Diverse woonvormen gecombineerd in nieuwbouwproject ‘t Schoonhof

Diverse woonvormen gecombineerd in nieuwbouwproject ‘t Schoonhof

Verkoop 46 assistentiewoningen in Hoboken gestart

Vrijdag 14 juli 2017 — Deze week startte CORES Development met de verkoop van de erkende assistentiewoningen, de eerste fase van het woonproject ‘t Schoonhof in Hoboken. Tegenover het historische Schoonselhof zullen 5 gebouwen met 46 erkende assistentiewoningen en 55 appartementen gebouwd worden. In deze eerste fase worden enkel de assistentiewoningen in verkoop gebracht, in een tweede fase volgen de appartementen. Met dit project bevestigt de projectontwikkelaar zijn visie op intergenerationeel en inclusief wonen. 

 

Drie woonvormen in één project

In woonproject ’t Schoonhof zijn op dezelfde site 3 verschillende woonvormen voorzien. Net zoals in enkele andere projecten van CORES Development worden appartementen in combinatie met erkende assistentiewoningen aangeboden. Vroeger werd een project met een zorginvulling vaak geïsoleerd van andere woonvormen. Het is een bewuste keuze bij het uittekenen van het project om dit in ’t Schoonhof niet te doen. Sterker nog, er werd nog een derde type aan toegevoegd. 15 appartementen zijn voorbehouden voor DIO-wonen. DIO (Diensten Inclusieve Ondersteuning) biedt volwassenen met een lichte tot matige beperking en een goede zelfredzaamheid een volwaardig alternatief voor opvang in een tehuis.

Duurzame energievoorziening

Opmerkelijk aan dit project is het gemeenschappelijk systeem voor centrale verwarming en warm sanitair water. Dit systeem wordt aangesloten op het Infrax warmtenet dat op een centrale plaats de nodige energie opwekt en naar ’t Schoonhof stuurt. Via het onderstation in de centrale stookplaats van ’t Schoonhof wordt dan gezorgd voor warm water en verwarming in de appartementen.

De grote voordelen van deze energievoorzieningen zijn de verminderde CO² uitstoot in vergelijking met individuele aardgasgestookte cv-ketels en de ruimtebesparing omdat er geen verwarmingsketels moeten geïnstalleerd worden.

Architectuur

Als ‘urban villa’s’ kregen de 5 gebouwen een optimale plaats in een groene omgeving.  In het ontwerp van architectuurbureau Stramien werd geopteerd voor de nodige verfijning door middel van eenvoudige en betaalbare ingrepen met architecturale impact.  Zo werd er gekozen voor een rode baksteen om het contrast met de groene omgeving te vergroten en werd het schrijnwerk uitgevoerd in bronskleurig aluminium. Verdere contrasten zijn te zien in de witte bepleistering en de keuze voor zowel uitgesneden inpandige terrassen als terrassen die het verlengde van de achterliggende leefruimte vormen.

Groene gemeenschappelijke parktuin

Ook de parktuin is een ontwerp van Stramien. De directe, zeer groene en open parkomgeving van de historische begraafplaats Schoonselhof tegenover het project, wordt doorgetrokken in de  omgevingsaanleg, waarbij sterk wordt ingezet op een zachte overgang van private naar (semi-)publieke ruimte door door een mix van bomen, struiken, hagen en grasland. De open ruimte nodigt de bewoners uit om er te komen ontspannen, te wandelen of te sporten.  

Verkoop en werkzaamheden

In ‘t Schoonhof worden 46 erkende assistentiewoningen aangeboden met 1 of 2 slaapkamers. De assistentiewoningen met 1 slaapkamer zijn beschikbaar vanaf € 172.588 en de assistentiewoningen met 2 slaapkamers vanaf € 197.163 (exclusief btw, registratie- en notariskosten).

De verkoop van de erkende assistentiewoningen is deze week gestart. De 55 appartementen worden in een latere fase in verkoop gebracht.

De bouwwerkzaamheden voor de realisatie van het woonproject ‘t Schoonhof worden in januari 2018 opgestart. De oplevering van de gebouwen van de eerste fase is gepland in het voorjaar van 2020.

 

Voor meer informatie over ‘t Schoonhof:

www.schoonhof.be

info@coresdevelopment.be

03/820.82.82

 

###

“We create urban spaces that make people happy”

CORES Development Urban Landscapers™ since 2006

CORES Development werd in 2006 opgericht door Peter Leyssens en Jurgen Van Bogaert met als doelstelling het ontwikkelen van binnenstedelijke vastgoedconcepten met maatschappelijke meerwaarde.

CORES Development zet in op kernversterking in steden en gemeenten. ‘Urban Landscaping’ met meerwaarde voor de maatschappij, kan enkel tot stand komen door samenwerking tussen alle belanghebbenden: buurtbewoners, overheidsinstellingen, architecten, bouwbedrijven, studiebureaus,... CORES Development neemt hierin haar rol als facilitator op, waarbij zij steeds compromisgericht optreedt.

Onze ‘Urban Landscapes’ spelen in op de huidige en toekomstige behoeften van de markt.  Enkel op deze manier zijn we in staat om duurzaam en innovatief vastgoed te realiseren. We noemen onszelf dan ook liever conceptontwikkelaar dan projectontwikkelaar.

De projecten van CORES Development zijn te vinden in heel Vlaanderen en Brussel. CORES Development staat zelf in voor de verkoop en promotie van alle projecten en heeft ook een eigen verhuurservice.

De maatschappelijke meerwaarde uit zich in het geluk van de gebruikers en buurtbewoners van onze projecten. CORES Development heeft als enige ontwikkelaar in België een ombudsman in dienst, die hierover waakt. 

Meer informatie op www.coresdevelopment.be

   

 

Sophie Deprez Chief Commercial Officer at CORES Development