Aangrijpende campagne Missing Children Europe zet Europees noodnummer 116 000 in de kijker

Missing Children Europe, de Europese Federatie voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, lanceert vandaag een reeks aangrijpende radiospots. De campagne wordt gelanceerd naar aanleiding van de Internationale Dag van de Verdwenen Kinderen van 25 mei en moet het Europees noodnummer voor verdwenen kinderen in de spotlight zetten. Komende zomermaanden vertrekken immers opnieuw heel wat Belgen naar het buitenland op vakantie. Omdat 25% van de verdwijningszaken met kinderen plaatsvinden in een buitenlandse context wil Missing Children Europe mensen aanmoedigen het Europees noodnummer 116 000 te memoriseren, op te slaan in hun GSM of op een papiertje in hun portefeuille te steken. Het bij de hand hebben van het centrale noodnummer bij een verdwijning spaart niet alleen primordiale tijd, het zorgt ook voor een goede opvang van ouders en kinderen. Niet enkel in eigen land, maar overal in Europa. 

De campagne is opgebouwd rond een reeks aangrijpende radiospots waar we luisteren naar gesprekken die worden gevoerd via het noodnummer 116 000. In verschillende talen horen we duidelijk dat de emotie die men ervaart overal dezelfde is wanneer men te maken heeft met een vermist kind. En dat onafhankelijk het land van waaruit men belt. Of men nu Italiaans, Frans of Belgisch is. 

Zo hoort men een Duitse moeder in paniek die net haar kind is verloren in de massa, een Spaanse vader die zowat in tranen uitbarst wanneer hij beseft dat zijn vrouw waarschijnlijk het land heeft verlaten met zijn dochtertje, en ten slotte een Engels meisje dat doodsbang is bij de gedachte naar huis te moeten terugkeren. Elke spot werd opgenomen in een andere taal, gevolgd door een Vlaamse voice-over die de centrale boodschap toelicht:

"Het voelt in elk land hetzelfde wanneer je kind wordt vermist.
Hetzelfde gevoel, hetzelfde nummer: 116 000. 
1 telefoonnummer voor heel Europa."

 

Vakantieperiode komt eraan. Noteer 116 000!

De campagne wordt gelanceerd naar aanleiding van de Internationale Dag van de Verdwenen Kinderen op 25 mei en wil - met het oog op de vakantieperiode die eraan komt- aandacht vragen voor het Europees noodnummer 116 000. Maar liefst 25% van de verdwijningszaken met kinderen vindt immers plaats in buitenlandse context. Missing Children Europe wil mensen dan ook aanmoedigen het Europees noodnummer 116 000 te memoriseren, op te slaan in hun GSM of desnoods op een papiertje in hun portefeuille te steken.

Delphine Moralis, Secretaris Generaal van Missing Children Europe: "Met het nummer 116 000 willen we luisteren en ondersteuning bieden bij de verdwijning van een kind. De eerste uren na de verdwijning zijn van wezenlijk belang. Om de bevoegde autoriteiten zo snel mogelijk te kunnen inschakelen is het dan ook belangrijk een makkelijk te onthouden telefoonnummer aan te bieden dat in 29 Europese landen hetzelfde blijft. Met deze radiospots willen we een eerlijke, maar emotionele boodschap brengen. We hopen op positieve reacties van andere landen, en zouden het fijn vinden moesten de radiospots ook daar op termijn worden uitgezonden."

Beluister hier de radiospots.

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden