Belgische fintech start-up Addocted haalt 750K€ op

Betaalapp POM kent vliegende start.

Het gaat goed met de Belgische start-up Addocted. Vandaag halen ze een nieuwe kapitaalronde op van 750K€, ondersteund door twee business angels die de start-up al van bij de start volgen. Eerder deze maand won de betaalapp POM ook nog de prijs van de professionele jury op de pitch battle van de eerste Belgische Fintech Summit in Brussel. Een ideaal moment om de naamsverandering van Addocted naar POM aan te kondigen, want POM begint bekend in de oren te klinken. De combinatie van innovatie en eenvoud blijkt een succesformule voor de Belgen, die  actief op zoek gaan naar een makkelijke en veilige manier om hun facturen te betalen en zich zo van de nodige gemoedsrust verzekeren. 

De start-up Addocted beantwoordt met POM aan een concrete vraag van de consument. Bij de ontwikkeling, maar ook bij de aanpassingen van de technologie wordt er veel aandacht geschonken aan het gebruiksgemak en de concrete productbeleving van de consument. Een aanpak die ook de jury van de Belgische Fintech Summit niet is ontgaan, want zij verkozen POM tot winnaar van de avond. Zes maanden na hun lancering blikken ondernemers Johannes Vermeire en Tom Totté terug op hun vliegende start: “Een half jaar na onze lancering verwerkten we al voor meer dan 1 miljoen euro aan facturen voor zo’n 5000 gebruikers. De feedback van onze gebruikers is erg positief: bij IOS krijgen we 5 sterren en bij Google krijgen we een score van 4,3.”  

Internationale ambitie
Het geld van de nieuwe kapitaalinjectie zal enerzijds gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van de applicatie en anderzijds voor de uitbouw van de marketingactiviteiten in België. Het ondernemersduo maakt ook plannen om in het voorjaar van 2017 hun betaalapp internationaal in de markt te zetten. Samen met Deloitte Consulting analyseren ze de mogelijkheden om hun project binnen enkele maanden ook in het buitenland te lanceren.

Meer en meer Belgische bedrijven, organisaties en zelfs steden staan intussen open voor de mogelijkheden die beloftevolle (financiële) start-ups vandaag bieden. Dat bewijzen initiatieven zoals de ING Fintech village, een fintech accelerator die POM eerder dit jaar selecteerde als laureaat voor een accelerator programma en waarmee ze nog steeds nauw samenwerken.  

We werden door Stad Antwerpen geselecteerd en krijgen van hen gesubsidieerde steun onder de vorm van een co-working space in de Antwerpse Startup village, waar we vanaf 1 januari onze intrek nemen, een verhuis waar we erg naar uitkijken. Ondernemerschap werkt zeker aanstekelijk. De dialoog met andere start-ups geeft ons telkens weer nieuwe inspiratie om te blijven innoveren en ons product te optimaliseren, gebaseerd op de verwachtingen van de consument.”, aldus Johannes Vermeire en Tom Totté. 

Over POM
POM ofwel Peace of Mind werd ontwikkeld en op de markt gebracht door moederbedrijf POM NV. Het is vandaag de enige mobiele toepassingen die het mogelijk maakt àlle facturen -digitaal én papier- in alle eenvoud te betalen in slechts enkele taps. POM NV, gevestigd in Groot-Bijgaarden, werd opgericht door Johannes Vermeire en Tom Totté, oude rotten uit de wereld der e-facturatie met maar één ambitieuze ondernemersdroom: een mobiele betaaloplossing op de markt brengen die consumenten, zelfstandigen en bedrijven in staat stellen eenvoudig en zonder frustratie de dagelijkse factuurbetalingen te volbrengen. 

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden