Bijna 7 op 10 Belgische vrouwen zou zichzelf mooier vinden met wittere tanden

Onderzoek* van Signal White Now onthult wat Belgische vrouwen van hun tanden vinden

Het merk Signal onderzocht hoe Belgische vrouwen tegenover de kleur van hun tanden staan. De resultaten zijn duidelijk: 77% van de Belgische vrouwen beschouwt witte tanden als een belangrijk aspect van haar uiterlijk. Daarnaast is 42% niet tevreden met de kleur van haar tanden. Uit de studie blijkt ook dat gele tanden een negatieve impact kunnen hebben op het zelfvertrouwen. Signal tandpasta’s bieden met hun White Now varianten en de White Now Touch whitening pen een doeltreffende oplossing op dat probleem. Stefaan Hanson van het VVT (Verbond der Vlaamse Tandartsen) licht toe.

Prachtig witte tanden voor een schitterende eerste indruk

Het is geen verrassing dat witte tanden een belangrijk aspect van ons uiterlijk zijn: bijna 8 op de 10 Belgische vrouwen zijn het met deze stelling eens. Witte tanden worden ook vaak geassocieerd met een goede mondhygiëne (dit is het geval voor 55% van de ondervraagde Belgische vrouwen). Zo gelooft 49% van de respondenten dat iemand met een mooie witte glimlach meer kans maakt op een succesvol sollicitatiegesprek. En we weten het allemaal: je krijgt geen tweede kans op een goede eerste indruk. Zorgen voor een stralend witte glimlach is dus de boodschap! 

De kleur van je tanden kan je zelfvertrouwen beïnvloeden

Belgische vrouwen geven hun tanden gemiddeld een totaalscore van 6,3/10. Wat hen het meeste stoort? 42% ergert zich vooral aan de gele kleur van haar tanden. De algemene score die de bevraagde vrouwen aan de kleur van hun tanden geven bedraagt slechts 5,9/10. 68% van de respondenten zou zich mooier voelen met wittere tanden en 70% geeft toe dat ze zich minder zelfzeker zou voelen met gele tanden. Gelukkig zijn er oplossingen om deze situatie aan te pakken!

Whitening producten, het onderwerp van veel misverstanden

Bijna 4 op de 10 Belgische vrouwen gebruikt een whitening tandpasta om haar tanden een wittere uitstraling te geven. Tegelijkertijd bestaat er een hele reeks misverstanden rond whitening producten: 62% van de ondervraagde vrouwen is er namelijk van overtuigd dat whitening producten slecht zijn voor het tandglazuur.

Stefaan Hanson, tandarts en lid van het VVT (Verbond der Vlaamse Tandartsen) verduidelijkt: "Er bestaan twee categorieën van whitening producten: enerzijds zijn er de producten die minder dan 0,1% peroxide bevatten. Deze whitening producten zijn niet gevaarlijk voor het tandglazuur en veroorzaken dus geen gevoelige tanden. De producten uit het Signal White Now gamma behoren tot deze categorie. Anderzijds bestaan er de zogenaamde "bleaching" producten, die tussen 0,1% en 6% peroxide bevatten. Met bleaching producten moet er voorzichtig worden omgesprongen. Deze producten mogen alleen door een tandarts gebruikt worden.”

Signal White Now: voor onmiddellijk wittere tanden**

49% van de ondervraagde vrouwen denkt dat je whitening producten eerst enkele maanden moet gebruiken vooraleer je resultaat ziet. De Signal White Now producten zorgen echter voor direct wittere tanden**. Hoe kan dat? De Signal White Now tandpasta en Signal White Now Touch whitening pen maken gebruik van Blue Light Technology. Dat is een optische technologie op basis van blauw licht die zorgt voor een direct witter effect. De tandpasta heeft daarnaast ook een progressief whitening effect, wat betekent dat oppervlakkige vlekken van de tanden verwijderd worden en tanden hun natuurlijke kleur terugkrijgen. Signal White Now producten zijn daarbovenop zacht voor de tanden en kunnen dagelijks gebruikt worden zonder dat ze het glazuur beschadigen.

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Famous Relations tussen 27 augustus 2018 en 3 september 2018 bij 1000 vrouwen representatief op taal, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bij 1000 respondenten bedraagt 3,02%.

**Het onmiddellijk witmakend effect is tijdelijk en optisch.

 

### EINDE PERSBERICHT ###

Noot voor de redactie

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met Eline Vervloet, PR manager bij Famous Relations via eline.vervloet@famousrelations.be of +32 484 18 52 13

Contacteer ons
Eline Vervloet PR Manager, Famous Relations
Eline Vervloet PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden