Aperitiefboxen met werk van 5 Belgische artiesten ter ondersteuning van kunstsector

Aperitiefboxen met werk van 5 Belgische artiesten ter ondersteuning van kunstsector

Campari lanceert de limited edition “Campari Art Box “

Brussel, 30 november 2020 – Campari, het Italiaanse aperitief, lanceert vandaag de “Campari Art Box”, een limited edition aperitiefbox waarop het kunstwerk van een Belgische artiest prijkt. De boxen maken deel uit van een groter initiatief van Campari waarmee ze de kunstsector steunen, een sector die hun nauw aan het hart ligt en een cruciale rol speelt  in de geschiedenis van het merk. Per verkochte box gaat een deel van de opbrengsten naar Brussels Museums, een vzw die meer dan 100 Brusselse musea verenigt en ze toegankelijk voor iedereen maakt. Wie iemand (of zichzelf) blij maakt met de artistieke aperitiefbox steunt daarmee dus ook een sector die het meer dan ooit nodig heeft.

Limited Edition aperitiefboxen met kunst van Belgische Artiesten

Deze eindejaarsperiode doet Campari voor de laatste keer dit jaar nog een grote inspanning om de kunstsector te steunen. Kunst, passie en creatie zijn vanzelfsprekend een onderdeel van het DNA van het Italiaanse aperitief, bekend om zijn felrode kleur en intense smaken. Campari werkte over de jaren heen dan ook al samen met vele artiesten met verschillende talenten. Het is dan ook logisch dat het merk zich inzet voor de sector die hen zo dierbaar is.

Daarom stelt Campari de “Campari Art Box” voor, een limited edition aperitiefbox die de link tussen Campari en kunst benadrukt en ook verwijst naar de kunst van de mixologie. De boxen, een artistieke streling voor het oog, tonen één van de vijf kunstwerken gecreëerd door Jesse Willems, Bent Van Looy, Joëlle Dubois, Marie Rosen en Colin Waeghe, de artiesten waarmee Campari samenwerkte in oktober (zie hieronder). De boxen zijn beschikbaar vanaf vandaag op de website camparicreates.be en bevatten een fles Campari, twee elegante cocktailglazen en een menglepel (om de ingrediënten van de cocktail te mixen). Alle benodigdheden zijn dus aanwezig voor het maken van een cocktail, zoals de iconische Negroni, een cocktail die onafscheidelijk verbonden is met Campari en deel uitmaakt van hun rijke verleden. De aankoop van de box geeft niet alleen een boost aan je smaakpapillen, je geeft eveneens een extra duwtje in de rug aan de kunstsector. Per verkochte box gaat een deel van de opbrengst naar Brussels Museums, een vzw die meer dan 100 Brusselse musea verenigt ze voor iedereen toegankelijk maakt. Een originele box dus om dit eindejaar je e-pero’s mee op te leuken of aan iemand cadeau te doen en tegelijkertijd de kunstsector te steunen.

Campari, voor altijd verbonden met kunst, zet zich in voor de sector

Sinds oktober steunt Campari met verschillende initiatieven de kunstsector en onderstrepen ze het belang van de maatschappelijke rol van kunst en cultuur. Eén van die initiatieven was de samenwerking met vijf Belgische artiesten. Zij creëerden een nieuwe generatie Campariposters en die kunstwerken werden vervolgens tentoongesteld in het Belgische straatbeeld, dat daardoor even tot een openluchtgalerij werd omgetoverd. Kunst werd op die manier toegankelijk voor iedereen en een unieke beleving tijdens een periode waarin dat niet vanzelfsprekend is. Daarbovenop werden de creaties ook geveild en gingen de opbrengsten naar Brussels Museums. Het ingezamelde geld helpt de hele sector vooruit, aldus Pieter Van der Gheynst, directeur van Brussels Museums :

“We zijn heel verheugd en vereerd te mogen delen in het succes van deze mooie en creatieve campagne door Campari. Meer dan ooit is het nodig om het belang te onderstrepen van kunst en cultuur voor een samenleving. In tijden van onzekerheid en verlies van perspectief hebben musea een zeer belangrijke rol te spelen, als vrijplaatsen voor ideeën, schoonheid, troost en mentaal welzijn. Wat ons betreft zijn musea leveranciers van ‘essentiële mentale diensten’ voor de samenleving. Met de opbrengsten van de veiling willen we onze grote museumoverkoepelende publieksprojecten (Nocturnes en Museum Night Fever) een broodnodige financiële injectie geven, met extra aandacht voor het betrekken van minder vertegenwoordigde publieken en een sterkere lokale verankering.”

Met deze initiatieven wilt Campari iedereen betrekken in hun doel om de sector te steunen:

Kunst, passie en creatie zaten altijd al stevig in ons DNA verankerd en staan centraal in alles wat we doen. Het was dus van essentieel belang onze initiatieven aan deze sector op te dragen en hen daar ook mee te steunen. De sector gaat door een moeilijke periode en het herstel zal lang duren. We zijn dus trots om het werk van Belgische artiesten in de spotlight te kunnen zetten en ook de nodige steun te kunnen bieden aan de sector, door de verkoop van de originele kunstwerken en van de limited edition aperitiefboxen”, zegt Yiannis Stratos, Managing Director van Campari Benelux.

Praktische informatie

  • De « Campari Art Box » is vanaf vandaag te koop op www.camparicreates.be
  • De boxen worden verkocht aan €24,50 en voor elke verkochte box gaat een deel van de opbrengst naar Brussels Museums.

Inspiratie – Cocktails om van te genieten samen met je bubbel of vanop afstand

Of het nu met je bubbel is of op de digitale manier, het aperitief blijft een gezamenlijk moment om te koesteren. Hieronder vind je enkele recepten met intense en inspirerende smaken, die een frisse toets zullen geven aan je apero’s .

Negroni

  • 3cl Campari
  • 3cl Gin
  • 3cl rode Vermouth
  • 1 appelsienschijfje

Vul een tumblerglas (een glas met platte bodem en een gemiddelde inhoud van 25 cl) met ijs, giet er de verschillende dranken in een roer rustig door elkaar, garneer met het appelsienschijfje.  

Campari & Tonic

  • 5cl Campari
  • 15cl Tonic

Giet de ingrediënten één voor één in een rond glas (gevuld met ijs) en garneer met een limoenschijfje.


Ons vakmanschap drink je met verstand.

Perscontact :

Eva van Riet, PR Manager, Famous Relations
Eva.vanriet@famousrelations.be

0474/88 76 84

OVER CAMPARI
Campari heeft het charisma van een eigentijdse klassieker. Het geheime recept, onveranderd sinds 1860, is afkomstig uit Novara en ligt aan de basis van een van de bekendste cocktails ter wereld. Campari is een alcoholhoudende drank die wordt verkregen door een infusie van bittere kruiden, aromatische planten en vruchten in alcohol en water. Met zijn levendige, rode kleur, intense aroma en inspirerende smaak, is Campari van oudsher een symbool voor intrige en genot en een vast onderdeel van een boeiende drinkervaring. Op basis van die waarden is Campari uitgegroeid tot een wereldbekend merk en een symbool voor Italiaanse passie, stijl en eccellenza.

https://www.youtube.com/EnjoyCampari
https://www.facebook.com/Campari.be
https://instagram.com/camparibelgiumhttps://twitter.com/campari

OVER CAMPARI GROUP
Campari Group is een grote naam in de wereldwijde drankensector, met een portfolio van ruim 50 premium- en superpremiummerken, verspreid over globaal, regionaal en lokaal gekende labels. Tot de mondiale merken van de groep behoren toppers als Aperol, Appleton Estate, Campari, SKYY, Wild Turkey en Grand Marnier. De groep is opgericht in 1860 en vandaag de wereldwijde nummer zes in zijn premiumsegment. Achter de groep staat een mondiaal distributieapparaat met activiteiten in ruim 190 landen over de hele wereld en met toonaangevende posities in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Met zijn groeistrategie mikt de groep op een combinatie van organische groei door een sterke merkopbouw en externe groei via doordachte overnames van merken en ondernemingen. Campari telt 18 vestigingen en heeft zijn hoofdzetel in het Italiaanse Milaan. Het beschikt over een eigen distributienetwerk in 20 landen. De groep heeft zo’n 4.000 mensen in dienst. De aandelen van het moederbedrijf, Davide Campari-Milano S.p.A. (Reuters CPRI.MI - Bloomberg CPR IM), zijn sinds 2001 genoteerd op de Italiaanse beurs. Voor meer informatie kan u terecht op www.camparigroup.com/en.

OVER GALLERIA CAMPARI
Galleria Campari, gelegen in Sesto San Giovanni (Milaan), is een ruimte die volledig gewijd is aan de relatie tussen Campari en kunst en design. De galerie presenteert een selectie van stukken in hun oorspronkelijke formaat op een meeslepende en interactieve benadering. De Archieven bestaan uit maar liefst 3500 reclameschetsen op papier, en honderden affiches van de Belle Époque tot de jaren negentig (gesigneerd door kunstenaars als Marcello Dudovich, Leonetto Cappiello, Fortunato Depero, Bruno Munari), televisiecommercials en kortfilms van wereldberoemde regisseurs als Federico Fellini, Paolo Sorrentino, Stefano Sollima en Matteo Garrone. Galleria Campari vertelt het verhaal van het product aan de hand van historische flessen, mixologie instrumenten, foto's, documenten, souvenirs, kunstenaarsboeken en vele andere voorwerpen die deel uitmaken van het erfgoed van het merk.

De Galleria Campari en haar archieven zijn gewijd aan het behoud van het artistieke erfgoed van de Campari en maken het toegankelijk en levendig door middel van unieke en inspirerende merk- en culturele ervaringen.

OVER BRUSSELS MUSEUMS
Brussels Museums is een onafhankelijke vzw die meer dan 100 musea in Brussel verenigt. De organisatie wil het imago van de Brusselse musea verbeteren en ze voor iedereen toegankelijk maken en houden. Hun doel zijn open musea, die de diversiteit van onze samenleving oprecht weerspiegelen. Voor meer informatie kan je terecht op
https://www.brusselsmuseums.be/nl/

 

 

 

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden