit ondernemende avontuur en het was noodzakelijk dat deze partner optimaal betrokken werd bij het project.”, zegt Pierre Rousseaux.

Een record exit voor MyMicroInvest

Na slechts 20 maanden betekent deze officiële exit van het aandeel van MyMicroInvest Finance in Yoga Room (Nowrizon SPRL) een recordverkoop voor het investeringsplatform op het vlak van return on investment en bewijst dit dat crowdfunding kan bijdragen aan het realiseren van de dromen van ondernemers en het creëren van banen.

MyMicroInvest is trots een belangrijke rol te kunnen spelen in de ontwikkeling van dit jonge bedrijf en te hebben geholpen de economie en de toekomst van morgen te ondersteunen.

Twee belangrijke doelstellingen van MyMicroInvest zijn het ondersteunen van het ondernemerschap in België en het verhogen van de tewerkstelling via de financiering van veelbelovende projecten. De campagne van Yoga Room is een mooi voorbeeld want door de ondersteuning van de investeerders uit de crowd heeft Yoga Room zijn activiteiten verder kunnen ontwikkelen en daarbij ongeveer 30 mensen kunnen tewerkstellen”, zegt Olivier de Duve, CEO van MyMicroInvest.

 

Yoga Room in enkele cijfers:

  • Record exit na 20 maanden
  • Jobcreatie 30 medewerkers bij Yoga Room
  • 80 investeerders, waarvan de helft in Brussel woont
  • 59 mannelijke investeerders (74%)
  • 21 vrouwelijke investeerders (26%)

 

Diversificatie van beleggingen om risico's verbonden aan investeringen te verminderen

MyMicroInvest benadrukt dat investeren in startende ondernemingen een risicovolle activiteit blijft en dat, in tegenstelling tot Yoga Room, een groot deel van de starters mislukt in zijn opzet. Daarom is het belangrijk om uw  beleggingsportefeuille te diversifiëren om ieders vermogen financieel gezond te houden. Gezien de statistieken wordt het sterk aangeraden om beleggingen te diversifiëren teneinde de risico's te beperken. Zo zullen de op bepaalde beleggingen gerealiseerde rendementen de gecumuleerde verliezen op andere investeringen compenseren.

Wij zijn ervan overtuigd dat investeren in startende bedrijven vandaag cruciaal is voor de financiering van de economie van morgen. Dit is enkel mogelijk als we onze investeerders de mogelijkheid bieden hun investeringen in start-ups en scale-ups gemakkelijk te kunnen diversifiëren en daarbij hun eigen portfolio kunnen creëren. Op die manier stemmen we de belangen van onze investeerders af op onze ambitie om de economie te stimuleren.” Olivier de Duve, CEO van  MyMicroInvest.

 

Over MyMicroInvest

MyMicroInvest is een investeringsplatform waar veelbelovende start-ups en groeiende bedrijven financiële ondersteuning krijgen van een uniek investeringspubliek, gaande van particulieren tot professionele beleggers, waaronder business angels, venture capitalists en professionals uit de industrie. Via MyMicroInvest kunnen ook onervaren investeerders zich samen met deskundigen op het ondernemerschap storten, en dit vanaf € 100 inleg. De missie van MyMicroInvest bestaat erin om ondernemers te steunen en iedereen mee te laten delen in het succes van de bedrijven van morgen. MyMicroInvest is gevestigd in hartje Brussel en bestaat uit een internationaal team met een passie voor het faciliteren van ondernemen en investeren.

 

 

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden