De strijd naar IT-talent is internationaal

Waeg beantwoordt stijgende vraag naar digitalisering met twee Portugese HR-profielen

Brussel, 3 december 2018 - België staat vandaag op de achtste plaats van The Digital Economy and Society Index (DESI). Op minder dan twee jaar tijd moet België volgens ‘Digital Belgium’ echter in de top drie zien te belanden. Digitale transformatie is dus een must en dat is goed nieuws voor de digitale consultancy bureaus en dus ook voor Waeg. Het bedrijf groeide in amper vier jaar tijd uit tot een bureau met 45 werknemers, gevestigd op vijf locaties in Europa: België, Nederland, Polen, Ierland en Portugal.  Om aan de stijgende vraag te kunnen beantwoorden en de geschikte kandidaten op de juiste jobs te kunnen plaatsen, breidde Waeg zijn HR team uit met twee sterke internationale profielen: Ana Pimentel als Global HR Manager en Nair Ferreira als HR en Staffing Coordinator, die beiden vanuit Lissabon zullen opereren.

Portugal interessante HR-markt

De zoektocht naar IT-profielen beperkt zich voor Waeg dus zeker niet alleen tot België. Na een marktanalyse opende Waeg in augustus 2017 zijn derde Europese filiaal in Portugal. Dit omwille van de sterke aanwezigheid van hooggeschoolde profielen in combinatie met een lage werkgelegenheidsgraad. Hoewel Brussel de uitvalsbasis blijft, moet het bedrijf andere markten aanboren om de vele projecten te kunnen bolwerken. Daarnaast wint ook de Scandinavische markt aan belang.

Daarom koos Waeg ervoor om hun internationaal HR departement verder uit te breiden met twee sterke profielen. De Portugese Ana Pimentel kent de Scandinavische markt als geen ander dankzij haar HR ervaring bij de Deense Multinational Maersk. Haar missie bestaat erin sterke IT-profielen aan te trekken voor de vijf expert centers van Waeg.

Anna Pimentel, Global HR Manager van Waeg: “Het team van Waeg bestaat uit gecertificeerde business en technologie consultants die elkaar voortdurend inspireren en op die manier een toegevoegde waarde bieden voor de klanten. Dat is een enorme troef. De achtergronden van onze consultants variëren, waardoor we per sector altijd iemand hebben met de nodige expertise. Gezien de aanhoudende groei en het stijgend aantal aanvragen binnen een variëteit aan sectoren, blijft het recruteren van de juiste IT-profielen een echte uitdaging.

Tegen de stroom in: focus op matuur, senior talent

Nair Ferreira heeft al 12 jaar ervaring in de HR en staffing wereld en gaat in het kantoor in Lissabon aan de slag als HR en Staffing Coordinator. Zij is verantwoordelijk voor de samenstelling van de internationale teams en ziet erop toe dat de consultants slim en efficiënt ingezet worden. Want efficiëntie is waar Waeg zich onderscheidt van de grote spelers op de markt. Waeg zet namelijk in op ervaren teams en hanteert een verhouding van vier senior consultants voor elke junior, zodat ze in een kortere tijd en met een kleiner team cruciale digitale transformatieresultaten kunnen realiseren voor hun klanten. Op die manier zet Waeg zich af van de grote internationale consultancy bedrijven waar junior talent traditioneel de basis vormt.

Over Waeg

Waeg is een Belgische Salesforce Platinum Partner die in een snelle, complexe en verbonden economie multinationale bedrijven begeleidt in hun digitale transformatie, om zo hun waarde en productiviteit te versterken. Hun diensten omvatten advies over digitale transformatie, ondersteund door commerciële automatiseringstools zoals Pardot, Salesforce CPQ, B2B eCommerce via CloudCraze en alle Salesforce Cloud services: Marketing Cloud, Service Cloud, Sales Cloud en salesforce platform. Waeg is gevestigd in hartje Brussel en bestaat uit een ervaren team van 45 mensen, waaronder 12 verschillende nationaliteiten. De organisaties Solvay Group, SD Worx, LeasePlan en Barry Callebaut zijn slechts een greep uit hun klantenportefeuille.    

Meer informatie is beschikbaar via www.waeg.com.

Waeg
Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden