Coca-Cola introduceert een nieuw ijstheemerk: Fuze Tea

Grootste merkintroductie van Coca-Cola in België & Luxemburg in meer dan 10 jaar

Vanaf januari maken Belgen en Luxemburgers kennis met het nieuwe ijstheemerk Fuze Tea. Qua volume-ambitie zal Fuze Tea de grootste introductie van Coca-Cola in België en Luxemburg zijn sinds Coca-Cola zero sugar, nu meer dan 10 jaar geleden. Fuze Tea is een verrassende fusie van thee-extracten, vruchtensap en kruidenextracten. De vier Fuze Tea varianten die op de Belgisch-Luxemburgse markt komen zijn caloriearm[1] en worden gemaakt op basis van duurzaam ingekochte thee. Het nieuwe merk is vanaf januari overal te vinden in België en Luxemburg.

 

Schenk jezelf wat me-time

Ijsthee is na water het hardst groeiende segment in de drankencategorie.

Céline van den Rijn, marketing directeur Coca-Cola Services: “De ready-to-drink thee-categorie is een belangrijk segment dat afgelopen jaar met 3% in waarde[2] en volume groeide in België. Wij geloven dat de tijd rijp is ons Coca-Cola merkenportfolio nog te verbreden door het bereik van onze theemerken uit te breiden en een belangrijke rol te spelen in deze categorie.”

Bovendien stijgt de vraag naar laagcalorische dranken met verrassende smaken en met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Daarom komt de introductie van Fuze Tea, als nieuwe grote speler, op een goed moment. Met de sign-off ‘Schenk jezelf wat me-time’, speelt het merk in op momenten waarop consumenten wat tijd voor zichzelf willen nemen.

4 Smaken voor de Belgisch-Luxemburgse markt

Fuze Tea is een sterspeler en één van de snelst groeiende merken binnen het internationale portfolio van Coca-Cola. Na de oorspronkelijke lancering in 2012 in veertien internationale markten is Fuze Tea nu een gevestigd merk dat populair is bij consumenten in maar liefst 52 landen. Speciaal voor de Belgische en Luxemburgse consument heeft Coca-Cola  in zijn Brusselse R&D centrum een selectie Fuze Tea varianten ontwikkeld die is afgestemd op de Europese en meer specifiek de Belgisch-Luxemburgse smaakvoorkeuren. Fuze Tea is in België verkrijgbaar in vier smaken: twee bijzondere fusions Black Tea Peach Hibiscus en Green Tea Mango Chamomile en de basissmaken Black Tea Sparkling en Black Tea Lemon.

Duurzaam ingekochte thee

De introductie van Fuze Tea sluit aan bij het recent gelanceerde West-Europese duurzaamheidsplan van Coca-Cola. In het actieplan zijn suikerreductie, verpakkingen en maatschappelijke betrokkenheid belangrijke pijlers. Het caloriearme drankje bevat duurzaam ingekochte thee die afkomstig is van plantages die hun steentje bijdragen aan de lokale gemeenschap door bijvoorbeeld het bieden van werkgelegenheid en scholing.

Verkrijgbaarheid

Fuze Tea is verkrijgbaar in alle grote supermarkten, tankstations, leisure locaties, bioscopen, ‘on the go’ locaties en in de horeca in België en Luxemburg. Fuze Tea is beschikbaar in verschillende verpakkingsformaten: 200ml glas, blikjes van 250ml en 330ml, 400ml petfles en 1,25 l petfles. Zodat consumenten, waar ze ook zijn, een momentje voor zichzelf kunnen nemen om te genieten van een caloriearm en bovenal verrassend lekker drankje.

Ga voor meer informatie naar www.fuze-tea.com.

***EINDE PERSBERICHT***

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met Laura Brems, Communicatiemanager Coca-Cola Services via lbrems@coca-cola.com of +32 499 77 28 28.

Over Coca-Cola in België en Luxemburg

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit verschillende bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar dochtermaatschappijen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners België en Luxemburg. Coca-Cola European Partners België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Monster*, Rosport*, Rosport Pom’s*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 10 miljoen consumpties per dag in België en Luxemburg. Coca-Cola Services en Coca-Cola European Partners hebben in België en Luxemburg meer dan 2400 medewerkers verdeeld over acht vestigingen.

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.

Voor meer informatie over Coca-Cola in België en Luxemburg:

www.cocacolabelgium.be

[1] De 4 Fuze Tea varianten bevatten tussen de 17 en 19 kcal per 100ml en zijn daarmee caloriearme drankjes. Een caloriearm drankje bevat 20 kcal of minder per 100ml. Enkel de sparkling postmix, verkrijgbaar in sommige restaurants, is hierop een uitzondering.

[2] Nielsen, MAT W51 2017 Value

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden