Chivas The Venture : Siam Organic wint internationale wedstrijd voor sociale ondernemingen

Chivas The Venture : Siam Organic wint internationale wedstrijd voor sociale ondernemingen

Belgische kandidaat Beeodiversity eindigt in wereldwijde top tien

Peetachai Dejkraisak van Siam Organic is de officiële winnaar van de Chivas The Venture 2018, georganiseerd door Chivas Regal. Elk jaar schenkt het merk één miljoen dollar aan de meest veelbelovende sociale ondernemers. De winnaar werd aangekondigd na de presentatie van de vijf finalisten aan een publiek met tal van wereldberoemde topondernemers. Peetachai Dejkraisak sleepte dit jaar de hoofdprijs in de wacht en kreeg 400.000 dollar van het Chivas The Venture-fonds. België nam dit jaar voor het eerst deel en de Belgische kandidaat Michael Van Cutsem zette een uitstekend resultaat neer: hij eindigde in de top 10 met zijn start-up Beeodiversity.

Het slotevenement van de derde editie van de Chivas The Venture werd gepresenteerd door acteur en komiek Josh Gad en vond plaats in de LADC Studios in Los Angeles. Dertig finalisten afkomstig van zes continenten namen het tegen elkaar op in de hoop een deel van de prijzenpot ter waarde van één miljoen dollar mee naar huis te mogen nemen.

De jury bestond uit bekende topondernemers:

Samen gingen ze na of de ondernemingen in staat waren om duurzame verandering tot stand te brengen, gebaseerd op een succesvol businessmodel en een goede schaalbaarheid.

Siam Organic kwam als winnaar uit de bus. De onderneming werd beloond met € 400.000 om haar activiteiten verder te ontwikkelen. Deze start-up wil landbouwers uit de armoede helpen door middel van innovatieve biologische producten, voor een duurzame en gezonde wereld. Siam Organic werd opgericht in 2011 en ontwikkelt en verkoopt een van de meest voedzame en gezonde biologische rijstsoorten, Jasberry™. Oprichter Peetachai Dejkraisak beseft nog niet helemaal wat er gebeurd is:

"Pas vandaag hoorde ik de presentaties van de andere vier finalisten. Ze waren allemaal geweldig, dus ik dacht dat ik geen enkele kans maakte. Ik ben blij met mijn overwinning, maar ik geloof dat alle finalisten die ereplaats verdienden."

De Belgische kandidaat Michael Van Cutsem vertelt over zijn avontuur:

"Het was een eer voor me om mijn project voor te stellen aan een jury met dergelijke grote namen. Het is een hele uitdaging om in niet meer dan vijf minuten een inspirerend en overtuigend beeld te schetsen van je project. De presentatie was dan ook een onvergetelijke ervaring, en mijn project is er alleen maar beter op geworden. Het niveau van de andere projecten was hoger dan bij iedere andere wedstrijd waaraan we hebben deelgenomen. Alle 30 projecten hebben een positieve impact. Allemaal maken ze de wereld een stukje beter. Bovendien zitten achter ieder project bevlogen mensen die zich honderd procent inzetten voor hun zaak, en dat maakt het nog interessanter."

De Chivas Venture is intussen aan zijn derde editie toe en ontving ondertussen al zo'n  6000 projectvoorstellen van start-ups die proberen de wereld te verbeteren dankzij hun vernieuwende inzichten en zin voor initiatief. De twee miljoen dollar die de voorbije twee jaar werden toegekend, zijn gebruikt voor start-ups die vandaag al meer dan 300.000 personen helpen in 40 landen wereldwijd.

Chivas wil de nieuwe generaties ondernemers blijven inspireren en steunen. Sociale ondernemingen over de hele wereld kunnen een kandidatuur indienen en proberen een deel van de prijzenpot ter waarde van één miljoen dollar in de wacht te slepen. Inschrijven voor de editie van 2018 kan vanaf 4 september 2017. Ook België is opnieuw van de partij, met een nieuwe jury. Nicolas Van Dijk, Senior Brand Manager Chivas Regal:

"Dit was de derde editie van de Chivas Venture. We zijn erg onder de indruk van de eerste Belgische deelname, en vooral ook van het parcours afgelegd door de Belgische vertegenwoordiger Beoodiversity. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we op zoek gaan naar een nieuwe Belgische kandidaat voor de editie 2018. We kijken vol ongeduld uit naar meer innovatieve projecten uit België."

Inschrijvingen vanaf 4 september 2017. Meer informatie is beschikbaar op de website van Chivas The Venture.

Contacteer ons
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden