Coca-Cola European Partners stelt de ambitie voorop om tegen 2040 klimaatneutraal te worden over zijn volledige waardeketen

  • Coca-Cola European Partners (CCEP) zet het ‘science based target’ voorop om tegen 2030 de uitstoot van zijn broeikasgassen met 30% te verminderen (vs 2019). Daarnaast heeft CCEP de ambitie om tegen 2040 volledig klimaatneutraal te worden, in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs om de temperatuurstijging op onze aarde te beperken tot 1,5°C.
  • CCEP zet een doelstelling voor al haar strategische leveranciers* om hun eigen 'science based’ doelstellingen te stellen en om 100% hernieuwbare elektriciteit te gebruiken.
  • CCEP koppelt zijn uitstootvermindering aan het langetermijnincentiveplan van zijn leiders en verbindt zich tot een investering van 250 miljoen euro in de komende 3 jaar om deze ambities te realiseren.

Brussel, 7 december 2020 - Coca-Cola European Partners (CCEP) zal zijn uitstootvermindering versnellen door de absolute uitstoot van broeikasgassen (BKG) in de hele waardeketen met 30% te verminderen tegen 2030 (vs. 2019) en een traject uit te stippelen om tegen 2040 klimaatneutraal te worden. Die doelstelling ligt in lijn met het 1,5˚C-traject en het Klimaatakkoord van Parijs. ​

CCEP zal de uitstoot van broeikasgassen op alle vijf gebieden van zijn waardeketen: ingrediënten, verpakkingen, productieactiviteiten, transport en koeltoestellen, verminderen. De focus ligt op scope 3 waarbij leveranciers hun eigen 'science based’ doelstellingen zullen stellen en 100% hernieuwbare elektriciteit gebruiken. Het engagement van CCEP voor de vermindering van broeikasgassen tegen 2030 werd erkend door het Science-Based Targets initiative (SBTi).

Dit plan bouwt verder op het duurzaamheidsplan van Coca-Cola ‘This is Forward’ en de acties van de afgelopen tien jaar om de uitstoot van broeikasgassen in de hele waardeketen van CCEP met 30,5% te verminderen (vs. 2010).

Aan deze doelstelling wordt een investering van 250 miljoen euro gekoppeld, gespreid over 3 jaar. Deze investering zal onder meer gebruikt worden om verpakkingen verder te verduurzamen, door gebruik van steeds meer gerecycleerde materialen. Daarnaast koppelt CCEP zijn uitstootvermindering aan het langetermijnincentiveplan van zijn leiders.

Verder zal CCEP ook investeren in projecten die uitstoot uit de atmosfeer halen of in ‘carbon offset’ projecten. De focus zal echter zoveel mogelijk liggen op een lagere eigen uitstoot. Compensatie is enkel een optie daar waar de uitstoot niet verder teruggedrongen kan worden.

Damian Gammell, CEO van Coca-Cola European Partners:

“Het is altijd onze visie geweest om onze merken te leveren op een duurzame manier, en vandaag zien we dat we de klimaatverandering met een nog grotere dringendheid moeten aanpakken. Het is een van de meest ernstige en ​ complexe uitdagingen voor de samenleving en de aarde. Daarom hebben we een ambitieus plan gemaakt om onze uitstoot terug te dringen, op basis van absolute, ‘science based’ doelstellingen”

Joe Franses, Vice-President Sustainability bij Coca-Cola European Partners:

“De wereld bevindt zich op een kritiek punt en we moeten allemaal onze rol spelen om de uitstoot terug te dringen, de wereldwijde temperatuurstijging te beperken tot 1,5°C en de toekomst van onze aarde te beschermen. Klimaatverandering mag dan groter zijn dan wij allemaal, we moeten elk onze verantwoordelijkheid opnemen. Daarom werkt CCEP aan een klimaatneutrale toekomst. Terwijl we ons eerste driejarenplan uitvoeren, zullen we ons blijven aanpassen en de belangrijkste uitdagingen blijven oplossen om nieuwe mijlpalen te halen en onze langetermijnvisie te verwezenlijken”

Marie, Delvaulx, Director The Shift, het Belgisch netwerk voor de science-based doelstellingen, zegt:

“Wij zijn zeer verheugd dat Coca-Cola European Partners als lid van de Belgian Alliance For Climate Action zeer sterke acties onderneemt naar het Klimaatakkoord van Parijs en een traject naar 1,5° volgt. Het betrekken van hun belangrijkste leveranciers om gemeenschappelijke doelstellingen te bekomen door wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen en te investeren in hernieuwbare energie, zijn zeer grote uitdagingen op gebied van emissie reductie. We kijken ernaar uit om de best practices van CCEP te kunnen delen met het netwerk van The Shift.”

An Vermeulen, Country Director België-Luxemburg Coca-Cola European Partners:

« Ik kijk er naar uit om samen met het Belgisch - Luxemburgse CCEP team de klimaatambities te realiseren. We gaan lokaal investeren in meer groene energie, we blijven inzetten op lokale productie om korte leverafstanden te garanderen, ontwikkelen energie-efficiëntere apparatuur, zetten onze weg verder om geen nieuw plastic meer te gebruiken in onze verpakkingen en werken nauw samen met onze leveranciers. Tenslotte kijk ik er naar uit om ​ binnen de Belgian Alliance For Climate Action samen te werken en te leren van andere spelers in de industrie, want het klimaat is een probleem dat we samen moeten aanpakken.”

*Strategische leveranciers zijn de belangrijkste leveranciers van CCEP op de vijf gebieden van onze waardeketen - ingrediënten, verpakking, productieactiviteiten, koude dranken en transport door derden

Over Coca-Cola in België en Luxemburg

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes die verkocht worden aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, Finley, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen. ​ ​ ​ 

Ga naar https://nl.coca-cola.be/ voor meer informatie. ​ ​ 

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.

 

Mediacontact:

Medialijn Coca-Cola: ​ 0499/77.28.28 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Famous Relations

Famous Relations is een team van communicatiespecialisten gevestigd in het centrum van Brussel. Het PR-bureau heeft een eigen klantenportefeuille, maar werkt nauw samen met hun naamgenoot, FamousGrey, het creatieve bureau. FamousGrey bouwt niet alleen dagelijks aan de bekendheid van de merken van hun klanten via impactvolle campagnes, maar vooral ook aan hun business. Famous Relations ontwikkelt sinds 2014 campagnes voor zowel nationale als internationale bedrijven, waaronder Volvo, Proximus, Coca-Cola, Campari, Garmin, Versuni (Philips), iglo, VSV, Constructiv, Wereldhave Belgium, Docks Bruxsel, Oatly en Les Petits Riens. De kantoren van Famous Relations zijn gevestigd in de imposante Victoriatoren op het Victoria Reginaplantsoen in Brussel.

Beide bureaus maken deel uit van de WPP groep, "the creative transformation company".

Meer informatie op https://famousrelations.be/  

Contact

Victoria Reginaplantsoen 1 1210 Brussel

[email protected]

www.famousrelations.be