Arval en ENGIE lanceren een all-in elektrisch mobiliteitsaanbod in België, Numobi

Met Numobi willen Arval en ENGIE een boost geven aan de elektrische mobiliteit in België.

6 januari 2020, Brussel - Elektrisch rijden is aan een opmars bezig. Het aanbod wordt almaar groter en ook bedrijfsvloten maken de overstap. Maar toch ervaren zowel particulieren als bedrijven nog drempels om de overstap te maken. Numobi is een nieuwe speler op de fleetmarkt die als eerste met een geïntegreerd aanbod de belangrijkste tegenargumenten voor elektrisch rijden wegneemt. De dienst gaat heel wat verder dan het leasen van elektrische wagens. Numobi zorgt ervoor dat werknemers en particulieren zonder zorgen de overgang kunnen maken naar een  elektrische wagen  en voorziet de nodige infrastructuur om de wagens te laden. Daarnaast ontlast het bedrijven door de praktische afhandeling voor zijn rekening te nemen. Het initiatief ontstond in 2019 uit een partnership tussen twee marktleiders: energie- en energiedienstenleverancier ENGIE en verhuurspecialist van bedrijfsvoertuigen Arval. Het project kent nu zijn uitrol in België. De twee spelers willen draagvlak creëren om van elektrische voertuigen het nieuwe normaal te maken.

Elektrisch rijden faciliteren

Elektrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen, dat is de bedoeling van Numobi.

Veel particulieren en bedrijven stellen vandaag de switch naar een elektrische wagen of een elektrisch wagenpark uit. En er komt inderdaad één en ander bij kijken. Met Numobi bieden we als eerste een totaalpakket aan dat zowel eindgebruikers als bedrijven volledig ontlast. We hopen op die manier sneller te kunnen evolueren naar een CO2-arme mobiliteit in België.” - Bart van der Pluym, CEO van Numobi.

Laden waar je wagen stilstaat

Het all-in aanbod van Numobi omvat de operationele leasing van een elektrische auto naar keuze, een laadstation van EV-box (dochteraanneming van ENGIE) - installatie hiervan thuis en op het werk inbegrepen -, een laadpas en bijbehorende app,  het onderhoud en de banden, de verzekering en tot slot de road assistance. Dit alles wordt gefinancierd via een leasing en wordt voor de klant vertaald naar een maandbedrag. Het online platform geeft een overzicht van alle laadpassen en laadstations van de klant, en geeft de mogelijkheid om de laadsessies op te volgen en de terugbetaling van thuislaadsessies te faciliteren. Numobi vestigt in zijn aanbod de aandacht op de installatie thuis en op het werk, omdat de wagen daar het meest stilstaat en er het goedkoopst geladen kan worden. Met de Numobi laadpas kan de gebruiker bovendien ook laden op de 100.000 Europese publiek toegankelijke laadpunten.

Betrouwbare partners: ENGIE en Arval

Numobi werd ontwikkeld door ENGIE en Arval, twee van de grootste spelers in energie, energiediensten en mobiliteit. 

ENGIE, de wereldwijde energie- en dienstengroep, speelt een belangrijke rol in de energietransitie naar een zero carbon wereld en zet in op schonere elektriciteit en energie-efficiëntie.

Arval, dochter van BNP Paribas Group, is een van de grootste leasemaatschappijen van Europa gespecialiseerd in bedrijfsvoertuigen.

We zijn enorm blij met de steun van ENGIE en Arval. Numobi combineert de vernieuwende kracht van een start-up met de expertise en slagkracht van twee gevestigde bedrijven die elk een marktleider positie hebben binnen hun domein. Dat maakt ons uniek op de markt. We hangen niet vast aan een automerk en kunnen voor elk bedrijf, elke particulier en voor elke wagen de beste oplossing zoeken. Hierdoor geniet de gebruiker van meer rijcomfort en de samenleving van schonere lucht.”- Bart van der Pluym, CEO van Numobi. 
Philippe Van Troeye, CEO ENGIE Benelux: “Dit gezamenlijk project met Arval en Numobi past perfect in de ambitie van ENGIE om leider te zijn van de zero carbon transitie. Mobiliteit is een van de domeinen waarin we op een erg actieve en innoverende manier bijdragen tot deze transitie. ENGIE speelt al een belangrijke rol in de ontwikkeling van de markt van elektrische voertuigen in België, zowel op het vlak van onderzoek en ontwikkeling rond batterijen als in het aanbieden van slimme laadoplossingen voor particulieren en bedrijven. Dankzij dit nieuwe aanbod, zetten we een stap verder door geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen die een antwoord bieden op de behoeften van de markt."
Alain Yvon, Managing Director Arval Belgium: “Als leider op de leasingmarkt nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op door een voortrekkersrol te spelen in de vergroening van het Belgische bedrijfswagenpark. Naast de ontwikkeling van nieuwe alternatieve mobiliteitsoplossingen, willen wij ook de penetratie van elektrische voertuigen versnellen door ons als ambitie te stellen om dubbel zo snel te groeien als het gemiddelde van de markt voor elektrische wagens. Het succes van een versnelde elektrificatie van het wagenpark is echter ook afhankelijk van andere elementen: het verder ontwikkelen van publieke laadinfrastructuur, het creëren van een wettelijk kader, het lanceren van beschikbare en betaalbare lage emissie modellen… In deze snel wijzigende context zijn wij enorm verheugd om deel uit te maken van dit veelbelovende partnership.” 
Alain Yvon, Managing Director Arval België - Bart van der Pluym, CEO Numobi - Philippe Van Troeye, CEO ENGIE Benelux.
Alain Yvon, Managing Director Arval België - Bart van der Pluym, CEO Numobi - Philippe Van Troeye, CEO ENGIE Benelux.

### Einde Persbericht ###

Persdossier Numobi NL.pdf 511 KB NUMOBI presentatie 06JAN2020C_NUMOBI_presentation_pers conferentie vfinal_ENGIEBVDP.pdf - 6 MB

Met vragen kunt u terecht bij: 

 Meer info over Numobi : www.numobi.eu

Over ENGIE

ENGIE is de Belgische markleider in verkoop van elektriciteit, aardgas en in dienstverlening in energie. Omdat de onderneming resoluut de kaart van de zero carbon transitie trekt, biedt ze haar residentiële, professionele en industriële klanten innoverende oplossingen aan voor een zuiniger en doordachter energiegebruik en voor meer comfort. Als grootste producent van groene energie produceert ENGIE elektriciteit dicht bij zijn klanten, door middel van een gediversifieerd productiepark met lage CO2-uitstoot. ENGIE stelt in België 17.000 deskundigen in energie en energiediensten te werk.

Over ARVAL

Arval werd opgericht in 1989 en is 100% dochtermaatschappij van BNP Paribas. De onderneming is gespecialiseerd in leasing van bedrijfswagens. Arval biedt haar klanten oplossingen op maat om de mobiliteit van hun medewerkers te optimaliseren en de risico's van hun wagenparkbeheer uit te besteden.  Deskundig advies en servicekwaliteit vormen de basis van de merkbelofte van Arval en worden in 29 landen aangeboden door ruim 7.000 medewerkers. De vloot van Arval telt 1,2 miljoen leasevoertuigen wereldwijd. Arval is stichtend lid van de Element-Arval Global Alliance, de duurzaamste alliantie in de sector voor de leasing van bedrijfswagens en wereldleider met 3 miljoen voertuigen in 50 landen. Arval België werd opgericht in 1991 en is in België marktleider in multimerkenleasing van bedrijfswagens. Deskundig advies en servicekwaliteit vormen de basis van de merkbelofte van Arval België en worden aangeboden door 12 Account Teams. Eind 2019 verhuurde Arval België meer dan 73.000 voertuigen. Meer info: www.arval.be.

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden