CULINAIR SPEK VOOR IEDERS BEK: Het Voedingssalon dekt weer de tafels en pakt uit met een steeds diversere menukaart

Bij voorkeur te consumeren van 14 tot 22 oktober 2017

De ‘mise en place’ voor de 88e editie van het Voedingssalon is volop bezig, en ook dit jaar staan er weer uitzonderlijke creaties op het menu. Uiteraard kan er opnieuw allerlei lekkers geproefd worden en is er de gigantische Bierbar om de vele dorstigen te laven. Daarnaast zullen dit jaar verschillende vermaarde chefs en foodbloggers de schorten voorbinden om hun culinaire geheimen te delen met het publiek in het unieke Cooking Theatre. Het belooft een spetterende show te worden! De grootste overdekte markt van België is terug: tijd om je smaakpapillen te verwennen!

Een vaste waarde om duimen en vingers bij af te likken

Het Voedingssalon is al jarenlang een vaste waarde voor alles wat met lekker eten te maken heeft, en voor het Brusselse culturele landschap en erfgoed in bredere zin. Elk jaar in oktober nodigen de organisatoren het grote publiek uit om hun zintuigen te trakteren op een waar festijn. Vele bezoekers trekken jaarlijks richting Brussels Expo voor dit topevenement van de Belgische culinaire scene, op zoek naar nieuwe geuren en smaken. Dit jaar schakelt de organisatie een tandje bij: ze wil uitpakken met een editie om duimen en vingers bij af te likken!

‘Fashionweek’ in de keuken

Met een netto-oppervlakte van 35.000 m² en bijna 250 exposanten is het Voedingssalon de grootste overdekte markt van België. De bezoekers mogen zich gewoon laten leiden door hun ‘goesting’ en onbevreesd hun neus volgen. Die leidt ongetwijfeld naar gouden vondsten, bijvoorbeeld gemaakt van hop, want er is keuze uit ruim driehonderd bieren. Wie zin heeft in een hapje uit het vuistje, kan terecht bij de verschillende foodtrucks voor een uitgebreid aanbod aan hartige en zoete lekkernijen. De vele exposanten willen uiteraard zo vindingrijk mogelijk uit de hoek komen om te blijven verrassen. Al die heerlijkheden vragen om een fraai design, dus waarom ook niet wat gaan shoppen? De winkeltjes in Paleis 4 en 8 zijn de ideale bestemming om rustig rond te kuieren! Toe aan een nieuwe look? Je kunt meteen van de keuken de kappersstoel in en je voor een prikje een nieuwe coupe laten aanmeten dankzij de studenten (mét ervaring, dat wel!) van de kappersschool uit Elsene.

Pittige liveshow

Dit jaar hebben chefs Albert Verdeyen en Marc Costers het Cooking Theatre ingepalmd, waar ze de hele beurs lang hun tanden zetten in een reeks live cooking shows. Op de affiche van dit wel heel bijzondere theater prijkt ook jong kooktalent: op maandag 16 en dinsdag 17 oktober vanaf 10 uur zetten enkele foodbloggers de fornuizen van het Voedingssalon in vuur en vlam (uw veiligheid is ten allen tijde gegarandeerd) om de verrukkelijke geheimen achter hun toprecepten te verklappen. Met als thema ‘de Marokkaanse keuken revisited’ belooft het resultaat lekker kruidig te zijn! Bovendien is dit een uitgelezen kans voor het publiek en de fans om deze kookkunstenaars in levende lijve te ontmoeten, zonder scherm ertussen. Wie zei dat koken op televisie beter is?

Stoofvlees met couscous

Marokko is het gastland van deze 88e editie van het Voedingssalon en pakt voor die gelegenheid flink uit. In een speciaal dorp van bijna 600 m² kunnen bezoekers de charme, de heerlijke keuken en de eeuwenoude tradities van dit hartelijke land (her)ontdekken. Nippen van verse muntthee in een zithoek die zo van een markt in Marrakesh lijkt te komen, je laten meevoeren met de heerlijke geuren van een uitgebreid assortiment kruiden, en de typische producten proeven uit ‘het land waar de zon nooit ondergaat’.

Keuken en mmmmuziek

Muziek en gastronomie gaan in België goed samen, want zowel de Belgische keuken als de Belgische muziek hebben iets typisch en authentieks. De twee zaterdagavonden met late opening (14 en 21 oktober tot 20 uur) krijgen een uitgesproken Belgisch tintje, met optredens van respectievelijk Lange Jojo en Sam Gooris vanaf 17 uur. Zin om de stembanden te smeren en de beentjes te strekken na een actieve wandeling door de gangpaden van de beurs? Het hele evenement lang kun je genieten van een bal musette, guinguette en thé dansant, inclusief danslessen.

***EINDE PERSBERICHT***

Praktische info

  • Ontdek de officiële website van de beurs.
  • Waar? Brussels Expo, Paleizen 4, 5 en 8 en de Patio
  • Wanneer? Van 14 tot 22 oktober 2017, van 10 tot 18 uur
  • Wat kost het? € 10 aan de kassa / € 5 korting online + gratis shoppingbag (exclusief voor de eerste 10.000 kopers op de website, wacht dus niet te lang!). Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar, begeleid door een volwassene. Tickets zijn nu al hier verkrijgbaar.
  • Late opening: op 14 en 21 oktober tot 20 uur
  • Kids’ Zone: op woensdagmiddag en in de weekends in Paleis 5

Persverantwoordelijke
Bart Van den Kieboom (FISA)
b.vandenkieboom@fisa.be 
02 663 14 28

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden