#BeApp werkt samen met Coca-Cola om Coke Studio Sessions te lanceren - 60 dagen live muziekstreaming voor fans over de hele wereld

Coke Studio Sessions wil steun bieden aan het Internationale Rode Kruis als onderdeel van breder maatschappelijk engagement in de strijd tegen COVID-19

ATLANTA, 14 mei 2020 – #BeApp, een nieuw streamingplatform voor livemuziek, en Coca-Cola kondigen vandaag de lancering aan van Coke Studio Sessions. Het gaat om een exclusieve samenwerking waarbij fans meer dan 60 opeenvolgende dagen digitaal van een gevarieerd aanbod aan optredens kunnen genieten.

Vandaag starten live-optredens van meer dan 100 artiesten over de hele wereld, waaronder Katy Perry, Bebe Rexha, DJ Khaled en Steve Aoki. Coke Studio Sessions vormt zo één grote virtuele voorstelling die fans een muzikaal hart onder de riem wil steken en tegelijk het Internationale Rode Kruis en de Rode Halve Maan wil ondersteunen. Ook een aantal Belgische artiesten staat mee op het programma – zij worden later nog aangekondigd.

Story image

Coke Studio Sessions is het officiële debuut van #BeApp, het sociale streamingplatform voor livemuziek van Ray Smith en Ross Mason, twee doorwinterde techneuten. #BeApp is een digitale bestemming die fans op een nieuwe manier van livemuziek laat genieten. In tegenstelling tot andere virtuele concertplatforms biedt #BeApp verschillende interactieve functies aan, waaronder:

●  In-App Sharing: de functie ‘delen’ moedigt fans aan om vrienden en familie uit te nodigen om deel te nemen aan de livestream.

Currency/Points: door voortdurend te communiceren en te delen via de app, kunnen fans punten en valuta verdienen die inwisselbaar zijn tegen prijzen, functionaliteitsupgrades en meer.

Prizes & Upgrades: de prijzen omvatten toegangsupgrades zoals ‘stoelen op de eerste rij’ en groeten van artiesten (shout-outs) tijdens de livestream.

Front Row Seats: ‘Stoelen op de eerste rij’ biedt fans een grotere digitale aanwezigheid tijdens de livestream, inclusief weergave van hun foto en naam, zichtbaar voor alle kijkers.

Donations: fans kunnen een bedrag doneren aan het Internationale Rode Kruis en de Rode Halve Maan ter ondersteuning van de COVID-19-hulpverlening.

"#BeApp is ontworpen om digitale verbinding te creëren via een gedeelde liefde voor livemuziek, en mensen hebben die verbinding nu meer dan ooit nodig", zegt Ray Smith, oprichter van #BeApp. "We zijn dan ook enorm blij dat Coca-Cola onze exclusieve lanceringspartner is nu we #BeApp introduceren en fans over de hele wereld unieke nieuwe ervaringen bieden."

Tijdens het eerste streamingweekend zullen er onder meer optredens van Diplo, Kaskade en DJ Khaled te zien zijn. Het begint deze nacht om 01:00u. Herhalingen van de live content worden uitgezonden om 17:00u. Bijkomende artiesten zullen worden aangekondigd via de sociale kanalen van Coca-Cola en #BeApp.

"We weten dat mensen zich eenzaam of geïsoleerd kunnen voelen als gevolg van de pandemie. Coca-Cola blijft zich inzetten om mensen te verbinden en de banden aan te halen nu we allemaal even in isolatie leven", zegt Ricardo Fort, Vice President, Global Sports & Entertainment van The Coca-Cola Company. "Door 60 dagen live, interactieve muziekinhoud te bieden die de fans met anderen kunnen delen, hopen we dat Coke Studio Sessions dagelijks voor een moment van entertainment kan zorgen terwijl mensen zich aanpassen aan de nieuwe realiteit van vandaag."

Gedurende het 60-daagse programma krijgen fans de mogelijkheid om rechtstreeks bij te dragen aan het Internationale Rode Kruis en de Rode Halve Maan om zo hun inspanningen tegen COVID-19 te ondersteunen. De Coca-Cola Foundation heeft meer dan $ 14 miljoen gedoneerd aan individuele Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen over de hele wereld na de uitbraak van COVID-19, waarvan $ 500.000 aan het Belgische Rode Kruis, en $ 50.000 aan het Luxemburgse Rode Kruis. De onderneming engageert zich bovendien om het bedrag aan schenkingen via het programma bij te passen tot een gezamenlijk totaal van $ 3 miljoen is bereikt.

"De bijdrage van de Coca-Cola Foundation ondersteunt de inspanningen van het wereldwijde netwerk van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan om de verspreiding van deze ziekte tegen te gaan en het lijden dat de pandemie veroorzaakt mee te verlichten. We zijn hen zeer dankbaar voor hun steun in deze uitdagende tijden", zegt Koby Langley, Senior Vice President International Services bij het Amerikaanse Rode Kruis.

Story image

Lokale steun aan de samenleving in de strijd tegen COVID-19

De Coke Studio Sessions zijn niet het eerste initiatief van Coca-Cola in deze ongeziene crisis. Wereldwijd werd al zo’n $ 120 miljoen vrijgemaakt in de strijd tegen COVID-19.

Ook in België en Luxemburg werd actie ondernomen. Begin april stopte Coca-Cola alle marketingactiviteiten en werd besloten alle middelen in te zetten daar waar het nu echt nodig is:

  • Het verzekeren van de veiligheid en het welzijn van onze werknemers.
  • Nauw contact met en waar mogelijk het helpen van onze klanten.
  • Een verschil maken in onze gemeenschappen.

Zo kon Coca-Cola, dankzij The Coca-Cola Foundation, het Rode Kruis in België steunen met een bedrag van $ 500.000 (omgerekend ongeveer 460.000 euro). In Luxemburg werd $ 50.000 (ongeveer 46.000 euro) gedoneerd.

 Coca-Cola steunde onder meer deze projecten: 

  • In België helpt de donatie van The Coca-Cola Foundation aan het Rode Kruis bij het opzetten van schakelzorgcentra, het aankopen van extra mondmaskers en beschermende materialen, en bieden we ook steun aan de Dringende Sociale Interventie, waar vrijwilligers mensen telefonisch bijstaan die met vragen zitten rond de coronacrisis, of psychologische bijstand wensen. In Luxemburg helpt de donatie van The Coca-Cola Foundation aan het Rode Kruis bij het uitrusten van ambulances, zodat defibrillatoren en mobiele beademingstoestellen gekocht kunnen worden.
  • Daarnaast voorzag Coca-Cola European Partners Belgium ook ziekenhuizen en voedselbanken in België en Luxemburg van meer dan 650.000 gratis drankjes, en verzamelden we beschermend materiaal zoals mondmaskers en schorten om te doneren aan het personeel in de zorgsector.
  • Coca-Cola's R&D center in Anderlecht startte met de productie van 3000 flesjes handontsmettingsmiddel. Die werden ingezet hebben voor eigen personeel, en gedeeltelijk gedoneerd aan het OMCW van Anderlecht. Zij zullen deze onder andere gebruiken voor hun zorgverleners in de woonzorgcentra.
  • Coca-Cola gaf ook meer dan 900 computers en computerapparatuur aan “Close The Gap”, een organisatie die ervoor zorgt dat kansarme jongeren online lessen kunnen volgen.
  • Er werd financiële steun van 20.000 euro voorzien door Coca-Cola European Partners Belgium voor het onderzoek van KU Leuven & UZ Leuven naar een vaccin tegen COVID-19. Acht lokale vestigingen van Coca-Cola European Partners konden elk een organisatie, geraakt door de coronacrisis, kiezen om te ondersteunen, voor een totaalbedrag van 40.000 euro.  

Op deze manier hoopt Coca-Cola in België en Luxemburg mee het verschil te maken, daar waar het op dit moment het meeste nodig is.

Story image

Fans kunnen deelnemen aan de livestreams op #BeApp, dat gratis kan worden gedownload op iOS- of Android-toestellen, evenals op Coca-Cola YouTube en Facebook.

Perscontact
Laura Brems
Coca-Cola Services
lbrems@coca-cola.com

Over #BeApp
#BeApp is een nieuw sociaal streamingplatform dat democratisch toegang wil bieden tot 's werelds beste artiesten, optredens en live muziekmomenten. #BeApp brengt 's werelds topartiesten rechtstreeks bij mensen in huis en creëert zo een wereldwijde virtuele woonkamer. Met de app, die je gratis kunt downloaden, kun je afstemmen op een aantal unieke meeslepende ervaringen zoals je ze normaal enkel tijdens een concert of festival beleeft. Het platform is opgericht door veteranen uit de technologische industrie, Ray Smith en Ross Mason, en voegt een speelse, dynamische sociale laag toe aan livestreaming waarbij fans direct kunnen communiceren, winkelen, doneren en in contact komen met hun favoriete artiesten. Zo ontstaan er memorabele momenten waarin muziek centraal staat, met artiesten als Katy Perry, Steve Aoki, Skrillex en DJ Khaled.

Over Coca-Cola in België en Luxemburg
‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen.    
Ga naar https://nl.coca-cola.be/ voor meer informatie.   
(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.   

Over de Coca-Cola Foundation
The Coca-Cola Foundation is de wereldwijde filantropische tak van The Coca-Cola Company. Sinds de oprichting in 1984 heeft de stichting meer dan 1 miljard dollar aan schenkingen toegekend ter ondersteuning van duurzame gemeenschapsinitiatieven over de hele wereld. Meer informatie over The Coca-Cola Foundation is te vinden op: https://www.coca-colacompany.com/foundation

Over het Internationale Rode Kruis en de Rode Halve Maan
Het Internationale Rode Kruis en de Rode Halve Maan is het grootste humanitaire netwerk ter wereld. Het is neutraal en onpartijdig, en wijdt zich aan het voorkomen en verlichten van menselijk lijden, het beschermen van het leven en de gezondheid, en het handhaven van de menselijke waardigheid, vooral in gewapende conflicten en noodsituaties zoals gezondheidscrises en -rampen. De beweging bestaat uit 192 nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen, de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen en het Internationaal Comité van het Rode Kruis.

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden