Coca-Cola maakt alle petflessen in België voortaan uit minstens 50% gerecycleerd plastic en realiseert de industriedoelstellingen zo 5 jaar vroeger dan gepland

  • Vanaf nu bestaan alle petflessen gemaakt in België uit minstens 50% gerecycleerd plastic 1
  • Daarmee haalt Coca-Cola als marktleider de industriedoelstelling 2 om minstens 50% van het materiaal in petflessen uit gerecycleerd plastic te maken tegen 2025, vijf jaar vroeger dan initieel gepland.
  • Dit geldt voor alle merken uit het portfolio waaronder Coca-Cola, Coca-Cola Zero Sugar, Coca-Cola light, Fanta, Sprite & Aquarius. De flessen van Fuze Tea, Chaudfontaine en alle evenementenflessen van Coca-Cola bestaan vandaag al uit 100% gerecycleerd plastic.  

Brussel, 19 november 2020 - Vandaag kondigt Coca-Cola in België aan dat alle plastic flessen voor al zijn merken vanaf nu uit minstens 50% gerecycleerd plastic (rpet)1 worden gemaakt. De flessen zien er hetzelfde uit, maar de positieve milieu-impact is significant: de totale rpet investering betekent een jaarlijkse besparing van zo’n 9.000 ton nieuw plastic en 32% CO23.

Doelstellingen vervroegd behaald

Alle flessen van Coca-Cola waren al 100% recycleerbaar. Dat ze nu ook allemaal uit minstens 50% gerecycleerd plastic bestaan, is een grote stap binnen de duurzame verpakkingsvisie van Coca-Cola.

“Dankzij deze stap realiseren we een belangrijke doelstelling in ons verpakkingsplan, namelijk minstens 50% gerecycleerd plastic gebruiken in onze petflessen, drie jaar vroeger dan initieel zelf gepland. Dit kadert ook binnen het engagement dat we aangingen met de industrie om te evolueren naar een duurzamer verpakkingsbeheer”, verduidelijkt An Vermeulen, Country Director België-Luxemburg bij Coca-Cola European Partners. "Het is een belangrijke stap om dit voor ons hele portfolio te realiseren. Dit draagt bij aan onze uiteindelijke doelstelling om simpelweg geen nieuw plastic meer te gebruiken, en ervoor te zorgen dat we al onze flessen maken uit 100% gerecycleerd of hernieuwbaar materiaal. Dat is trouwens nu al het geval voor de merken Fuze Tea, Chaudfontaine en de evenementenflesjes van Coca-Cola. We zijn vastberaden om actief onze schouders te blijven zetten onder het opzetten van een echte circulaire economie voor onze verpakkingen, waarbij we ook op zoek gaan naar verpakkingsvrije oplossingen”, benadrukt An Vermeulen.

Blijvend inzetten op duurzame verpakkingen

Want hoewel de omschakeling naar minstens 50% gerecycleerd plastic voor het volledige productportfolio een belangrijke mijlpaal is voor Coca-Cola, is deze stap maar een onderdeel in de grotere ambitie om mee te helpen bouwen aan een wereld zonder afval.

“Coca-Cola investeert voortdurend in het onderzoeken en ontwikkelen van duurzame verpakkingsopties. Het is namelijk ons doel om vanuit ‘World Without Waste’ verpakkingen waar mogelijk weg te laten en in te zetten op verpakkingsvrije oplossingen, nieuw plastic zoveel mogelijk te vermijden en een verpakking in te zamelen voor elke verpakking die verkocht wordt”, aldus Ben Bijnens, Country Director Benelux Coca-Cola Services.

En die eerste innovaties werden al gelanceerd. Omdat transparant plastic gemakkelijker gerecycleerd kan worden tot nieuwe flessen, besloot Coca-Cola om de iconische groene Sprite petflessen naar transparant plastic te transfomeren. In 2019 presenteerde Coca-Cola met trots het allereerste prototype van een fles gemaakt met ingezamelde en gerecycleerde plastic uit de zee. Hierbij werden  revolutionaire recyclagetechnieken gebruikt  en werd aangetoond dat het in de toekomst mogelijk moet zijn om zelfs afval uit de zee te hergebruiken voor verpakkingen voor voeding.  De laatste innovatie werd enkele weken geleden aangekondigd: het eerste prototype van Coca-Cola’s papieren fles.

 

1 met uitzondering van dop en etiket en met uitzondering van 1,5l Aquarius (geproduceerd in Spanje) en 33cl Minute Maid (geproduceerd in Frankrijk).

2 https://www.fevia.be/nl/packaging2025/gerecycleerd-materiaal-in-drankverpakkingen

3 ten opzichte van petflessen zonder gerecycleerd plastic (nieuw plastic op basis van aardolie)

 

Neem voor meer informatie contact op met:

Suzanne Decock

PR & Communications manager Belux

Tel.: +32 486 80 38 59

Over Coca-Cola in België en Luxemburg   

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes die verkocht worden aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, Finley, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen.    

Ga naar http://www.cocacolabelgium.be voor meer informatie.   

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.

 

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden