Coca-Cola steekt lokale horeca hart onder de riem met nieuwe #horecaheroes-actie

Coca-Cola maakt prioriteit van het veilig herenigen horeca-uitbaters en hun cliënteel

Brussel, 12 juni 2020 – Vandaag kondigt Coca-Cola de lancering aan van #horecaheroes, een nieuw initiatief waarbij Coca-Cola lokale horeca wil ondersteunen bij hun heropstart. Dat doet het bedrijf door meer dan 700 horeca-uitbaters de mogelijkheid te bieden om elk 5 mensen te belonen. Uitbaters kunnen op kosten van Coca-Cola in hun café, bar of restaurant mensen laten genieten die het de afgelopen maanden zwaar hebben gehad of iets bijzonders hebben gedaan voor de maatschappij. Zo wil Coca-Cola meer dan 3.500 helden van de crisis belonen door hen de horeca op een veilige manier te laten herontdekken.

Samen het verschil maken

De horeca werd enorm zwaar getroffen door de coronacrisis. Het verlies voor de sector werd geraamd op meer dan 6,5 miljard euro. Bovendien zal de sector ook op lange termijn met grote uitdagingen blijven kampen. Zo toont onderzoek van UGent1 aan dat 85% van de uitbaters verwacht minder volk over de vloer te zien komen de volgende maanden. En daar wil Coca-Cola mee het verschil helpen maken.

Daarom lanceert Coca-Cola vandaag #horecaheroes, een steunactie die heel specifiek wordt opgezet om lokale horecazaken in België en Luxemburg een duwtje in de rug te geven bij hun heropstart. Het idee achter de actie is simpel: een groep horeca-uitbaters die klant zijn van Coca-Cola en zich registreerden op het #horecacomeback platform zullen elk 5 waardebonnen van 40 euro krijgen. Die kunnen ze zelf vrijblijvend uitdelen aan helden van de crisis: mensen die het de afgelopen maanden zwaar hebben gehad, of die iets bijzonders voor onze maatschappij hebben gedaan in deze moeilijke periode. Coca-Cola wil zo meer dan 700 horeca-uitbaters in België en Luxemburg een hart onder de riem steken én meer dan 3.500 helden (en hun eventuele familie of vrienden) belonen door hen op een veilige manier opnieuw te laten genieten van een avond op café of restaurant.

De kracht van de horeca voor ons sociaal weefsel

“We willen onze verantwoordelijkheid als grote speler opnemen en echt een boodschap sturen naar horeca-uitbaters dat we, samen met hen, geloven in de kracht van hun zaak en in het verschil dat zij maken. Ze maken een belangrijk deel uit van het sociale leven”, aldus Etienne Gossart, Country Director Coca-Cola European Partners Belux.
Bovendien willen we mensen die het de afgelopen tijd zwaar hebben gehad in deze moeilijke tijden ook een gezellig moment in hun favoriete lokale kroeg of restaurant aanbieden. Zo willen we mensen motiveren om – in lijn met de maatregelen natuurlijk – de weg naar hun favoriete lokale etablissement terug te vinden en opnieuw te genieten van de horeca.”, vult Ben Bijnens, Country Director Coca-Cola Services Benelux aan.

Wie ze in de bloemetjes willen zetten in hun zaak? Dat bepaalt de horeca-uitbater gewoon zelf. Denk maar aan een alleenstaande ouder die een full-time job moet combineren met pre-teaching. Mensen die maandenlang in isolatie geleefd hebben. Of mensen die ervoor hebben gezorgd dat alle primaire behoeften en zorg gewoon beschikbaar bleven, zoals winkelbedienden, afvalophalers, zorgverleners en vrijwilligers.

Consumenten en horeca-uitbaters samenbrengen

“Hoewel de situatie niet makkelijk wordt, ben ik zeker blij met dit initiatief, waarbij we iets kunnen doen voor onze klanten en mensen opnieuw bij elkaar kunnen brengen in een tijd als deze.”, reageert Tom Sas, Director of Hospitality bij Fiera Antwerpen. “Onze zaak werd uiteraard volledig aangepast om rekening te houden met de veiligheidsvoorschriften – we kijken er dus naar uit om onze klanten opnieuw in de watten te leggen.”

Horeca-uitbaters én de uitgenodigde klanten kunnen hun verhaal en ervaring online delen met de hashtag #horecaheroes. Een selectie van die verhalen zal bovendien nadien ook op de website van Coca-Cola gedeeld worden.

Een groot hart voor de horeca

De horeca is altijd belangrijk geweest voor Coca-Cola. Zo is Coca-Cola European Partners één van de initiatiefnemers van #horecacomeback, een online platform dat bij het begin van de lockdown werd opgezet om de horeca in België en Luxemburg ondersteuning te bieden. Mensen konden er waardebonnen aankopen die geregistreerde horeca-uitbaters konden helpen om de sluitingsperiode financieel mee te overbruggen. Dit initiatief is er gekomen door een samenwerking over alle concurrentiegrenzen heen en met de steun van Horeca Vlaanderen, Fédération Horeca Bruxelles en Fédération Horeca Wallonie. In totaal werd er met het platform zo’n 1.033.953 miljoen euro ingezameld.

Meer info over hoe Coca-Cola onze maatschappij de afgelopen maanden ondersteund heeft, kan hier teruggevonden worden. De horeca zal bovendien de komende maanden nog verder ondersteund worden door Coca-Cola, zodat mensen opnieuw op locatie kunnen genieten van een drankje voor elke gelegenheid.

Story image

 

1 https://www.ugent.be/nl/actueel/horeca-corona-klanten-willen-terug-bezoek.htm

Over Coca-Cola in België en Luxemburg   

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen.    

Ga naar http://www.cocacolabelgium.be voor meer informatie.   

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.   

Stéphanie Van Bets Senior PR Manager
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden