AXE lanceert nieuwe nationale mediacampagne met 371 Belgische guys-next-door

Maar liefst 371 Belgische guys-next-door duiken vanaf vandaag op als (rol)model in het Belgische straatbeeld, en dit in het kader van de campagne voor het nieuwe product AXE Daily Fragrance. Met de campagne zet AXE de magic van meer dan 371 Belgische mannen een week lang letterlijk in de kijker op digitale billboards in de grootste Brusselse metrostations. Voor de nationale affichagecampagne worden drie jongens met hun mannelijke eigenheid naar voor geschoven. 

AXE lanceert hiermee een mediacampagne voor én door mannen.

“In lijn met onze herpositionering wil AXE met deze campagne mannen aanzetten de kaart van de eigen individualiteit te trekken en trots te zijn op alles wat hen als individu uitzonderlijk maakt. Naast ‘oud wood’ & ‘dark vanilla’, de twee ingrediënten van het parfum Signature, voegen de mannen in onze campagne hun eigen magic toe, en maken zo van deze nieuwe fragrance een uniek product.” aldus Ankatrin Pessemier, Brand Manager van AXE.

Naast de Daily Fragrance Signature lanceert AXE ook de varianten Urban (Tobacco & Amber) en Adrenaline (Iced Musk & Ginger).

Alle 371 mannen bezochten tussen 15 april en 11 mei de AXE pop-up Store in Brussel. Zij (her)ontdekten daar, dankzij het AXE male grooming team, niet alleen hun magic maar voorzagen zo ook zelf in hun eigen moment of fame. Nadat hun magic door de grooming experts in de verf werd gezet, kregen de mannen immers de mogelijkheid alles te laten vereeuwigen door een professionele fotograaf. Het zijn deze foto’s die vanaf vandaag centraal staan in de mediacampagne.

Wat is de magic van de drie 'echte' mannen op de poster? 

De drie hoofdrolspelers van de nieuwe AXE mediacampagne zijn Ferdinand L. ,Cedric G., en Yveric M.

GUY 1: Ferdinand L., 20 jaar, alias “Oud wood, dark vanilla, sax” komt uit Brussel en speelt in meerdere bands. Hij ontdekte de AXE Store op weg naar het Brusselse muziekconservatorium waar hij studeert.  Het was zijn vriendin, die hem uiteindelijk overhaalde de AXE store binnen te stappen: 

‘Ik kom uit een muzikale familie. Muziek in al zijn facetten zit er dus écht ingebakken. Ik begon saxofoon te spelen toen ik acht was. De wereld van muziek en mijn sax hebben mijn leven enorm verrijkt. Om nog maar te zwijgen van de mensen die ik erdoor leerde kennen. Neem nu mijn vriendin: ik nodigde haar uit op een van onze repetities en de muziek deed de rest…’

GUY 2: Cedric G., 18 jaar, alias “Oud wood, dark vanilla, glasses” komt uit Hasselt en studeert in Brussel. Hij wandelde toevallig met een vriend de AXE Store binnen. ‘Zijn’ magic is zijn bril:

‘Ik twijfelde geen seconde over ‘glasses'. Ik draag mijn bril al zo lang. Hij hoort écht bij mij. Lenzen heb ik geprobeerd… Maar ik voelde me veel beter mét bril. Hij maakt vandaag deel uit van mijn gezicht en mijn karakter. Ik draag hem dan ook met veel plezier en trots en denk er totaal niet aan hem te veranderen.' 

GUY 3: Yveric M., 20 jaar, alias “Oud wood, dark vanilla, hair”, komt uit Verviers en studeert in Brussel. Hij was op weg naar het restaurant van zijn moeder en de AXE Store kruiste simpelweg zijn pad…:

‘Ik wou écht iets veranderen aan mijn stijl en wilde een 'mind-blowing' haarkleur uitproberen. Uiteindelijk durfde ik voor blond te gaan! Mensen spraken me op straat aan om me te complimenteren. Vrienden en kennissen waren onder de indruk dat ik zo een radicaal andere kleur dan mijn natuurlijke haarkleur aandurfde. En zij niet alleen. Een Belgisch ontwerper heeft me al gevraagd om te poseren, en een rapper uit mijn omgeving vroeg mij om mee te spelen in zijn video’s. En nu sta ik hier op een billboard voor AXE. Hoe zot is dat. En dat gewoon omdat ik mijn haar blond durfde kleuren.’ 

Praktisch: Nieuwe mediacampagne AXE DAILY FRAGRANCE SIGNATURE

De campagne is vanaf dinsdag 24 mei tot en met maandag 30 mei te zien op digitale billboards in de grootste Brusselse metrostations waaronder Centraal Station, Kunst-Wet, Rogier en Louiza. De 371 ‘gewone’ mannen verschijnen er in een loop gedurende de hele dag. Iedere man krijgt zo minstens vier keer per dag zijn moment de gloire en dat gedurende een volledige week.

Ferdinand, Cedric en Yveric, de drie hoofdrolspelers van de campagne, pronken de komende week ook op posters in het ganse land. 

Over AXE Daily Fragrance - Parfum voor elke dag 

Een fragrance voor elke stijl, helemaal afgestemd op de drie geuren van de respectieve anti-transpiranten. AXE zette de fijnste neuzen ter wereld rond één tafel voor de ontwikkeling van drie nieuwe, gesofisticeerde parfums op basis van zorgvuldig uitgekozen ingrediënten. De parfums worden verkocht in een luxe verpakking met daarin een pompflesje. Door het gas achterwege te laten, werd de flacon fijner en dus preciezer te gebruiken om subtieler te kunnen parfumeren.

You found your magic? Now, work on it!

Het volledig vernieuwde gamma AXE-verzorgingsproducten geeft mannen de tools om aan de slag te gaan met hun eigen, unieke stijl. AXE deelt zijn gamma op in drie stijlen: Urban, Adrenaline en Signature met voor elk van de drie een anti-transpirant, een daily fragrance, een douchegel en haarproducten. 

 

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden