Bijna helft van de Belgen mist Belgische frieten op vakantie.

Lutosa repatrieert Belgen vanuit buitenland indien gemis te groot wordt

Donderdag 5 juli 2018 — Straks gaan we met zijn allen weer massaal op reis. Maar missen we onze Belgische gewoonten niet te veel in het buitenland? We vroegen het aan 1.000 Belgen en de resultaten zijn verrassend: bijna de helft mist de enige echte Belgische frieten.

iVox peilde in opdracht van Lutosa naar de gewoontes en gebruiken van Belgen op vakantie. Daarbij focusten ze op drie zaken: Wat missen Belgen het meest tijdens hun vakantie? Missen de Belgen hun frieten wanneer ze op vakantie zijn? Na hoeveel tijd begint het gemis?

Belgen missen hun frieten meer dan chocolade en bier
44,6% van de Belgen mist zijn frieten tijdens een verblijf in het buitenland. Bij Franstalige mannen onder de 34 jaar valt het gemis het zwaarst. Uit het onderzoek blijkt dat Belgen langer zonder Belgische chocolade te kunnen dan zonder Belgische frieten. Dat verschil is vooral bij de bevraagde mannen het sterkst merkbaar: slechts één op de vijf mannen mist Belgische chocolade in het buitenland, terwijl 48,7% van hen aangeeft dat ze Belgische frieten missen wanneer ze op vakantie zijn. Verrassend genoeg wordt Belgisch bier ook minder gemist in het buitenland.

Voor vijf op de tien Belgen is frieten eten het leukste deel van hun thuiskomst, daarom is het voor de helft van hen dan ook het eerste wat ze doen wanneer ze voet op Belgische bodem zetten. Meer dan de helft van de bevraagde Belgen zijn van mening dat je in het buitenland geen échte goede frieten kunt eten. Opvallend is dat vrouwen er sterker van overtuigd zijn dan mannen: nergens vind je zo’n lekkere frieten als in België.

Lutosa repatrieert Belgen in nood
Lutosa vindt dat er over dergelijke alarmerende gegevens niet licht mag worden gegaan en komt daarom met een ludieke actie op voor de noden van Belgen in het buitenland. Het Belgische bedrijf start haar eigen S.0.S-nummer, voor zij die het gemis niet langer aankunnen. Lutosa repatrieert die Belgen (die binnen Europa verblijven) met plezier zodat ze zo snel mogelijk kunnen herenigd worden met hun favoriet Belgisch gerecht.

Valt het gemis jou ook te zwaar? Bel dan het S.O.S-nummer van Lutosa: +32 78 18 81 80

Lutosa - SOS Lutosa - Launch (NL)

SOS Lutosa
SOS Lutosa
SOS Lutosa
SOS Lutosa
SOS Lutosa
Liedewij Verbiest PR Manager at Famous Relations