Coca-Cola terug van weggeweest met nieuwe campagne “Open, Zoals Nooit Tevoren”

Coca-Cola brengt bemoedigende boodschap van optimisme in onzekere periode

Coca-Cola lanceert vandaag “Open, Zoals Nooit Tevoren”, de eerste nieuwe campagne van het merk sinds Covid-19 de wereld op zoveel manieren veranderde. Met “Open, Zoals Nooit Tevoren” wil Coca-Cola iedereen een hart onder de riem steken in moeilijke tijden, en mensen inspireren op een andere manier naar de wereld te kijken. Daarnaast wil Coca-Cola met deze campagne opnieuw een steentje bijdragen aan de lokale horecazaken. Op die manier wil het merk mee een positief verschil maken in een uitdagende periode van verandering.

"Open, Zoals Nooit Tevoren”

Coca-Cola laat voor het eerst sinds april van zich horen met een nieuwe campagne in België en Luxemburg. Daarmee wil Coca-Cola vooral een bemoedigende boodschap brengen. “Open, Zoals Nooit Tevoren” gaat uit van de gedachte dat we, ondanks deze moeilijke periode, hier samen sterker uit kunnen komen. 

De campagne begint met een manifest dat speciaal voor Coca-Cola werd geschreven door de bekroonde woordkunstenaar George The Poet, en aangepast en gelokaliseerd werd door de Belgische artiesten Dvtch Norris en YellowStraps.

“Wat mij in deze campagne echt aansprak was het thema “openheid”. Ik denk dat het de laatste paar jaar in mijn carrière heel belangrijk is geweest om transparant te zijn. Hoe ouder ik werd, hoe meer vragen ik begon te stellen over hoe ik in het leven stond. In deze campagne zitten veel goeie vragen die we onszelf kunnen stellen om samen te groeien", aldus Dvtch Norris.

De campagne lanceert dus, in de ware spirit van het merk, een inspirerende collectieve oproep om samen “open te zijn, zoals nooit tevoren”. Daarbij vraagt Coca-Cola om ook even stil te staan bij de kleine, alledaagse dingen die net heel bijzonder zijn geworden: de wekelijkse zondagavonddiners met de familie, leerkrachten die vol enthousiasme hun lessen geven en goedgevulde winkelrekken. Zo wil het merk iedereen aanmoedigen om samen na te denken over hoe we in de toekomst onze schouders kunnen zetten onder een positieve, duurzame verandering. Coca-Cola zal in een latere fase van de campagne ook een warme oproep aan het publiek doen om deel te nemen: mensen kunnen elkaar en de wereld vertellen wat ze anders gaan doen, en hoe ze voortaan open als nooit tevoren zullen zijn.

 “Net nu we met z’n allen door een zware periode gaan, vinden we het belangrijk om mensen aan te moedigen om ook even stil te staan bij het positieve. We willen de kracht van ons merk gebruiken om, net zoals we dat al meer dan 90 jaar in België en Luxemburg doen, een boodschap van kracht en optimisme te brengen. "Open, Zoals Nooit Tevoren” is dus niet zomaar een campagne: het is een uitbreiding van onze identiteit”, aldus Ben Bijnens, Country Director Coca-Cola Services Benelux.

Die openheid wil het merk zelf ook toepassen:

  • Om de veiligheid en het welzijn van zijn medewerkers te verzekeren;
  • Om klanten te blijven bedienen, te ondersteunen en samen te werken aan de heropbouw;
  • Om een positief verschil te maken voor de lokale gemeenschappen die dicht bij hen staan;
  • Om te blijven inzetten op een groen herstel en toekomst

Hart onder de riem voor lokale horeca

Daarnaast wil Coca-Cola opnieuw onze lokale horeca een hart onder de riem steken. De lancering van de campagne wordt namelijk gevolgd door een reeks van activiteiten die tot 2021 blijft doorlopen.

“Veel van die activiteiten zullen gericht zijn op de ondersteuning van lokale horeca. We vinden het namelijk enorm belangrijk dat we met deze campagne lokale cafés en restaurants, die toch het sociale bindweefsel vormen van onze maatschappij, ondersteuning kunnen bieden in een tijd van ongeziene uitdagingen”, aldus An Vermeulen, Country Director Coca-Cola European Partners Belgium & Luxembourg.

Coca-Cola was tijdens de lockdown al één van de initiatiefnemers van #horecacomeback, een platform waarop mensen vouchers konden kopen om hun favoriete deelnemende horecazaak financieel te ondersteunen. Daarbij werd in totaal zo’n 1.033.953 miljoen euro ingezameld. Bij de heropening van de horeca lanceerde Coca-Cola #horecaheroes, een steunactie van meer dan 145.000 euro met als doel lokale horecazaken een duwtje in de rug te geven bij hun heropstart én de ‘helden’ van de crisis te bedanken.

Terug van weggeweest

In april besliste Coca-Cola in België en Luxemburg alle geplande marketingactiviteiten tijdelijk stop te zetten. In plaats daarvan focuste het bedrijf zijn middelen daar waar het het meeste nodig was. Als lokaal verankerd bedrijf werd er meteen actie ondernomen om de veiligheid van medewerkers te verzekeren, klanten te blijven ondersteunen en samenwerkingen met lokale partners op te zetten, zodat ze samen op grote en kleine manieren een positief verschil konden maken in onze maatschappij. Zo steunde The Coca-Cola Foundation onder andere het Rode Kruis in België en Luxemburg met meer dan 500.000 euro, werd er financiële steun van 20.000 euro voorzien door Coca-Cola European Partners Belgium voor het onderzoek van KU Leuven/UZ Leuven naar een vaccin tegen COVID-19 en ondersteunden 8 lokale vestigingen van Coca-Cola European Partners elk een organisatie geraakt door de coronacrisis voor een totaalbedrag van 40.000 euro. Daarnaast voorzag Coca-Cola European Partners ziekenhuizen en voedselbanken in België en Luxemburg van meer dan 650.000 drankjes, en verzamelden ze beschermend materiaal zoals mondmaskers en schorten die ze doneerden aan het personeel in de zorgsector.  

Story image

Manifesto TVC – Dvtch Norris

Wacht.

Stop. 

Wie zegt dat we terug moeten naar het 'oude normaal'?

Wat als de grootste verandering komt van ons allemaal

en we er samen voor kiezen om meer open te zijn?

Om nooit meer te zeggen dat mijn job onbelangrijk is?

Wat als ik luister met mijn oren,

en niet met mijn oortjes?

Wat als ik profiteer van elke dag

en wat vaker lach?

En minder ver reis, maar

gewoon geniet van elke kilometer?

 Wat als ik eens lekker kook voor jou

en zot ga op de muziek waar ik van hou?

Wat als ik niet kan dansen,

maar ik het toch doe,

enkel en alleen voor jou?

Wat als ik social distance neem van negatieve energie

en vollenbak ga voor alle kansen die ik zie?

Ik zal er altijd voor jou zijn

en zeg: “Ja, yes, ja … ik wil!”

Ik vergeet nooit meer hoeveel sterker we samen zijn.

Dat pak ik voor altijd mee.

 Het gaat ons lukken

we gaan de storm doorstaan.

Vanaf nu ben ik open.

 Open, zoals nooit tevoren.

 Agency credits:

Het Londense communicatieadviesbureau Blurred werkt samen met 72andSunny Amsterdam aan deze internationale campagne.

Over Coca-Cola in België en Luxemburg   

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen.    

Ga naar http://www.cocacolabelgium.be voor meer informatie.   

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.

Stéphanie Van Bets PR & Communications Manager, Coca-Cola Services
Eva van Riet PR Manager, Famous Relations

    

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden