‘Beker van België’ wordt ‘Croky Cup’

Het Belgische chipsmerk Croky wordt vanaf het seizoen 2015-2016 de nieuwe naamsponsor van de ‘Beker van België’. Die wordt vanaf nu ‘Croky Cup’ gedoopt. Dat maakte de KBVB deze ochtend via Twitter bekend. Croky tekende een overeenkomst met de voetbalbond voor de komende drie jaar. 

Het Belgische Croky en de KBVB zijn geen onbekenden voor elkaar. Het chipsmerk was in het verleden al partner van de KBVB (1995-2001) en in 2013 gingen beide partijen opnieuw samen in zee. Croky werd één van de geprefereerde partners van de Rode Duivels. Toen de voetbalbond op zoek ging naar een nieuwe naamsponsor voor de Beker van België vonden beide partijen elkaar dan ook snel. Croky viert in 2016 zijn vijftigste verjaardag en wil met deze sponsoring de ambitie onderstrepen om te bouwen aan de groei van dit Belgische merk.

Voetbal maakt deel uit van het DNA van Croky

De keuze om na de Rode Duivels ook de ‘Beker van België’ te sponsoren, is niet toevallig, klinkt het bij Jan Claes,  Directeur Croky bij Roger&Roger: “Voetbal maakt deel uit van ons DNA. Het verbindt mensen. Denk maar aan de familiale sfeer in de vele voetbalkantines die ons land telt of het gezellige en vriendschappelijke karakter van samen voetbal kijken. Of dat nu thuis in de zetel of in het stadion is. Het is die gezellige en vriendschappelijke sfeer die wij ook met ons merk willen nastreven.”

Familiegebeuren

“De Croky Cup moet een echt familiegebeuren zijn. Het ‘David Vs. Goliath’-gevoel maakt de bekercompetitie enorm sympathiek. In principe maakt ieder provinciaal team kans op deelname en krijgen kleine teams de mogelijkheid om het op te nemen tegen de topteams. De manier waarop derdeklasser Olsa Brakel vorig jaar in de zestiende finales eersteklasser Westerlo versloeg met 6-1: schitterend! Die bekermagie geeft die competitie een wel heel bijzondere dimensie”, vertelt Claes. “Als authentiek Belgisch familiebedrijf voelen we ons verbonden met die bekerfilosofie.”

Nieuw logo

Bij een nieuwe naam hoort uiteraard ook een nieuw logo. “Het logo bestaat uit drie belangrijke elementen: we gebruikten het originele Croky-logo als vertrekpunt en gaven het een volwassener en sportiever imago door  de toevoeging van de trofee en het woord ‘Cup’ in een steviger font”, duidt Claes het logo. “En als Belgisch merk vonden we ook de aanwezigheid van de nationale driekleur zeer belangrijk!”

About Croky

Croky is een populair chipsmerk dat deel uitmaakt van het Belgische Roger&Roger, producent van chips en snacks. Croky verdeelt zijn producten vooral in België en Nederland.

Croky werd opgericht in 1966 in de oude West-Vlaamse boerderij van de familie Huyge. Zowel de naam als de mascotte van het merk zijn geïnspireerd op Croky, de huispapegaai van de familie. Na enkele jaren werd Croky tijdelijk eigendom van de Britse gigant United Biscuits, tot het in 2005 opnieuw Belgisch eigendom werd dankzij West-Vlaams familiekapitaal.

About Roger & Roger NV

Roger&Roger, opgericht in 1999, is een snel groeiende producent van chips en snacks. De fabriek in Moeskroen gebruikt in zijn productieproces de meest geavanceerde technieken om zo de beste kwaliteit chips te kunnen maken. Het bedrijf is eigendom van de familie Dick, die ook actief is in de diepvriesgroenten sector met de bedrijven Dicogel, Begro en Westfro. De groep bedrijven wordt geleid door CEO Yves De Vinck.

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden