Coca-Cola verbindt 8.000 lokale horecazaken met hun klanten via slimme tool

Anderlecht, 24 september 2020 - Coca-Cola lanceert in september een nieuwe tool om de lokale horeca in België en Luxemburg te ondersteunen bij hun heropbouw. Door een specifieke digitale aanpak zal Coca-Cola gepersonaliseerde advertenties creëren voor maar liefst 8.000 horecazaken. Een absolute primeur, want een soortgelijke actie van deze grootte werd nog nooit eerder opgezet in België en Luxemburg.

In primeur

De nieuwe tool maakt gepersonaliseerde advertenties waarmee lokale horecazaken mensen in de buurt gericht kunnen informeren over hun heropening. De advertenties worden op maat van de horecazaak gemaakt en verspreid via de beste bezochte websites van België en Luxemburg. Mensen die zich in de buurt van een horecazaak bevinden, krijgen via die websites automatisch een online advertentie te zien die voor die specifieke horecazaak ontwikkeld werd. Op die manier wil Coca-Cola lokale horecazaken helpen gericht en gepersonaliseerd te communiceren, maar wel met een gegarandeerd bereik. De advertenties genereren naar schatting in totaal namelijk zo’n 59 miljoen impressies in België en 10 miljoen in Luxemburg, wat de visibiliteit van lokale horecazaken dus fors verhoogt.

Met dit project kiest Coca-Cola ervoor om een stuk van het eigen marketingbudget rechtstreeks in te zetten voor lokale horecazaken. In totaal worden er zo’n 8.000 horecazaken meegenomen in een groot digitaal mediaplan. Dat is een absolute primeur, want een vergelijkbare actie op deze schaal richting lokale horeca werd nog nooit eerder opgezet in België en Luxemburg.

“We willen de lokale horeca de nodige ondersteuning bieden door middel van extra promotionele middelen en het ter beschikking stellen van onze marketingexpertise. We zijn trots om het eerste bedrijf te zijn dat op zo’n grote schaal lokale horeca-uitbaters meeneemt in de communicatie, zodat ze rechtstreeks gebruik kunnen maken van onze middelen. Op die manier willen we aantonen dat ons engagement voor de sector een absolute prioriteit blijft”, verklaart Ben Bijnens, Country Director Benelux bij Coca-Cola Services.

Een groot hart voor de horeca

Het project kadert binnen de nieuwe campagne “Open, zoals nooit tevoren”die deze zomer gelanceerd werd. Met de campagne wil Coca-Cola iedereen aanmoedigen om met een open blik naar de toekomst te kijken en stil te staan bij de mogelijkheden van de nieuwe realiteit.

Anderzijds wil Coca-Cola met de campagne ook actief de schouders zetten onder een duurzame heropbouw. An Vermeulen, Country Director Belux bij Coca-Cola European Partners licht toe:

“Een belangrijke hoeksteen in ons sociaal weefsel is en blijft de lokale horeca. De heropstart van de horeca mag dan wel begonnen zijn, de heropbouw van de sector zal wellicht nog een hele tijd duren. Ze hebben meer dan ooit nood aan gerichte communicatie naar hun klanten. Wij willen onze kennis en onze mogelijkheden inzetten om de sector daarin te ondersteunen.”

Sinds de start van de coronacrisis heeft Coca-Cola al verschillende acties ondernomen om de lokale horeca te ondersteunen. Zo was Coca-Cola European Partners tijdens de lockdown al één van de initiatiefnemers van #horecacomeback, een platform waarop mensen vouchers konden kopen om hun favoriete deelnemende horecazaak financieel te ondersteunen. Daarbij werd in totaal zo’n 1.033.953 miljoen euro ingezameld. Bij de heropening van de horeca lanceerde Coca-Cola Services #horecaheroes, een steunactie van meer dan 145.000 euro met als doel lokale horecazaken een duwtje in de rug te geven bij hun heropstart én de ‘helden’ van de crisis te bedanken. Daarnaast zorgde Coca-Cola European Partners Belux ook al voor de productie van digitale menukaarten voor horecazaken.

Story image

Over Coca-Cola in België en Luxemburg   

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen.    

Ga naar http://www.cocacolabelgium.be voor meer informatie.   

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.

Stéphanie Van Bets PR & Communications Manager, Coca-Cola Services
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden