Coca-Cola’s kerstman doet 100e keer zijn intrede

Coca-Cola’s kerstman doet 100e keer zijn intrede

En doet dat dit jaar extra vroeg om warmte en steun te verspreiden

Brussel, 1 december 2020 - Met ‘het mooiste cadeau deze feestdagen ben jij zelf’ brengt Coca-Cola dit jaar een bijzondere kerstboodschap van solidariteit om dat vleugje extra warmte te brengen tijdens de feestdagen. Coca-Cola ondersteunt daarnaast ook een aantal specifieke projecten zoals het Belgische Rode Kruis en de Voedselbanken. Zo moedigt Coca-Cola iedereen aan om mee het verschil te maken voor elkaar.

6 op 10 Belgen kijkt niet uit naar de feestdagen

De eindejaarsperiode zal er dit jaar helemaal anders uitzien dan normaal. Gezellige familieborrels of kerstetentjes met vrienden moeten nog even wachten in de strijd tegen de pandemie. Uit een onderzoek in opdracht van Coca-Cola1 bij 2000 Belgen, blijkt dat 6 op de 10 Belgen niet uitkijken naar de feestdagen dit jaar. Hoe ouder men wordt, hoe minder men ernaar uitkijkt.

Desondanks lijkt vooral een gevoel van solidariteit te overheersen: ongeveer de helft van de Belgen (49%) vindt dat de feestdagen er dit jaar anders moeten uitzien, en 4 op de 10 Belgen zijn dit jaar van plan om meer aan goede doelen te schenken om zo een steentje bij te kunnen dragen tijdens de coronacrisis.

Verbondenheid kent vele vormen

“Ik maak zelf elke avond een wandeling om actief te blijven tijdens de quarantaine. Daarbij viel het me op dat heel wat mensen er al voor gekozen hebben om hun kerstversieringen dit jaar extra vroeg uit te pakken om zo de gezellige kerstsfeer in huis te halen. Nu, meer dan ooit, hebben we nood aan warmte en verbondenheid. Net daarom wil Coca-Cola  dit jaar de fysieke afstand mee helpen overbruggen en focussen op hoe we op een andere manier met elkaar verbonden kunnen blijven. Onze kerstcampagne staat dan ook in het teken van warmte en het besef dat iets doen voor elkaar het mooiste cadeau is dat we deze feestdagen kunnen geven”, aldus Anouk Van Hauteghem, Belux Marketing Director bij Coca-Cola Services.

De campagne benadrukt dat de magie van Kerstmis draait rond verbondenheid, of dat nu virtueel of in persoon is.

Steun voor het Belgische Rode Kruis en de Voedselbanken

Coca-Cola brengt niet enkel een boodschap van warmte en verbondenheid, maar wil ook zelf een steentje bijdragen.

 "We doneren in deze kerstperiode 40.000 euro aan het Belgische Rode Kruis en 20.000 euro aan de Voedselbanken. Deze coronacrisis treft iedereen. We hopen op deze manier ons steentje te kunnen bijdragen en mee warmte en steun te verspreiden dit eindejaar”, verklaart Laura Brems, Director Public Affairs, Communications & Sustainability Belux bij Coca-Cola Services. 

Er zijn veel verschillende manieren om op een veilige manier te blijven zorgen voor elkaar, bijvoorbeeld door bloed te doneren of door de Voedselbanken te steunen. 

“Op Kerstavond zou iedereen zorgeloos moeten kunnen genieten. Spijtig genoeg is dat niet zo. Dit jaar moeten we manieren vinden om er toch voor elkaar te zijn vanop een veilige afstand. Dankzij de steun van Coca-Cola kunnen wij de steun tot bij de juiste mensen brengen en krijgen we de gelegenheid om uitzonderlijk voedsel aan te kopen voor zij die beroep doen op de Voedselbanken",legt Jozef Mottar, afgevaardigd bestuurder Belgische Federatie van Voedselbanken, uit.

Kleine daden, groot verschil

Naast deze twee grote acties zijn er nog talloze andere mogelijkheden. Om nog extra bij te dragen aan de sfeer van samenhorigheid zal Coca-Cola daarom een inspiratielijstje met 25 kleine daden van vriendschap met grote impact delen op zijn sociale mediakanalen: boodschappen doen voor iemand die dat zelf moeilijk kan, een kerstkaartje schrijven naar die vriendin, of een leuk fotoalbum maken van de kleinkinderen voor de grootouders bijvoorbeeld.We hebben uit de pandemie geleerd dat de momenten met de mensen die we graag zien extra kostbaar zijn. Die boodschap willen we dus sterk naar voren schuiven door iedereen aan te moedigen om elkaar, zeker tijdens deze eindejaarsperiode, een hart onder de riem te blijven steken.”, verklaart Anouk Van Hauteghem.

100 jaar Coca-Cola kerstboodschappen

Kerstmis is voor Coca-Cola traditioneel een iconisch moment. Dit jaar viert Coca-Cola zijn 100e kerstcampagne, en doet de kersttruck extra vroeg zijn intrede. Van Haddon Sundbloms’ Santa tot de Coca-Cola-ijsberen en de 'Holidays Are Coming'-vrachtwagens: de kerstadvertenties van Coca-Cola zijn al meer dan een eeuw een vaste waarde tijdens de eindejaarsperiode. Dat Kerstmis sterk verankerd is in het DNA van Coca-Cola is geen toeval. Dit is een moment van reflectie, verbondenheid en warmte; waarden die Coca-Cola nauw aan het hart liggen.

De TV-spot werd dit jaar geregisseerd door de met een Oscar onderscheiden filmmaker Taika Waititi. Het werd een verhaal vol hoop over de grenzeloze liefde van een vader voor zijn dochter en zijn heldenreis om haar kerstwens waar te maken.

“De nieuwe kerstcampagne benadrukt het belang van ‘samen zijn’ met je dierbaren, ook als dat niet in levenden lijve kan.”, benadrukt Anouk Van Hauteghem, Belux Marketing Director bij Coca-Cola Services.

1 Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX voor Coca-Cola tussen 2 en 10 november 2020 bij 2.000 Belgen, waarvan 1000 bij 16-79 jarigen representatief op geslacht, taal, leeftijd en diploma en 1000 bij 16-24 jarigen representatief op geslacht, taal en leeftijd.

Coca-Cola Kerstgeschiedenis
Coca-Cola Kerstgeschiedenis

Over Coca-Cola in België en Luxemburg   

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes die verkocht worden aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, Finley, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen.    

Ga naar http://www.cocacolabelgium.be voor meer informatie.   

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.

Story image

Over de Belgische Federatie van Voedselbanken

De Belgische Federatie van Voedselbanken is een coördinerend organisme dat een nationaal netwerk van 9 regionale Voedselbanken vertegenwoordigt. Deze 9 Voedselbanken zijn verantwoordelijk voor de logistieke herverdeling van levensmiddelen aan 618 lokale aangesloten verenigingen. De liefdadigheidsverenigingen staan in voor de verdeling van het voedsel aan de mensen in nood.

Het doel van de Voedselbanken is om voedselhulp te verschaffen aan minderbedeelden. Hiervoor ontvangen ze, kosteloos een belangrijke hoeveelheid levensmiddelen van het Fonds voor Europese Hulp aan de meest behoeftigen (FEAD), maar ook producten geschonken door de voedingsindustrie, door grote bedrijven uit de distributiesector, door groenten-en fruitveilingen en ook via het organiseren van verschillende voedselinza-melingen bij het grote publiek.

In 2019 werd 17 936 ton voedsel ingezameld en met de hulp van 327 vrijwilligers van de Voedselbanken samen met duizenden vrijwilligers van 618 lokale aangesloten verenigingen, verdeeld aan 168 476 begunstigden.

Meer informatie over haar werking op http://www.foodbanks.behttps://www.facebook.com/banquesaliment.voedselbankenBE

Story image
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden