Coca-Cola en Ancienne Belgique vieren 10 jaar ‘Coca-Cola Sessions’ met XL-editie

Coca-Cola steunt al een decennium lang jong muziek talent

Brussel, 17 februari 2020 - De ‘Coca-Cola Sessions’ in AB, waarbij de concertzaal samen met Coca-Cola haar deuren opent voor jong aanstormend talent, zijn dit jaar aan hun tiende editie toe. Deze verjaardag willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan, en dus vindt op 23 februari een XL-editie plaats. Naar goede gewoonte staat er weer een nieuwe generatie Belgische beloften klaar.

Jong talent van eigen bodem 

Het idee voor een concertreeks waarin jong talent van eigen bodem centraal staat, ontstond in 2009. Ancienne Belgique maakt er al 40 jaar haar missie van om Belgische artiesten niet alleen een podiumplek te geven, maar ook een thuis voor hen te zijn en ze op lange termijn te ondersteunen, net zoals Coca-Cola veel belang hecht aan de ondersteuning en motivatie van jong talent. En zo ontstonden de ‘Coca-Cola Sessions’, waarbij jonge muziekmakers de kans krijgen om live op het iconische podium van de AB op te treden. Anouk Van Hauteghem, Marketing Director BeLux van Coca-Cola: “Het is één van onze prioriteiten om jongeren te ondersteunen in het ontwikkelen van hun talenten. Omdat muziek, net als Coca-Cola, mensen samenbrengt, zijn de ‘Coca-Cola Sessions’ dan ook het uitgelezen initiatief om jong, muzikaal en lokaal talent een extra duwtje in de rug te geven.”

Springplank voor Belgische muzikanten 

De ‘Coca-Cola Sessions’ staan ondertussen al tien jaar garant voor een dubbel programma van opkomend Belgisch talent in alle mogelijke muziekgenres. Onder andere drum and bass, indie en electro kwamen al aan bod. Het veelzijdige lijstje met artiesten die de voorbije seizoenen de revue passeerden is indrukwekkend: onder meer Balthazar, Netsky, Intergalactic Lovers en Brutus stonden voor het eerst op de planken van de Club via deze reeks. Ook Whispering Sons, die deze zomer nog op de main stage van Rock Werchter stonden en nu met Editors door Europa toeren, zetten hun eerste stappen met een ‘Coca-Cola Session’.

XL-editie en ditto programma 

Hoewel de tiende verjaardag van de concertreeks en het imposante lijstje artiesten die er gelanceerd werden, reden geven tot nostalgie, kijken Coca-Cola en AB zoals steeds naar de toekomst. Ook dit jaar ziet het programma er weer veelbelovend én extra feestelijk uit: om de tiende verjaardag te vieren zal de ‘Coca-Cola Session’ op 23 februari een XL-editie worden met vier beloftevolle jonge artiesten op het podium. Dit jaar prijken Belgische hiphoptalenten Tsar B, DVTCH NORRIS, Ruby Grace en Ashley Morgan op het programma van de ‘Coca-Cola Sessions XL-editie’.

Het volledige programma, info en tickets vind je op abconcerts.be  

### EINDE PERSBERICHT ###  

Over Coca-Cola in België en Luxemburg   

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen.    

Ga naar http://www.cocacolabelgium.be voor meer informatie.   

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.   

 Over AB  

Sinds 1979 is de Ancienne Belgique, AB voor de kenners, een uitzonderlijke plek om optredens te beleven. In al die jaren is het profiel van de zaal nauwelijks veranderd: de AB brengt muziek van nu, door mensen van vandaag, over de wereld waarin we leven.De concertruimtes omvatten de modulaire Grote Zaal met tribune en balkons, de AB-Box en de Club, die bijna elke avond daveren op hun grondvesten, zowel letterlijk als figuurlijk. De AB, en meer bepaald de Club, geldt ook nog steeds als ware broeihaard voor jonge artiesten. 

Astrid Mattelaer PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden