#DiningForBrussels

Vecht terug, met mes en vork, voor de Brusselse horeca

Na de aanslagen ligt de Brusselse horeca plat. Restaurants en cafés, net waar deze stad zo fier op is, blijven leeg. Alleen al afgelopen maand steeg het aantal horeca-faillissementen van 40 naar 600. Liefst de helft van de Brusselse horecazaken moet knokken om te overleven. Samen met de Brusselse werkgeversorganisatie Beci en reclamebureau FAMOUS starten zakenkranten De Tijd en L’Echo het offensief #DiningForBrussels. Belgen worden opgeroepen terug massaal op restaurant te gaan. Bedrijven worden aangemoedigd vergaderzalen achter zich te laten en lunchmeetings in te plannen. Na het dessert kunnen restaurantgangers hun engagement delen op sociale media: onder de hashtag #DiningForBrussels, geïllustreerd met een foto van hun leeggegeten bord, met daarop hun mes, vork en lepel in de vorm van een vredesteken.   

Sharing is caring

#DiningForBrussels wordt vandaag gelanceerd met onder meer advertenties in De Tijd en L’Echo. De initiatiefnemers roepen mensen niet alleen op om op restaurant te gaan, maar vooral ook om de boodschap massaal te delen. Bedrijfleiders die hun werknemers willen aanmoedigen meer lunchmeetings in te plannen, Brussel-liefhebbers, geëngageerde restaurantgangers, bloggers of politici met een hart voor de Belgische hoofdstad: ga uit eten in Brussel en spread the word! Vecht terug, met mes en vork!

Op www.diningforbrussels.be kan iedereen die Brussel en de Brusselse horeca lief heeft terecht voor meer informatie, maar ook voor visuals, filmpjes, en ander promotiemateriaal. 

Hoofdredactrice De Tijd, Isabel Albers: ‘Als zakenkrant komen wij de laatste maanden dagelijks in contact met ondernemers die kreunen onder de terreurimpact. Terreur mag het niet winnen van onze waarden, onze levensstijl en onze economie. We willen niet langs de zijlijn toekijken en hopen met #DiningForBrussels zoveel mogelijk Belgen aan het lunchen of dineren te krijgen in onze hoofdstad. Zo hopen we samen met Beci, FAMOUS en iedereen die niet bij de pakken wil blijven zitten, de negatieve impact op onze Brusselse economie op onze manier af te remmen. Smakelijk!”

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden