Belgische scale-up Herculean investeert in investeerders

Work hard, play hard: de sportainment business is booming

Over crowdfunding bestaan vandaag de dag nog veel onduidelijkheden. Nochtans heeft deze investeringsvorm verschillende voordelen te bieden voor zowel investeerders als ondernemers. Maar al te vaak zijn jonge maar ook matuurdere ondernemers nog onvoldoende geïnformeerd over hoe ze met crowdfunding hun droom kunnen realiseren, terwijl onze buurlanden in deze bewustmaking al veel verder staan. Daar wil de Belgische scale-up Herculean nu verandering in brengen. Met een bewezen, gediversifieerd businessmodel op verschillende continenten, een schaalbaar platform, een ervaren team én kersverse Managing Director België Barbara Torfs, is de Belgische scale-up Herculean klaar voor het volgende hoofdstuk in hun internationale groeistrategie. Een succesvolle strategie, want na één week haalde ze reeds drie kwart van het beoogde streefdoel van de crowdfunding op.

Om hun community van ambassadeurs te promoten en internationaal te groeien,  organiseert de Belgische scale-up Herculean momenteel een crowdfunding campagne, bedoeld om zoveel mogelijk Hercules Trophy fans officieel deel te laten uitmaken van de succesvolle coöperatieve, die intussen al zo’n 3 jaar actief is in de sportainment business. Al deze investeerders worden dan ook  aandeelhouder en krijgen daar ook wel wat voor terug, zoals een exclusief event op de Hercules Trophy. Herculean gelooft in de kracht van co-creatie en geeft nu via de crowdfunding campagne iedereen de kans om mee te werken aan hun internationale expansie om ook andere landen te laten proeven van hun succesvolle concept.

Iedereen ambassadeur

De publieke campagne haalde in één week tijd al bijna drie vierde van het streefdoel op. Daarnaast werd er ook al meer dan €430.000 bevestigd door professionele investeerders. Herculean is een gevestigde speler op de markt en verhoogt dankzij de unieke investeringsmethode van MyMicroInvest, bestaande uit een gecombineerde financiering van crowdfunding met professionele investeerders, zijn kapitaal én het aantal fans. Ondanks het feit dat ze ook op andere manieren, en vaak zelfs eenvoudiger, hun kapitaal kunnen ophalen, kiezen ze overtuigd om via financiële participatie samen te werken met hun ambassadeurs en fans en zo samen geschiedenis te schrijven.

“In België verwart men nog al te vaak crowdfunding met donaties. Dat is niet waar het over gaat bij de equity crowdfunding van Herculean. Het gaat over het tillen van de fan gemeenschap naar een volgend niveau . Het gaat over luisteren naar ambassadeurs en hen belonen met een aandeel in het bedrijf. Het gaat over het creëren van een return op lange termijn,” zegt Inge Van Belle, mede-oprichtster van Herculean.

Ook Belgische ex-judoka Gella Vandecaveye is overtuigd ambassadeur van Herculean: “Herculean is een Belgisch concept waar ik sterk in geloof, geen start-up, maar een dynamisch bedrijf dat reeds zijn strepen heeft verdiend. Het is een fantastische formule met een grote uitstraling en dynamiek, en omdat deze “American Dream” in Belgische handen zou blijven en van hieruit de rest van de wereld zou kunnen veroveren, ben ik met veel vertrouwen ingestapt”.

Samen met banken en co-investeerders willen ze in totaal 1,5 miljoen euro ophalen om hun Belgische succesverhaal internationaal te laten groeien en zo een plaatsje naast andere internationale formats zoals de  Color Run en Iron Man te claimen. Het is in elk geval het ideale moment om te investeren in Herculean: momenteel werken ze hard aan hun uitbreiding door onder meer nieuwe samenwerkingen aan te gaan met Oost-Europa en het toevoegen van meer Ladies Games aan de agenda in België.

Barbara Torfs versterkt Belgische roots

Om de Belgische expansie in goede banen te leiden kwam Barbara Torfs bij Herculean aan boord. Als voormalig directeur marketing en communicatie van Schoenen Torfs, is zij één van dé referenties in het Belgische ondernemerslandschap op het gebied van welzijn en gezondheidscoaching op de werkvloer.

Barbara Torfs is erg tevreden over haar overstap:  “De missie, visie en waarden van Herculean sluiten bijzonder goed aan bij alles waar ik voor sta.  Na rijp beraad met enkele persoonlijke raadgevers en een grondige doorlichting heb ik ervoor gekozen om mij ook operationeel te engageren binnen Herculean. Natuurlijk ben ik zeer dankbaar om wat geweest is. Maar nu kijk ik toch vooral bijzonder hoopvol uit naar wat komen gaat!

Yves Vekemans, stichter van Herculean, licht de samenwerking toe: “Naast het feit dat Barbara een ervaren onderneemster is met het hart op de juiste plaats, is ze een boegbeeld in Vlaanderen op het gebied van welzijn op het werk. Barbara heeft een duidelijke visie over waar ze naartoe wil en dat past zeer goed in de Herculeaanse cultuur.

Dat de Belgische rekruteringscampagne voor investeerders zo’n succes is, verklaart Pieter Vanderbeeken, CMO bij MyMicroInvest, als volgt: “Herculean is een gevestigde speler en gekend bij het brede publiek, maar is bovenal succesvol omdat ze op enorm veel enthousiaste en trouwe fans kunnen rekenen die zich identificeren met het merk. En dat is ook een uitstekende voedingsbodem voor een geslaagde campagne. Equity crowdfunding is namelijk niet alleen een alternatief om kapitaal op te halen, maar ook een uitstekende manier om het directe netwerk, in dit geval de vele Herculean fans, te belonen voor hun trouw door hen de kans te geven deel te nemen in het succes.”

Praktische informatie.

  • Je kan al kan investeren vanaf 100 EUR via investeringplatform https://www.mymicroinvest.com

  • Wanneer je Herculean ambassadeur wordt, geniet je van allerlei voordelen, onder andere een VIP-uitnodiging op de Herculean Days ter waarde van 175 EUR.

  • De campagne loopt nog tot 30 april.

Contacteer ons
Sophie Engels Famous Relations
Sophie Engels Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden