Cloudalize maakt gamen in de cloud toegankelijk voor consumenten

Belgische scale-up Cloudalize werkt aan zijn groei samen met HelloCrowd

De Gentse scale-up Cloudalize lanceert zijn nieuwste consumer cloud gaming dienst PixelStellar waarmee gamers grafisch intensieve games kunnen spelen vanop elk toestel met Windows besturing dat ook Netflix kan streamen. De lancering van PixelStellar valt samen met de start van een crowdfundingcampagne op het investeringsplatform HelloCrowd om de launch van de Beta versie een boost te geven.

PixelStellar wil hiermee de gaming markt democratiseren en ook beter toegankelijk maken voor de occasionele gamer, die voortaan grafisch intensieve games kan spelen zonder daarvoor een game PC met krachtige grafische kaart nodig te hebben. Een meer intense gaming-ervaring dus voor de gebruiker, met een pay-per-use faciliteit en meer mogelijkheden om te gamen met een hogere beeldkwaliteit, grotere snelheid en bredere beschikbaarheid. België telt meer dan 4,2 miljoen gamers – 1/3 van de bevolking - en de gamingsector komt met een jaaromzet van 322 miljoen euro op de 31ste plaats wereldwijd. De gemiddelde gamer spendeert 1 uur per dag aan het spelen van games, maar 40% van hen beschikt zelf niet over een grafische kaart die krachtig genoeg is om de nieuwste games vlot te spelen. Met PixelStellar brengt Cloudalize het gamen naar de cloud  om iedereen een hoogtechnologische gaming-ervaring te bezorgen.

Expertise enterprise GPU computing sleutel tot consumer cloud gaming

Aan de lancering ging 6 jaar R&D vooraf. PixelStellar heeft dus al een uitgebreide ontwikkelings- en testronde achter de rug. Dankzij de enterprise achtergrond van Cloudalize is de cloud gaming service erg goed beveiligd. De servers van Cloudalize bevinden zich in een datacenter in London op een knooppunt van het internet en maken daardoor gebruik van een excellente performance naar West-Europa. PixelStellar maakt gebruik van een onlangs behaalde technische doorbraak op vlak van performantie waardoor zelfs de meest veeleisende first-person shooter games gespeeld kunnen worden.

Gamers die in staat willen zijn om grafisch intensieve games vlot te spelen met de beste grafische ervaring moeten momenteel hun grafische kaart elk jaar upgraden en elke 2 tot 4 jaar hun gehele gaming PC. Voor 1 euro per gebruiksuur kunnen ze voortaan van een krachtige gaming PC vanuit de cloud gebruik maken. Gamen vanuit de cloud biedt meerdere voordelen. Installatie en upgrades van games verlopen nu 100 tot 1000 maal sneller aangezien de connectiesnelheden tussen het Cloudalize datacenter en dat van Steam bijvoorbeeld, ook 100 tot 1000 maal hoger liggen. De latencies naar game servers worden gemiddeld met een factor 10 verbeterd. Dat vertaalt zich in een veel betere ervaring wanneer je multiplayer games speelt bijvoorbeeld, en dan vooral first-person shooters. Deze ‘latency’ verbetering maakt het verschil tussen het eerst raken van een tegenstander of zelf geraakt worden”, legt Benny Willen, CEO van Cloudalize, uit.

“PixelStellar is een cloud gaming streaming oplossing compatibel met elk toestel dat in staat is Netflix te streamen.  De games en Windows draaien dus niet vanop het lokale toestel maar enkel de pixels worden vanuit de cloud doorgestuurd naar het scherm. Net zoals Netflix dat doet voor films. Een account aanmaken is bovendien zo eenvoudig dat gamers binnen enkele muisklikken al aan de slag kunnen met hun favoriete games.” vult Benny Willen aan.

Crowdfunding onderdeel van internationale groeistrategie

Omdat Cloudalize wereldwijd verkocht wordt en gamen een lag gevoelige service is, blijft de geografische afstand tot het datacenter een belangrijke parameter om een goede service te kunnen garanderen. Daarom is het van groot belang dat er wereldwijd servers in nieuwe datacentra geopend worden. In de eerste plaats wil de scale-up een datacenter locatie toevoegen in de Verenigde Staten zodat ze van daaruit nieuwe klanten alsook huidige enterprise klanten kunnen bedienen. Uiteindelijk is het doel dat er op elk continent ten minste 1 datacenter locatie beschikbaar is.

Met de lancering van hun nieuwste product PixelStellar is de Belgische tech scale-up Cloudalize, dat recent nog een prijs won als beste scale-up door een jury van het UKDigiForum, klaar voor het volgende hoofdstuk in zijn internationale groeistrategie. De 15.000 euro die het via HelloCrowd wil ophalen, zal ingezet worden om te investeren in nog betere hardware en meer capaciteit voor PixelStellar, wat zich zal vertalen in snellere groei.

Met hun inbreng als investeerder kunnen gamers alvast op een zeer voordelige manier inschrijven op de release van de volgende generatie van PixelStellar, die met name deze krachtigere hardware en grotere capaciteit zal benutten voor een en nog intensere gaming ervaring.

Praktische informatie

  • Investeren kan al vanaf 5 EUR via het https://crowd.hellobank.be/nl
  • Alle investeerders kunnen genieten van meerdere aantrekkelijke voordelen naargelang het bedrag dat ze investeren.
  • De campagne loopt van 20 september tot en met 4 november.

MyGDaaS Platform als een antwoord op toenemende nood aan GPU computing

Cloudalize, dat opgericht werd in 2011, investeerde de afgelopen 5 jaar meer dan 4m€ in intellectual property. Een groot deel van de research werd gefinancierd door de overheid in de vorm van IWT funding (nu VLAIO) in samenwerking met iMinds (nu IMEC). Dit alles resulteerde in het MyGDaas Platform. Cloudalize ontwikkelde het MyGDaaS Platform als een antwoord op de vraag van de markt die duidelijk nood had aan GPU computing om de bestaande virtuele desktops (DaaS) te versterken en in nauwe samenwerking met NVIDIA, marktleider in deze sector. In maart 2017 kwam de eerste grootschalige MyGDaaS omgeving online, die in staat is tot 10,000 gebruikers tegelijkertijd te laten connecteren, gehost vanuit een level 3 beveiligd datacenter in London. Thans lanceert de Belgische scale-up het nieuwste B2C & B2B white label, genaamd PixelStellar. Een platform dat zich volledig richt op de gamers en de gaming industrie; partners die reeds een grote community bereiken zoals gaming websites, beroemde spelers, game distributeurs en eSport of LAN Party organisers.

 

Over Cloudalize

Cloudalize is de ontwikkelaar van het toonaangevende GPU ondersteunende Desktop-as-a-Service-platform, MyGDaaS, dat de implementatie van de meest krachtige virtuele werkruimtes, waaronder high-end toepassingen radicaal vereenvoudigt. MyGDaaS wordt via channel partners verkocht, zoals softwareverkopers, service providers, telecom en systeemintegratoren. Een gratis online trial is beschikbaar op www.gdaas.com.

Over PixelStellar

PixelStellar is een product van Cloudalize, de ontwikkelaar van het toonaangevende GPU ondersteunende Desktop-as-a-Service-platform genaamd MyGDaaS. Dankzij PixelStellar is het mogelijk om elk grafisch intensieve Windows PC game via elk Netflix capable toestel te spelen, zelfs indien dit toestel geen grafische kaart bevat. De Alpha versie van PixelStellar is beschikbaar op www.pixelstellar.com

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden