Bouw van woonproject København in de Gentse Voorhaven gestart

Reeds meer dan 50% verkocht

CORES Development ontwikkelt samen met CANAL Properties het woonproject København in de Gentse Voorhaven. Op een terrein tussen Londenstraat, Kopenhagenstraat en Terneuzenlaan in de wijk Muide-Meulestede wordt een gebouw met 82 appartementen gerealiseerd. Aannemer Interbuild is vorige week gestart met de bouwwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zullen ongeveer 2 jaar duren en de oplevering is voorzien eind 2019. Het woonproject kon reeds voor de start van de verkoop rekenen op grote interesse, de helft van de appartementen werd intussen verkocht. Met København bevestigt CORES Development de ambitie om vastgoedprojecten te ontwikkelen die een meerwaarde betekenen voor de omliggende buurt en zo mee de herontwikkeling van stadswijken te initiëren. 

Een buurt met geschiedenis

In het kader van het stadsvernieuwingsproject Muide Meulestede Morgen investeert de stad Gent ook in de toekomst van de Gentse Voorhaven, een buurt net buiten het stadcentrum. Door de kwaliteit van het openbaar domein te verbeteren en te voorzien in gedeelde ruimtes wordt de woonfunctie van dit deel van Muide-Meulestede versterkt.

De site van de Voorhaven is het grootste beschermde stadsgezicht van Gent en is de laatste oude haven in Vlaanderen. Authentieke elementen zoals kasseien, oude treinsporen en havenloodsen werden behouden en versterken het maritieme karakter van de wijk.

Een buurt met een toekomst

Het nieuwe woonproject København wordt ontwikkeld met respect voor de authenticiteit van de buurt en is gericht op meerwaarde voor de bestaande en toekomstige buurtbewoners. Het project København van CORES Development sluit dan ook perfect aan bij de plannen van de Stad Gent met de Voorhaven. 

De buurt beschikt over enkele belangrijke troeven: aan de kade, vlak bij alle belangrijke invalswegen en toch dicht bij de Gentse stadskern. Het project København maakt gebruik van deze troeven en combineert een moderne stadsomgeving met het aangenaam genieten van zicht op het water, groene rustplekken en het vernieuwde havendecor.

Intergratie in de omgeving

København bevat 82 appartementen met met 1, 2 of 3 slaapkamers en een ruim terras of tuin. Net als bij een havenloods staat het gebouw op een verhoogde sokkel, zodat ook op de gelijkvloerse verdieping inkijk wordt vermeden. Hierdoor neemt het appartementsgebouw aan de kade de sfeer van de haven en loodsen rondom over. Ook bij de keuze voor de materialen voor de gevel en de sokkel lieten de architecten van Bontinck Architecture & Engineering zie leiden door de loodsen en de omliggende havengebouwen.

Verkoop

De interesse was vanaf de aankondiging van het project zeer groot, zowel bij investeerders die het groeipotentieel van de omgeving erkennen als bij mensen die in de onmiddellijke omgeving werken en/of wonen. Na een verkoopperiode van ongeveer vier maanden is reeds de helft van de beschikbare appartementen verkocht.

De appartementen met 1 slaapkamer zijn al uitverkocht. Er zijn nog 2-slaapkamerappartementen beschikbaar vanaf € 229.500 en 3-slaapkamerappartemen vanaf € 299.500 (prijzen exclusief BTW, registratie- en notariskosten).

Er werd op de site aan de Kopenhagenstraat een pop-up verkoopkantoor geopend om geïnteresseerden optimaal te kunnen ontvangen en hen via dit plaatselijk verkoopkantoor meteen de omgeving te laten kennen. De havenomgeving, de nabijheid van water en het gedeelde groen zijn immers belangrijke troeven voor dit nieuwe woonproject.

Planning werkzaamheden

Aannemer Interbuild heeft vorige week de werf aan de Kopenhagenstraat opgestart met de voorbereiding van de grondwerken. Voor de ondergrondse parking van 2 verdiepingen moet er ongeveer 14.000 m³ grond afgegraven en weggevoerd worden. In samenspraak met Stad Gent zijn er vaste aanrijroutes bepaald om de hinder voor de buurt bij het wegvoeren van de afgegraven grond, en ander werfverkeer, zo veel mogelijk te beperken. De bouwwerkzaamheden zullen ongeveer 2 jaar duren en de oplevering van de nieuwe appartementen is voorzien eind 2019.

 

Voor meer informatie over København:

www.kobenhavn.be

info@coresdevelopment.be

03/820.82.82

 

###

 

“We create urban spaces that make people happy”

CORES Development - Urban Landscapers™ since 2006

CORES Development werd in 2006 opgericht door Peter Leyssens en Jurgen Van Bogaert met als doelstelling het ontwikkelen van binnenstedelijke vastgoedconcepten met maatschappelijke meerwaarde.

CORES Development zet in op kernversterking in steden en gemeenten. ‘Urban Landscaping’ met meerwaarde voor de maatschappij, kan enkel tot stand komen door samenwerking tussen alle belanghebbenden: buurtbewoners, overheidsinstellingen, architecten, bouwbedrijven, studiebureaus,... CORES Development neemt hierin haar rol als facilitator op, waarbij zij steeds compromisgericht optreedt.

Onze ‘Urban Landscapes’ spelen in op de huidige en toekomstige behoeften van de markt. Enkel op deze manier zijn we in staat om duurzaam en innovatief vastgoed te realiseren. We noemen onszelf dan ook liever conceptontwikkelaar dan projectontwikkelaar.

De projecten van CORES Development zijn te vinden in heel Vlaanderen en Brussel. CORES Development staat zelf in voor de verkoop en promotie van alle projecten en heeft ook een eigen verhuurservice.

De maatschappelijke meerwaarde uit zich in het geluk van de gebruikers en buurtbewoners van onze projecten. CORES Development heeft als enige ontwikkelaar in België een ombudsman in dienst, die hierover waakt.

 

 

Contacteer ons
Sophie Deprez Chief Commercial Officer, CORES Development
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Sophie Deprez Chief Commercial Officer, CORES Development
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden