De 89ste editie van het Voedingssalon telde maar liefst 61.411 bezoekers

Door aanhoudend succes van de Grote Herstmarkt van België, lanceert het Voedingssalon de Grote Lentemarkt in maart

Zondag 21 oktober 2018 — Dit jaar verwelkomde het Voedingssalon 61.411 bezoekers. Aan de 250 stands verspreid over maar liefst 35.000m2, genoten de bezoekers van een verscheidenheid aan culinaire hoogstandjes en een overvloed aan culturele en amusementsactiviteiten. Om het succes van deze editie voort te zetten, keert het evenement in maart 2019 terug met de Grote Lentemarkt.

Eén Salon, twee edities

Het Voedingssalon, « de Grote Herfstmarkt » van België, staat open voor alle doelgroepen, van foodies en amateurkoks tot trendwatchers en nieuwsgierigen. Om tegemoet te komen aan de stijgende belangstelling van het publiek voor dit gezellige moment van samen genieten en tafelen besloot FISA, de organisator van het Salon, om een nieuwe editie van het Voedingssalon in het leven te roepen: « de Grote Lentemarkt ». Dit evenement zal voor het eerst plaatsvinden van 30 maart tot en met 7 april 2019, in 2 paleizen van Brussels Expo. 

De lancering van deze tweede, jaarlijkse editie heeft tot doel om het aanbod van het Salon te vergroten door nog meer exposanten aan te trekken. Die exposanten hebben vanaf nu de mogelijkheid om te kiezen aan welke editie ze willen deelnemen en als ze niet steeds een heel jaar willen wachten om hun nieuwe producten aan de consumenten voor te stellen, kunnen ze hun nieuwigheden tentoonstellen tijdens beide edities.

« Deze editie was bijzonder succesvol dankzij de vele bezoekers die erg geïnteresseerd waren in authentieke producten. We zijn altijd verheugd om aan het Voedingssalon deel te nemen en onze knowhow te tonen via typische Belgische producten, zoals frietjes, wafels en oliebollen. Een extra editie in het voorjaar is voor mij dan ook uitstekend nieuws, aangezien het ons de mogelijkheid biedt om opnieuw in contact te komen met dit enthousiaste publiek, »aldus Patrick de Corte, een vaste waarde op het Voedingssalon. 

Animaties en degustaties in overvloed

Dit jaar genoten de bezoekers vooral van de kookworkshops die de culinaire demonstraties van chef-koks Albert Verdeyen en Marc Costers aanvulden. De wedstrijd van Aspirant Baker, die de traditionele broodbereiding in België eert, heeft ook zijn publiek teruggevonden. En op de Open Stage van de Patio toonden verschillende amateur artiesten hun talent aan het publiek. Daarnaast boden het Cultureel centrum van Japan en de tentoonstelling « Handmade in Germany » de bezoeker de kans om nieuwe culinaire en culturele trends te ontdekken. Naast deze gastronomische ervaringen hadden de bezoekers ook de gelegenheid om een bezoekje te brengen aan de paleizen 4 en 8, waar ze verschillende keuken-, tafel- en interieurartikelen konden terugvinden. 

Zet een bezoek aan de Grote Lentemarkt, tussen 30 maart en 7 april 2019, alvast in uw agenda. De volgende herfsteditie vindt vervolgens plaats van 19 tot en met 27 oktober 2019.

***EINDE PERSBERICHT***

 

PERSCONTACTEN:

Frédéric François (FISA) - f.françois@fisa.be
Tel. 0476/50.26.90

Marie Franck (FISA) – m.franck@fisa.be
Tel. 0487/42.96.46

Evy Vanderwaeven (Famous Relations) – evy.vanderwaeven@famousrelations.be
Tel. 0498/75.23.27

 

OVER FISA:
FISA maakt deel uit van DEFICOM GROUP, actief op het gebied van communicatie, media en entertainment. De FISA-groep is gespecialiseerd in de organisatie van grote nationale beurzen en evenementen. De missie van de FISA-groep is om haar bezoekers een ware ervaring te bieden voor de 5 zintuigen. FISA startte in 2003 met de overname van de beroemde bouwbeurs Batibouw en breidde vervolgens haar aanbod geleidelijk uit met de de woon- en interieurbeurs Cocoon, het Voedingssalon en het Vakantiesalon. Elk jaar trekken de beurzen van FISA meer dan 2.700 exposanten en 700.000 bezoekers naar Brussels Expo.

Evy Vanderwaeven PR manager at Famous Relations