Belgische start-up Addocted presenteert ‘POM’

De eerste app waarmee men àlle facturen gratis en mobiel betaalt in slechts enkele taps

Donderdag 26 mei 2016 — De vele initiatieven ten spijt worden zeven op de tien facturen nog steeds op papier verstuurd. Daarnaast blijft voor velen het betalen van facturen een lastige klus die men liefst zo lang mogelijk uitstelt, met vaak laattijdig betalen tot gevolg. Met de nieuwe smartphone-applicatie POM wil Addocted NV e-facturatie en e-betalingen naar een hoger niveau tillen. POM staat voor Peace Of Mind: gemoedsrust bij het betalen van facturen. Centraal staan eenvoud en gemak. POM maakt het voor gebruikers mogelijk om op een veilige en intuïtieve manier alle facturen mobiel te betalen en archiveren. Ook papieren facturen. Via de POM-app scant men overschrijvingsformulieren en betaalt en archiveert men ze in enkele simpele taps. In tegenstelling tot domiciliëringen blijft men bij POM steeds controle houden over het moment waarop het geld van de rekening wordt gehaald. 

Gebruiksgemak centraal en mobile first

“We zijn bij de ontwikkeling van de applicatie vertrokken vanuit de consument en hebben het volledige proces van facturatie tot betaling en archivering geoptimaliseerd en vereenvoudigd. Zo willen we de gebruiker op een veilige en intuïtieve manier gemoedsrust bieden zonder dat die daarbij de controle van de administratie uit handen hoeft te geven”,

klinkt het bij Johannes Vermeire en Tom Totté, de bedenkers van POM en allebei al jaren actief in de wereld van e-facturatie.

“We kregen van onze klanten de feedback dat de huidige betaaloplossingen geen toegevoegde waarde boden. Met POM kan de klant nu al zijn facturen betalen en archiveren met enkele simpele taps waar en wanneer ze maar willen.”

Gebruiksgemak staat centraal bij POM. Na eenmalige configuratie via Sign2Pay is het ‘plug & play’. Je kan je facturen betalen en archiveren in enkele seconden. POM werd ontwikkeld als een mobile first oplossing die de camera op smartphones en tablet optimaal benut voor het scannen van papieren facturen. POM richt zich vandaag op particulieren, zelfstandigen en kleine bedrijven.

Aan de slag

1. Download en installeer de POM-app via de Google Play Store of de App Store.

2. Registreer je door de achterkant van je identiteitskaart te scannen of door handmatig je gegevens in te vullen.

3. Klaar! Scan nu je eerste overschrijvingsstrook met de camera van je smartphone.

4. Betalen gebeurt via Sign2Pay. De registratie gebeurt vanuit POM. Je bevestigt met je handtekening. Voor gekende leveranciers volstaat 1 "tap".

5. Stel éénmalig je archiveringsvoorkeur in (mail, Dropbox), alle facturen worden dan automatisch gearchiveerd.

Volledig gratis en 100% veilig

De e-facturatieapp werkt op iOS en Android en is verkrijgbaar in de Google Play Store en Appstore. POM is volledig gratis voor de consument. Geen gedoe meer met banktoestelletjes. Betalingen gebeuren via de betrouwbare partij Sign2Pay, waarbij je voortaan aan de slag kan louter met je persoonlijk handtekening. In de toekomst worden nog bijkomende betaalmiddelen toegevoegd.

### Einde persbericht ###

Over POM

POM ofwel Peace of Mind werd ontwikkeld en op de markt gebracht door moederbedrijf Addocted NV. Het is vandaag de enige mobiele toepassingen die het mogelijk maakt àlle facturen -digitaal én papier- in alle eenvoud te betalen in slechts enkele taps. Addocted NV, gevestigd in Groot-Bijgaarden, werd opgericht door Johannes Vermeire en Tom Totté, oude rotten uit de wereld der e-facturatie met maar één ambitieuze ondernemersdroom: een mobiele betaaloplossing op de markt brengen die consumenten, zelfstandigen en bedrijven in staat stellen eenvoudig en zonder frustratie de dagelijkse factuurbetalingen te volbrengen.

 

POM - Peace of Mind

Tom Totté
Johannes Vermeire