Een interieur uit de duizend? Tijdens Xpo44 word je zelf de expert

Tentoonstelling met zeven interieurinstallaties leert je de kneepjes van het vak

Donderdag 4 oktober 2018 — Asse, 4 oktober 2018 - Hoe zorg je ervoor dat je interieur écht bij je persoonlijkheid past? Hoe maak je de juiste keuze voor een nieuw tapijt? Waar plaats je die leeslamp nu het beste? En is het een goed idee om je plafond een donkere kleur te geven? Vanaf 6 tot en met 21 oktober leert As44, de designwinkel in Asse, bezoekers graag de kneepjes van het vak, tijdens Xpo44. De toonzaal van het imposante winkelpand, waar vroeger de bibliotheek van Asse huisde, wordt volledig omgetoverd tot een tentoonstellingsruimte met zeven interieurinstallaties.

Geen traditioneel Weekend van de Klant bij As44 dit jaar. Met Xpo44 bezorgt An Vermeiren, zaakvoerster van As44 en interieuradviseur, haar klanten een ware belevenis. Vanaf 6 oktober transformeert As44 zich in een tentoonstellingsruimte met zeven installaties. Elke installatie belicht een ander aspect van interieurvormgeving. Moodboards creëren, materialen mixen, het effect van kleuren, optische illusies, het belang van een lichtplan: tijdens de Xpo44 ontdek je op welke manieren interieurkeuzes de sfeer van een ruimte kunnen beïnvloeden.

Een interieur dat je persoonlijkheid weerspiegelt

Zaakvoerster van As44 en interieurexpert An Vermeiren wil met deze expo mensen bewuster maken van het belang van hun interieurkeuzes. “Soms is het moeilijk om het effect van een bepaalde interieurkeuze op voorhand in te schatten”, aldus An. “Grafisch behangpapier, een dressoir in een fel kleurtje, een opvallende designstoel? Dergelijke keuzes durven mensen vaak niet maken, waardoor ze eerder op veilig gaan spelen. Ze kiezen dan voor het designinterieur dat ze kennen, want daar kunnen ze zich wat bij voorstellen.”

Maar wanneer iedereen op veilig speelt, is het niet gek dat al die veilige interieurs stilaan op elkaar beginnen te lijken. “Onze interieurs moeten opnieuw een weerspiegeling van onze persoonlijkheid worden,” zegt An Vermeiren. “Je persoonlijkheid komt ook terug in de kleren die je draagt. Waarom dan niet in het interieur waarin je dag in dag uit leeft?”    

Tips van de expert

Xpo44 wil aantonen wat er gebeurt als je niet zozeer op veilig speelt maar wel interieurkeuzes durft maken die minder voor de hand liggend zijn, en meer in lijn liggen met je persoonlijkheid. Aan de hand van o.a. installaties, parallelinterieurs, kijkdozen en 3D-simulaties, leer je hoe bepaalde interieuringrepen – denk maar aan kleurengebruik, patronen, materialen en verlichting – de sfeer van een ruimte totaal kunnen transformeren. Bezoekers zien met hun eigen ogen wat een drukke tegelvloer met de ruimte doet, of hoe knus een donker plafond wel niet kan zijn.

An Vermeiren deelt concrete en praktische tips met haar bezoekers. Hier licht ze je alvast een tipje van de sluier op.

Benieuwd? Kom langs op Xpo44 in Asse, van 6 tot en met 21 oktober 2018.

PRAKTISCH

Xpo 44 van 6 t.e.m. 21 oktober
As44, Steenweg 44, 1730 Asse

Gratis toegang
Maandag: 14.00 – 19.00
Woensdag: 10.00 – 18.00
Donderdag: 10.00 – 18.00
Vrijdag: 10.00 – 18.00
Zaterdag: 10.00 – 18.00

Zondag:
1e en 3e zondag van de maand: 10.00 – 18.00

Over designwinkel ‘As44’

Designhuis ‘As44’ laat de populaire designmerken links liggen en kiest resoluut voor merken met extra verhaal, vaak met een interessant prijskaartje. As44 staat daarom voor gepersonaliseerd topdesign aan een realistisch budget. Zaakvoerders An Vermeiren en Koen De Backer kozen hierbij voor diverse merken, o.a. Cappellini, Iittala, Driade, Sancal, Capdell, Dark, Willisau, Quize&Milan, Roberti en Petite Friture.

As44 exposeert haar aanbod in wat initieel een college was. Later werd het college het klooster van de Zwartzusters, om vervolgens omgedoopt te worden tot de gemeentelijke bibliotheek. 200 jaar na bouwdatum renoveerden de huidige eigenaren An en Koen het tot een designwinkel waar 'authentiek’ en ‘modern' harmonieus met elkaar versmelten. De interessante mix tussen oud en nieuw intrigeert vandaag menig architectuurliefhebber. De kleine huiselijke ruimtes zorgen dan weer voor een unieke winkelervaring bij designfans.

PERSCONTACT

Laure Vandeghinste
Famous Relations
Laure.vandeghinste@famousrelations.be
0479 60 45 92

Xpo44
Xpo44
Xpo44
Xpo44
Xpo44
Xpo44
Xpo44
Xpo44
Xpo44
Xpo44
Kim Lemmelijn, medewerker van As44, en An Vermeiren, zaakvoerster van As44;