Duurzame ontwikkeling: prioriteit bij IXINA

BATIBOUW 2016

Vandaag opent Batibouw 2016 zijn deuren. Hét moment voor IXINA om zijn laatste nieuwe keukendesigns en technologieën aan het grote publiek voor te stellen. Een van de thema’s van deze 57ste editie van Batibouw is ‘duurzaamheid’. Een onderwerp dat vandaag persoonlijk wordt aangesneden door Vlaams Minister van Energie, Annemie Turtelboom. Ook voor IXINA wordt Batibouw de gelegenheid bij uitstek om zijn engagement op vlak van duurzaamheid en zijn inzet voor het milieu te tonen. De Belgische marktleider mag zich zelfs een van de betere leerlingen van de klas noemen als het gaat over bewust ondernemen. IXINA herleidt namelijk de volledige voetafdruk van de productie tot het plaatsen van haar keukens tot nul en zorgt zo voor een zero impact op het milieu. Met een opmerkelijke en complete CO2-neutrale stand op Batibouw toont IXINA aan dat duurzaamheid één van haar prioriteiten is. 

Een duurzaam engagement

IXINA draagt duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Van bij de productie van keukens, over de keuze van keukentoestellen tot het beheer van de IXINA-winkels kiest IXINA doelbewust voor milieubewuste partners die op hun beurt de natuur respecteren.

«Het is belangrijk dat bedrijven vandaag hun verantwoordelijkheid nemen inzake duurzaam ondernemen. Zorg voor het milieu is hierbij niet alleen zeer belangrijk, het is vandaag stilaan een onlosmakelijk onderdeel geworden van ondernemerschap» zegt Frédéric Berghmans, communicatiemanager van IXINA België.

«Hoewel we op termijn nog verder willen gaan in ons duurzaamheidsbeleid, focussen we vandaag al op een aantal werkdomeinen die we bewust gaan meten en becijferen. Alleen zo kunnen we onszelf blijven aanmoedigen om steeds verder te gaan. »

Keukens met zero CO2-voetafdruk

Sinds 2012, werkt IXINA samen met de NGO Kiem des Levens. Een ecologische partner die de impact op het milieu op duurzame wijze tracht te beperken door in ontwikkelingslanden herbebossing te voorzien. Zo compenseert 1 geplante boom in Madagascar elk jaar meer dan 10 kilo CO2. Ook IXINA plant per verkochte keuken 18 bomen en herleidt zo zijn CO2-voetafdruk tot nul. 

Enkele andere acties van IXINA :

  • IXINA neemt deel aan het Recupel systeem. Dat zorgt ervoor dat de recuperatie van versleten elektrotoestellen en de recyclage ervan wordt gestimuleerd om zo de afvalberg te verkleinen.
  • IXINA gebruikt zoveel mogelijk recycleerbare bouwmaterialen, zoals energie-efficiënte verlichting en andere energie-besparende systemen in hun showroom.
  • De meeste IXINA-keukens zijn gecertificieerd met het PEFC-label.* : Dat betekent dat de gebruikte houten materialen uit duurzaam beheerde bossen én gecontroleerde bronnen komen.   
  • De drukkers van de IXINA-catalogi beschikken ook over de twee certificaten PEFC-FSC**
  • Verschillende IXINA-winkels zijn uitgerust met warmtepompen en  zonnepanelen.

Bereken hier je eigen ecologische voetafdruk: http://calculators.ecolife.be/nl/calculator/bereken-je-ecologische-voetafdruk.

* Het PEFC-label werd gelanceerd door de Europese boseigenaars als aanvulling op het FSC-label, dat niet voldoende aangepast was aan de configuratie van het Europese bos. ** Het FSC-label wordt toegekend door de Forest Stewardship Council (Raad voor verantwoord bosbeheer), die in 1993 na de Conferentie van Rio werd opgericht door de vertegenwoordigers van de bosindustrie en lokale organisaties uit 25 landen. Alle keukenmodellen uit het gamma STYLE & INFINI zijn PEFC-gecertifieerd, alsook de keukens CEDRA, VITA, LILIOS en ROMA uit het gamma EASY. 

 

                                                                 ### EINDE PERSBERICHT ###

OVER IXINA

Sinds 1971, is IXINA Belgische marktleider wat betreft de verkoop van ingerichte keukens.  Met meer dan 35 jaar franchise-ervaring en 53 franchise-verkooppunten in België beschikt IXINA over meer dan 500 keukenmodellen en stelt IXINA meer dan 500 werknemers te werk, zowel direct als indirect. IXINA België maakt deel uit van de FBD-Group, de eerste Europese franchisegroep. IXINA is wereldwijd aanwezig met meer dan 200 winkels in 15 landen. Per verkochte keuken plant IXINA België 18 bomen in Madagascar, in samenwerking met de NGO Kiem des Levens. De meerderheid van de IXINA-keukens dragen het PEFC-label. 

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden