Senior digitale transformatie consultants als troef voor internationale groei Belgische consultancy bureau Waeg

Dinsdag 10 oktober 2017 — Het gaat het succesvolle Belgische bedrijf Waeg voor de wind. In amper 3 jaar groeiden zij uit tot een bedrijf met 35 teamleden.  Daarnaast breidt Waeg, haar consultancy diensten uit en wordt daarbij beloond tot Salesforce Platinum Consulting Partner. Het in 2012 opgerichte adviesbureau onderscheidt zich door zijn uitgebreide UX/UI expertise, gekoppeld aan een diepgaande ERP kennis. Met een sterke focus op internationale expertise, persoonlijke intellectuele groei – inclusief interne beroepsopleiding- , is het bedrijf klaar voor een nieuwe rekruteringsronde. Daarnaast openende de digital transformation expert in augustus 2017 haar derde Europese kantoor in Lissabon om zo beter de Europese markt te kunnen bedienen, als eerste stap in een op waarde en referentie gebaseerde expansiestrategie.

Met de promotie tot Platinum Consultancy parter begeeft Waeg zich op de Benelux markt tussen internationale spelers. Chris Timmerman, CEO van Waeg, legt uit waarom hun eigen aanpak als kleinere speler zo succesvol is:

Onze strategie verschilt sterk van de grotere spelers in onze markt, waarbij ons concurrentieel voordeel bepaald wordt door de efficiënte indeling van ons eigen team. Ons bedrijf heeft een verhouding van vier senior consultants voor elke junior. Dit betekent dat we in een kortere tijd en met een kleiner team cruciale digitale transformatieresultaten kunnen realiseren voor onze klanten. ”

"Sinds 2012 werken we met Waeg samen en we zijn onder de indruk van de kennis en ervaring van het team, vooral in het midden- en bovenste segment van het bedrijf. Net als bij Salesforce is klantensucces een belangrijke prioriteit bij Waeg", zegt Bob Vanstraelen, Area Vice President Benelux bij Salesforce.

 

Enkele klantengetuigenissen:

"Waeg is LeasePlans voorkeurspartner die ons Globally Digital Marketing Transformation Initiative ondersteunt. Zij leveren ons uitstekende ondersteuning bij het kiezen van de juiste business tools, door het uittekenen van customer journeys, het adviseren over de best practices uit de sector via het juiste design en technische implementatie "

Nikki Doull - LeasePlan Salesforce Automation & Marketing Automation Global Product Owner op LeasePlan

"Waeg is een belangrijke partner in ons Digital Customer Engagement programma. Waeg steunde de succesvolle implementatie van meerdere projecten door middel van slimme ontwikkeling en geavanceerde consulting vaardigheden. Zij helpen ons onze creativiteit te bevrijden en zorgen voor vlottere klantenervaringen. Waeg is uitgegroeid tot een innovatie partner voor WABCO. "

Benoit Dessart - Informatiebeambte bij WABCO

 

Human capital for the win

Dé sterkte van een adviesbureau is de professionele kennis van haar consultants. Voor zo'n talent hoeft men niet altijd enkel binnen de Belgische grenzen te kijken, bevestigen CEO Chris Timmerman en partner Jonathan Daens. Hun huidige team van 35 kent maar liefst 12 verschillende nationaliteiten. Het duo licht toe:

De Belgische politiek heeft eindelijk de wereldwijde nood aan kennis en expertise door, maar de nodige ondersteuning komt nog te traag op gang. Door de recente aanpassing van de vennootschapsbelasting naar 20% komen we nu op gelijke hoogte met andere landen zoals Nederland en Portugal, wat voor ons toch een extra incentive betekent om ons bedrijf en diens internationale human capital op Belgische grond te houden.”

Kansen creëren

Als extra antwoord op de war on talent om de 20% junior profielen te rekruteren, ging Waeg begin 2016 van start met een eigen beroepsopleiding, waarbij gemotiveerde mensen zich kunnen laten omscholen tot CRM en digital transformation experten. Chris Timmerman licht deze strategie toe:

Wij geloven absoluut in het groeitpotentieel van onze mensen en willen kansen creëren voor andere aanvullende profielen. De meeste professionele skills kan je aanleren, maar de juiste drijfveer, attitude en persoonlijke match zijn voor ons een absolute must.

Dit gelijke kansen principe tilt Waeg eind dit jaar nog een niveau hoger, wanneer ze twee vacatures openstellen voor asielzoekers op zoek naar een nieuwe start. Het gaat om één IT en één operationele functie.

“ We zijn er van overtuigd dat elk bedrijf mee kan helpen een oplossing te bieden voor de integratie van azielzoekers in onze maatschappij en daar willen wij met volle overtuiging positief aan bijdragen”

Internationale expansie

Het internationaliseringsmodel van de CRM-expert is gebaseerd op een plan van verschillende delivery hubs binnen Europa. Na het Belgische kantoor in Brussel en het Nederlandse kantoor in Amsterdam, opende Waeg in augustus 2017 zijn derde Europese filiaal in Lissabon, na een eigen marktanalyse voor mogelijke Europese satellietkantoren. De keuze viel uiteindelijk voor Portugal omwille van de sterke aanwezigheid van hooggeschoolde profielen in combinatie met een lage werkgelegenheidsgraad. Daarnaast bevindt een deel van de back-office van een internationale klant uit de chemische sector zich eveneens in Lissabon, waardoor Waeg hen een snelle lokale ondersteuning kan garanderen. Dit bevestigt de nood aan professionele proximity in tijden van cloud solutions.

 

 

Over Waeg

Waeg is een Belgische Salesforce Platinum Partner die in een snelle, complexe en verbonden economie multinationale bedrijven begeleidt in hun digitale transformatie om zo hun waarde en productiviteit te versterken. Hun diensten omvatten advies over digitale transformatie ondersteund door commerciële automatiseringtools zoals Pardot, Salesforce CPQ, B2B eCommerce via CloudCraze en alle Salesforce Cloud services: Marketing Cloud, Service Cloud, Sales Cloud en salesforce platform. Waeg is gevestigd in hartje Brussel en bestaat uit een ervaren team van 35 mensen, waaronder 12 verschillende nationaliteiten.    

Meer informatie is beschikbaar op www.waeg.com.

 

Jonathan Daens & Chris Timmerman
Chris Timmerman
Jonathan Daens