Bistronomie-initiatie in het gezelschap van chef Bruno Antoine bij Tchin Vitel op eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX

Van 7 tot 10 september landt TCHIN VITTEL in Brussel in het kader van het festival eat! BRUSSELS, drink ! BORDEAUX. Van donderdag tot zondag zorgt VITTEL daar voor een gezellige en authentieke ruimte om te genieten van mooie momenten samen met familie en vrienden. Het programma van dit jaar bestaat uit een bistronomieworkshop onder leiding van chef Bruno Antoine, een grote naam in de Brusselse bistronomie.   

TCHIN VITTEL bestaat voor iedereen die samen gezellige en authentieke momenten wil beleven want er zijn altijd wel eens drukke dagen waarop er niet meteen tijd is om te koken. Daarom biedt TCHIN VITTEL de mogelijkheid om een pauze in te lassen en iets meer te leren over bistronomie en de waardige gerechten van de beste koks om te toveren tot gemakkelijke meeneembare en hapklare formaten en dat voor elk budget. 

Micha Kapetanovic, Event Director van visit.brussels: “In de loop van vorige edities is eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX een niet te missen evenement geworden voor alle fijnproevers. Het Bistronomische Atelier van VITTEL versterkt dit concept en zorgt ervoor dat het grote publiek kan kennis maken met de bistronomische keuken, met de hulp van een chef die experimenteert in een passend kader. Kortom, een onvergetelijke ervaring waarbij men kan proeven van typische Brusselse gerechten samen met aangepaste wijnen uit Bordeaux.”

Bistronomie-initiatie 

Voor haar eerste deelname aan het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX schenkt TCHIN VITTEL de bezoekers de kans om deel te nemen aan de realisatie van de bistronomiebox, samengesteld tijdens de bistronomieworkshop geleid door Bruno Antoine, een van de meest creatieve chefs in de Brusselse bistronomie. Het programma bevat vier onderdelen: vis, groenten, vlees en dessert. Allen geven ze de deelnemers de mogelijkheid zich onder te dompelen in de wereld van de bistronomie. Na het realiseren van een van de gerechten, wordt het geheel van de voorbereidingen in de bistronomiebox geplaatst. Daarna zijn de aspirant-koks ‘vrij’ om te degusteren en te genieten van TCHIN VITTEL.   

Chef Bruno Antoine bedacht speciaal voor dit evenement een heerlijk menu waarbij verse en lokale producten in de kijker worden gezet : “We werken altijd met lokale – en seizoensproducten. Het doel is om ‘eenvoudige’ ingrediënten te kiezen en ze in een gastronomisch jasje te steken. Omdat mijn team en ik samen de Bistronomie Box hebben uitgewerkt, vonden we dat we gebruik moesten maken van transparante verpakkingen waarvan we steeds de oorsprong van het product kennen. Deze transparantie, gecombineerd met de kwaliteit van de geselecteerde producten, past perfect bij de frisheid van het natuurlijke mineraalwater van VITTEL . »

« Dit soort samenwerkingen is voor mij een van de mooiste dingen die er bestaan. De mensen die zich zullen inschrijven zijn bereid om te leren en mijn team en ik zijn bereid om ons volledig te geven. Het concept ‘workshop’ is ideaal om kennis over te brengen en past perfect bij de sfeer van de bistronomie en het idee achter TCHIN VITTEL. Dankzij de simulatie van een echte productiekeuken kunnen ze veel gemakkelijker de bewegingen en technieken integreren en leren. » concludeert de chef. 

Het programma omvat een prachtig terras met verschillende activiteiten om samen gezellige en authentieke momenten te beleven. Tentjes, ligstoelen, petanqueterrein, minivoetbal, …

 

Astrid te Brömmelstroet van TCHIN VITTEL bevestigt de welwillendheid van het merk : “Onze missie is iedereen te verzamelen die gezellige en authentieke momenten wilt beleven en hen in een sfeer te plaatsen die hun fantasie stimuleert. Met leuke animatie, een bistronomieworkshop en, dat spreekt voor zich, het natuurlijk mineraalwater  VITTEL.” 

 


Praktisch : 

Wat? Een bistronomie kookworkshop

Wanneer? Van 7 tot 10 september 2017  : 

  • 7 september : 12u00 – 17u00 – 19u30
  • 8 september : 12u00 – 14u30 – 17u00 – 19u30
  • 9 september : 14u30 – 17u00 – 19u30
  • 10 september : 12u00 – 14u30 – 17u00 – 19u30

Waar? Warandepark

Hoeveel?  18 € voor 2 personen (1 bistronomiebox voor 2)

Inschrijven kan, door op de volgende link te klikken

https://visit.brussels/nl/sites/eatbrussels/m_article/de-animaties

 

 

###Einde persbericht ###

Wenst u meer informatie of wenst u in contact te komen met iemand van de deelnemende  partijen? Gelieve natascha.debock@famousrelations.be te contacteren.

Over VITTEL:

Sinds 1854 is het natuurlijk mineraalwater VITTEL ontsprongen uit een oude natuurlijke bron, gesitueerd in het Franse dorpje Vittel. Dat kleine dorpje in de Vogezen dateert van het tijdperk gallo-romein en ontvangt tot op vandaag nog enkele duizenden personen die komen genieten van de vele voordelen van het natuurlijk mineraalwater. Zo is een liter VITTEL water per dag gelijk aan 30% van de dagelijkse hoeveelheid calcium. VITTEL is bekend om zijn uitzonderlijk gehalte aan mineralen. VITTEL behoort tot de group Nestlé Waters.


Over eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX :

De amateurs van gastronomie ontmoeten elkaar op 7,8,9 en 10 september voor de zesde editie van eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX. Het festival die enkele grote namen van de Brusselse gastronomie mag voorstellen en heerlijke wijnen van Bordeaux. Meerdere Brusselse chefs zullen het publiek elke dag verrassen met een ‘plat signature’ van hun eigen restaurant. Het festival zal opnieuw iedereen doen watertanden in de bevoorrechte omgeving van het Warandepark. 

Contacteer ons
Maxime Prus PR MANAGER, Famous Relations
Maxime Prus PR MANAGER, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden