Brusselse start-up Howaboutsales klopt dankzij topinvesteerders af op 1,6M€

Business Relationship Management tool klaar om positie als expert in indirecte verkoop verder uit te bouwen

Dinsdag 12 december 2017 — Goed nieuws voor Belgische BRM-(Business Relationship Management) start-up Howaboutsales: door concrete interesse vanuit de investeerderswereld stelde het techbedrijf begin dit jaar een seeding round open en voegde zo recent enkele klinkende namen uit de business angels wereld aan zijn investeerderslijstje toe (bv. Netlog founders Toon Coppens & Lorenz Bogaert, Jonas D’Haenens en Wim Derkinderen). Deze zomer klopte Howaboutsales af op een totale fondsophaling van 1,6M€. De investeerders konden zich vooral vinden in het potentieel van Howaboutsales dat bewijst dat digitalisering weer nieuwe groeimogelijkheden biedt voor bedrijven die via salespartners of verdelers hun producten verkopen.  Met het opgehaalde bedrag zal Howaboutsales inzetten om zijn marktpositie in de indirecte verkoop te vergroten. Ook een verdere uitrol in Duitsland staat nog op het programma voor dit najaar.

Relevantie van tussenpersonen is een hot topic

De digitalisering voor bedrijven die met tussenpersonen werken, in de financiële dienstverlening bijvoorbeeld, is al een tijdje aan de gang. De komende jaren zullen cruciaal zijn voor tussenpersonen zoals lokale makelaars en bankkantoren om hun rol te heroverwegen en hun meerwaarde te herkennen en te bewijzen. Inzichten uit de ondernemerswereld tonen aan dat business partnerships jaarlijks een groei van zo’n 25% kennen en dat 1/3 van de inkomsten van vele bedrijven voortkomen uit hun rechtstreeks partnernetwerk. Toch mislukken 60% tot 70% van deze partnerships.(*) Howaboutsales ontwikkelde een BRM (Business relationship management software) die voor bedrijven de performantie verhoogt van hun tussenpersonen door het digitaliseren van de commerciële relatie. Op basis van feedback van klanten schat Howaboutsales een performance verhoging tussen de 10 en 20%.

1,6M€ na seedronde bij Belgische investeerders

In een eerste fase van zijn kapitaalophaling stapte Howaboutsales naar ondernemers en organisaties, en richtte zich pas onlangs op professionele investeerders. Een bewuste keuze zegt Friedrich Pétré, CEO van Howaboutsales:

Zo’n anderhalf jaar na onze lancering zijn we nog steeds actief bezig met de uitbreiding van ons team. Na een eerste seed ronde eind vorig jaar hebben we besloten om nog meer financiële middelen op te halen om ons salesteam te kunnen verdubbelen en de user experience van ons product nog meer te gaan finetunen. Bij elke investeringsfase hechten we veel belang aan het geloof en vertrouwen in ons product. Dat is nu weer het geval en we zijn erg trots met onze nieuwe ambassadeurs.”.

Enkele bekende Belgische ondernemers-investeerders waren overtuigd van het nichesegment van Howaboutsales en de daaraangekoppelde markt. Onder hen bevindt zich Lorenz Bogaert (Netlog, Twoo, Realo):

"Ik investeer in Howaboutsales omdat ik in de uniekheid van het product geloof. Het is fijn dat ze zich op een onontgonnen gebied richten en ik denk dat er veel veranderingen mogelijk zijn in de CRM en BRM-markt. Ook heb ik een heel goed gevoel bij de oprichters van Howaboutsales zelf."

Behalve de inbreng van deze professionele investeerders kreeg Howaboutsales ook de steun van een co-financiering van PMV en Belfius bank en een subsidie van de stad Brussel omwille van zijn innovatief project.

BRM is geen CRM

Veel bedrijven hebben al een stap gezet in de digitalisering door het implementeren van een CRM. CRM systemen leggen de nadruk op het registreren en bijhouden van klantendata. De BRM software van Howaboutsales kan gekoppeld worden aan een bestaand CRM systeem en kan ook apart gebruikt worden.

“Na enkele jaren naar klanten te luisteren en hen te consulteren, zagen we dat er geen andere speler op de markt zich richtte op het digitaliseren van de commerciële relatie en de gemaakte afspraken tussen hoofdkantoor en agent. Howaboutsales wil zich deze niche meester maken, meerbepaald voor klanten die met indirecte verkoop werken,” aldus CEO Friedrich Pétré.

Verhuis naar Dockx Bruxsel

Begin september verhuisde het voltallige team van de Reyerslaan naar Dockx Brussel. Dat was nodig, want het team was op één jaar tijd verdubbeld. “Het is fijn om in een grote open office space te werken.”, zegt Wouter D’huys Sales team leader bij Howaboutsales, “De omgeving is erg levendig aan Dockx, wat de energie van het team ook boost, er is altijd wat te beleven.”

 

(*) Harvard Business Review

 

Over Howaboutsales:

Howaboutsales is een start-up die een BRM-oplossing aanbiedt. Een aangepaste CRM-tool om de relaties tussen bedrijven en hun partners te verbeteren. De samenwerken met haar klanten gebeurt via een creatieve start-up  manier van werken. Samen met haar klant, vormt Howaboutsales een tijdelijke werkgroep om de digitale communicatie en sales te verbeteren, door efficiënte uitwisseling van gegevens. Via de eigen BRM-tool wil Howaboutsales bedrijven en sales partners of verdelers dichter bij elkaar brengen, zodat de klant uiteindelijk sneller en beter kan geholpen worden.

 

HAS office
HAS office
HAS office
HAS way of working
HAS way of working